Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 14 feb, 2018

Sverige – Norge: Tre kronor har premiär i OS 2018 (Hockey)

Det är dags för Tre Kronor att inta isen i vinter-OS 2018. Första ishockeymatchen spelar mot grannlandet Norge. Inför matchen kollar vi till spelarläget, truppen, och ger dig som läsare ett speltips inför matchen.

Dessutom så kommer vi även jämföra Sveriges landslag i hockey mot Norge. Detta för att ge en tydlig bild på att Tre Kronor BÖR sopa banan med Norge under premiärmatchen för Sveriges OS-hockey.

Läs vidare kring matchen, samt hur du kan enkelt streama Sverige – Norge i OS 2018. Här ska vi försöka oss på att samla in all den information som vi kan.


Live streamSänd på TVTre kronors truppOdds & speltipsJämförelse mellan lagen


 • Nedsläpp: Den 15/2, kl. 08:40 (svensk tid)
 • Arena: Gangneung Hokcey Center, Pyeongchang
 • Turnering: OS 2018 i Sydkorea
 • Sport: Ishockey

Inför matchen

Inför herrarnas premiär av OS-hockeyn så har vi ett laddat svenskt landslag. De får i sin första match ett ganska bekvämt motstånd i form av Norge.

Sverige är på många punkter bättre än Norge, och många svenskar har säkert redan skrivit in tre poäng som resultat från OS 2018.

Streama OS-hockey mellan Sverige – Norge

Självklart så kommer vi i Sverige att kunna streama Tre Kronor mot Norge i vinter-OS. Matchen kommer att sändas med hjälp av Dplay. Vilket är den tjänst som hjälp oss att sända live från OS 2018 i Sydkorea.

Det förväntas helt klart finnas många som är intresserade av att se Sverige – Norge live stream från OS när matchen spelas. Både i Sverige, men även i Norge.

För att streama hockey från OS 2018 live så kan du läsa mer i vår sammanställning med sändningar från Sydkorea. Du kan även direkt ta dig till den sida som kommer sända, och visa matchen mellan Sverige – Norge i ishockey. Ta då hjälp av våra tips nedanför.

 • Gå till Dplay
 • Skapa ett konto
 • Uppgradera ditt konto
 • Börja streama Sverige – Norge från OS

Notera gärna att Dplay kommer starta sin live stream inför Sverige – Norge en stund innan matchen startar. Detta för att bjuda på försnack inför matchen.

Under dagen så kommer Dplay inte bara sända Tre Kronors match. Denna sändning är det garanterat många svenskar som inte vill missa.

sverige - norge live stream os 2018 ishockey

Se på TV

Matchen kommer att sändas förutom via live stream, även sändas på TV. Det är då TV-kanalen som främst följer OS du bör ta hjälp av. Det är kanal 5 som kommer visa matchen live.

Även på TV kommer du få ett försnack innan matchen mellan Sverige (Tre Kronor) och Norge.

 • TV-kanal: Kanal 5
 • Sändningstart: Den 15/2, kl. 08:00

rasmus dahlin i sveriges landslag

Tre Kronor – Trupp & spelare

De spelare som finns med i truppen inför premiärmatchen mot Norge finner du nedanför. Tre Kronor har fått med sig en lång rad spelare utanför NHL. De svenska spelarna som normalt sett tar en plats i truppen har fått avslag att åka till OS från sina NHL-klubbar.

Målvakter:
Jhonas Enroth, Dynamo Minsk
Viktor Fasth, Växjö
Magnus Hellberg, Kunlun Red Star

Backar:
Staffan Kronwall, Lokomotiv Jaroslavl
Mikael Wikstrand, Färjestad
Patrik Hersley, SKA St Petersburg
Johan Fransson, Geneve-Servette
Simon Bertilsson, Brynäs
Rasmus Dahlin, Frölunda
Erik Gustafsson, Neftekhimik Nizhnekamsk
Jonas Ahnelöv, Avangard Omsk

Forwards:
Joakim Lindström, Skellefteå
Fredrik Pettersson, ZSC Lions
Pär Lindholm, Skellefteå
Dennis Everberg, Neftekhimik Nizhnekamsk
Joel Lundqvist, Frölunda
Alexander Bergström, Sibir Novosibirsk
Viktor Stålberg, EV Zug
Dick Axelsson, Färjestad
Oscar Möller, Skellefteå
Carl Klingberg, EV Zug
Anton Lander, AK Bars Kazan
Linus Omark, Avangard Omsk

Speltips & odds

Att en svensk seger står på spelschemat är det nog många som är överrens om. Däremot tror vi att matchen kan bli mer jämn än vad många i Sverige och Tre Kronor tror.

Det svenska landslaget har inte med sig en enda av de 73(!) svenskar som i dagsläget spelar i NHL. Norge har å andra sidan bara ett enda spelartapp pga av NHL-klubbarna restriktioner – Mats Zuccarello.

Detta tyder på att Norge sällan haft en bättre chans att vinna, eller åtminstone spela oavgjort i ett vinter-OS.

Däremot är vi inte speciellt oroliga för att Sverige ska vinna över Norge. Det är fortfarande en stor skillnad på bredden i trupperna, och individuella spelare.

Vi hade kunnat spela på en rak 1:a på en svensk vinst. Däremot är det ett odds som vi inte tycker är bra nog. Därför kommer vi istället att lägga ett speltips på en svensk seger med handicap -2.5 för svensk del.

Med andra ord så tror vi att Tre Kronor kommer vinna över Norge med minst tre mål.

 • Speltips: Sverige vinner matchen (handicap = -2,5)
 • Odds: 2.20
 • Spelsida: bet365

Om du är intresserad av att spela på raka matchresultat så har vi självklart även sett till att du får fram vilka odds du kan betta på under vinter-OS.

 • Sverige vinner = 1.33
 • Oavgjort: 5.50
 • Norge vinner = 8.00

Oddsen är uppdaterade senast den 14 februari, kl. 11:00.

Jämförelse

Att jämföra Sverige och Norge som hockeynationer kan bli lite skrattretande om du är svensk. Faktum är att Sverige endast förlorat en enda gång mot i Norge genom historian.

Här har vi lite statstik som talar om hur förutsättningarna inför matchen ser ut.

Loading...

Loading…

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar