Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 4 aug, 2021

Skandinaviska medaljligan i OS 2021 – Supertight mellan länderna

Skandinaviska medaljligan i OS 2021 – Supertight mellan länderna

Med endast några dagar kvar på OS 2021 så finns det fortfarande mycket medaljer att vinna. Om vi kollar närmare på den skandnaviska medaljligan mellan Danmark, Norge och Sverige så är det otroligt jämnt. Alla tre länderna lär vara med till slutet för att göra upp om vem som blir bästa OS-land i Skandinavien.

Det är inte bara Sverige som ser ut att gå mot ett lyckat OS 2021 i Tokyo. Båda våra grannländer till väst har lyckats bra. Inte minst Danmark som inte var tippade till att ta så många medaljer som man har idag. Norge har för första gången chans att klå både Danmark och Sverige bland medaljerna. Sverige gör ett mer normalt OS.

Ännu så det grenar och idrotter som Sverige, Danmark och Norge har goda chanser i att vinna OS-guld i. Läs mer nedanför om vad som återstår av OS 2021 för de nordiska länderna.

Sverige leder just nu

Vi rapporterar från den 4 augusti. I detta läge så är det just nu fördel Sverige – men endast med mycket liten marginal. Här nedan kan du se medaljligan mellan de nordiska länderna just nu.

Land Guld Silver Brons
Sverige 2 5 0
Danmark 2 2 3
Norge 2 1 1

Återstående medaljchanser

Det finns nu flera chanser för alla nordiska länder att ta medaljer i. Det lär dessutom bli flera. Norge är stora favoriter för att vinna handbollen för damer. Danmark är samtidigt favoriter för herrarnas handboll. Sverige har redan kasserat in en ytterligare medalj med tanke på att damlandslaget har nått en final i fotbollen.

Här samlar vi de bästa medaljchanserna som återstår för Danmark, Sverige och Norge under OS 2021.

Sverige: Damlandslaget (fotboll), Damlandslaget (handboll), Perseus Karlström (Gång), Linnea Stensils (Kanot).

Norge: Damlandslaget (handboll), Ingebrigtsen (sprint), Beachvolleyboll (herrar)

Danmark: Herrlandslaget (handboll), Jörgensen, (kanot), Damlandslaget (cykling)

Du kan självklart välja att följa dramatiken från OS genom att streama OS 2021. Vi hjälper dig med det!

Andra nyheter

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
05 juli, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar