Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 14 feb, 2018

Skidskytte i OS inställt

På grund av dåliga väderförhållanden har damernas skidskytte, som skulle startat 12:05 idag svensk tid, ställts in och skjutits upp.

Vädret har varit extremt i Sydkorea under natten, och nu är det bestämt att damernas skidskytte tvingas ställas in. Det är kraftig vind som spökar, och skidskyttet som skulle startat 12:05 idag, svensk tid, skjuts nu upp.

Redan i morse ställdes damernas slalom in på grund av ovädret, och nu har alltså nästa gren fått ge vika för vädret.

– Tråkigt och kämpigt för arrangören och för alla som vill följa tävlingen, men framför allt för de aktiva idrottarna, säger programledaren Jonas Karlsson i Kanal 5:s OS-sändning.

Ny tid bestämt

Ny tid för damernas skidskytte är imorgon, torsdag, klockan 9:15. Det gör att herrarnas lopp – som även det går imorgon – flyttas fram 20 minuter, från 12:00 till 12:20.

Problem med vädret under OS

Även nere vid kusten, vid Gangneung, har det varit problem med vädret. I Gangneung hålls bland annat ishockeyn, skridskotävlingarna och curlingen. Där har arrangören av säkerhetsskäl tvingats att evakuera alla från den olympiska parken idag.

”Åskådare uppmanas att stanna inomhus och inträde till parken har stängts resten av dagen. Försiktighetsåtgärder vidtas eftersom säkerheten fortsatt är en viktig prioritet för Pyeongchang 2018” skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Oavsett väder så kommer premiären i ishockey spelas i OS mellan Sverige – Norge. Läs gärna mer om odds & live stream inför Sverige – Norge i OS-hockey. Där hittar du allt du kan tänkas behöva veta kring matchen.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar