Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 apr, 2018

Giroud: ”Chelsea är den bästa klubben i England”

Olivier Giroud bytte Arsenal mot Chelsea i januarifönstret. Anfallaren verkar vara nöjd över sitt klubbval.

Efter nästan 6 år och 104 mål för Arsenal, valde Olivier Giroud att i januari lämna klubben för ligakonkurrenten Chelsea. Att gå till en direkt konkurrent kan kännas som ett tufft beslut för många, men inte för Giroud.

– När jag hade möjligheten att gå till Chelsea och vara kvar i Premier League, var valet enkelt.

Giroud var ofta utanför startelvan under tiden i Arsenal, där han hade Arsène Wenger som tränare. Anfallaren säger sig inte vilja tänka på hur han hade det i sin förra klubb.

– Tiden i Arsenal är över nu och nu börjar ett nytt kapitel i min karriär. Nu är jag 100 procent fokuserad på Chelsea och att uppnå våra mål.

”Bästa klubben i England”

Olivier Giroud säger att Chelsea är Englands bästa klubb, sett till de senaste åren.

– Jag tillhör den bästa klubben i England på senare år, Chelsea har vunnit mer titlar än någon annan klubb. Chelsea är en enorm klubb och vi vill slåss om Premier League-titeln varje år.

– Självklart har den här upplagan varit den tuffaste på länge på grund av Manchester City, och även Liverpool gör bra ifrån sig, Manchester United, och också Arsenal.

Den stora konkurrensen verkar dock inte störa Giroud.

– Det är anledningen till att jag älskar Premier League, att det är så tufft. Det är det bästa mästerskapet.

– Jag är en tävlingsmänniska så förhoppningsvis slåss vi om titeln nästa år.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar