Skandinaviska medaljligan i OS 2021 - Supertight mellan länderna

Med endast några dagar kvar på OS 2021 så finns det fortfarande mycket medaljer att vinna. Om vi kollar närmare på den skandnaviska medaljligan mellan Danmark, Norge och Sverige så är det otroligt jämnt. Alla tre länderna lär vara med till slutet för att göra upp om vem som blir bästa OS-land i Skandinavien.

Det är inte bara Sverige som ser ut att gå mot ett lyckat OS 2021 i Tokyo. Båda våra grannländer till väst har lyckats bra. Inte minst Danmark som inte var tippade till att ta så många medaljer som man har idag. Norge har för första gången chans att klå både Danmark och Sverige bland medaljerna. Sverige gör ett mer normalt OS.

Ännu så det grenar och idrotter som Sverige, Danmark och Norge har goda chanser i att vinna OS-guld i. Läs mer nedanför om vad som återstår av OS 2021 för de nordiska länderna.

Sverige leder just nu

Vi rapporterar från den 4 augusti. I detta läge så är det just nu fördel Sverige – men endast med mycket liten marginal. Här nedan kan du se medaljligan mellan de nordiska länderna just nu.

Hitta mer om OS odds & betting under mästerskapet!

Land Guld Silver Brons
Sverige 2 5 0
Danmark 2 2 3
Norge 2 1 1

Återstående medaljchanser

Det finns nu flera chanser för alla nordiska länder att ta medaljer i. Det lär dessutom bli flera. Norge är stora favoriter för att vinna handbollen för damer. Danmark är samtidigt favoriter för herrarnas handboll. Sverige har redan kasserat in en ytterligare medalj med tanke på att damlandslaget har nått en final i fotbollen.

Här samlar vi de bästa medaljchanserna som återstår för Danmark, Sverige och Norge under OS 2021.

Sverige: Damlandslaget (fotboll), Damlandslaget (handboll), Perseus Karlström (Gång), Linnea Stensils (Kanot).

Norge: Damlandslaget (handboll), Ingebrigtsen (sprint), Beachvolleyboll (herrar)

Danmark: Herrlandslaget (handboll), Jörgensen, (kanot), Damlandslaget (cykling)

Du kan självklart välja att följa dramatiken från OS genom att streama OS 2021. Vi hjälper dig med det!

Andra nyheter

OS-Studion på Discovery – Programledare & experter
OS-Studion på Discovery – Programledare & experter
Läs om teamet hos Discovery som finns med i OS-studion för Vinter OS 2022. Vi samlar alla experter, programledare, kommentatorer och reportrar.
27 januari, 2022 | Jimmie Nyman
Streama Sverige – Frankrike: Se live stream & TV (27/1)
Streama Sverige - Frankrike: Se live stream & TV (27/1)
Se vart du kan sända Frankrike - Sverige stream på nätet. Titta även vilken kanal som visar semifinal i handbolls EM 2022 på TV.
27 januari, 2022 | Jimmie Nyman
Viaplay förlänger avtalet med fyra fotbollsexperter
Viaplay förlänger avtalet med fyra fotbollsexperter
Erik Niva, Johanna Frisk, Bojan Djordjic och Glenn Strömberg har skrivit på nya långa kontrakt, där vi får fortsätta se dem i Viaplays fotbollssändningar.
26 januari, 2022 | Katten Jansson