Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 22 feb, 2022

Benfica – Ajax, 23/2: Speltips & stream

Benfica – Dynamo Kiev, 8/12: Speltips & stream

Det är svårt att hitta en favorit när Benfica tar emot Ajax i åttondelsfinalen i UEFA Champions League.

Spelbolag har Ajax, som avslutade gruppspelet med full pott, som givna favoriter till seger.

Benfica gjorde dock också riktigt bra ifrån sig och var ett svårslaget lag. Så detta blir tajt.

Streama fotboll

Se fotboll hos Unibet

Vad: Benfica – Ajax, Champions League
Avspark: Den 2022-02-23, kl. 21:00
Vart: Estadio da Luz
TV-kanal: Viasat Sport Premium
Speltips: 1X (Odds: 2.10 hos Unibet)

[sports data-token=’DGrOYyuFjCpzPbOzpNHFCtjDbwYe6XyZdJmsmH5E’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Streama Benfica – Ajax

Det är Cmore som har rättigheter att visa samtliga Champions League matcher, som kan ses online.

Det innebär självklart att du kan streama alla åttondelsfinaler, som mötet mellan Benfica och Ajax.

För att streama den första av två åttondelsfinaler behöver du följa ett par steg nedan bara:

  1. Ta dig vidare till Cmore
  2. Registrera ett konto
  3. Välj det paketet som heter Plus
  4. Streama alla Champions League matcher

Som sällskap i den 1:a åttondelsfinalen mellan Benfica och Ajax kommer du att ha kommentatorerna Olof Mellberg och Adam Pinthorp.

För en längre läsningen har vi skapat en guide kring hur du kan streama Champions League.

Speltips & odds

Att Benfica har tagit sig till slutspelet är egentligen inte överraskning. Visst var FC Barcelona favoriter ihop med Bundesliga mästarna Bayern München att ta sig vidare. Det går att kritisera Barcelonas insats i turneringen. Men ingenting ska tas ifrån Benfica.

Man slutade på en 2:a plats i gruppen, med ett facit på 2 segrar, lika många kryss och lika många förluster. Båda förlusterna kom mot Bayern München, som vann samtliga gruppspelsmatcher och var helt outstanding.

Det var Benfica också på hemmagräs mot Barcelona och Dynamo Kiev då båda lagen besegrades med handikapp siffror, utan något insläppt mål.

Framåt är Benfica riktigt vassa. De har nätat i samtliga matcher sedan oktober månad 2021.

När det gäller mål i Champions League har Darwin Nunez (i bild) nätat 3 gånger i gruppspelet. I Liga Portugal är han skytteligaledaren med 18 fullträffar. Anfallskollegorna Rafa Silva, med 7 mål och Roman Yaremchuk, med 6 mål, har också gjort riktigt bra ifrån sig.

Managern Nelson Verissimo har skador på Haris Seferovic, Rodrigo Pinho och Lucas Verissimo. Men ändå inga avbräck med tanke på vilken kvalité det finns på planen.

Ständiga rykten florerar kring Erik ten Hag om att ta över som manager i Man United. Det är inte så konstigt med tanke på vad han har uträttat i Ajax.

I gruppspelet blev det bara segrar, två gånger om, mot Dortmund, Sporting och Besiktas. Inte de allra tuffast motståndarna. Men ett väl godkänt resultat ändå.

Mål har spottats in. Främst av Sebastien Haller, som leder skytteligan i Champions League med 10 mål. Han har alltså gjort hälften av lagets alla mål. Skytteligan leder han även i Eredivisie, där han har nätat 16 gånger. Antony och Dusan Tadic har nätat 7 gånger vardera i ligaspelet.

Ajax leder också den holländska ligan med 5 poäng före PSV. I helgen blev det en sen 1-0 seger över Willem II. Målet gjordes av Jurriën Timber, som strax därefter klev av med en skada. Han missar det första mötet. Det gör även Brian Brobbey och Maarten Stekelenburg.

Det största testet återstår för Ajax än så länge i turneringen, då de reser till Benfica, som i sin tur är så svåra att slå i Portugal.

Ajax må vara favoriter till att ta sig vidare till kvartsfinal. Men det ska de inte vara i den första åttondelsfinalen, som känns helt jämn.

Spelbolag har Ajax som stora favoriter till seger. I och med detta finns det ett stort värde i att gå emot och spela på att Benfica inte förlorar matchen.

Därför faller spelet på att Ajax inte vinner den första av två åttondelsfinalen utan att Benfica tar en viktoria eller att mötet slutar oavgjort. Till över dubbla degen i odds.

  • Vårt speltips: Benfica seger eller oavgjort i matchen
  • Odds: 2.10
  • Bettingsida: Unibet

För mer info har vi skapat en recension om Unibet.

Trevlig läsning.

Nyheter

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1581 Artiklar