Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 5 feb, 2022

Frida Karlsson & Ebba Andersson utanför pallen – Johaug vann

Besvikelse för Sverige när varken Frida Karlsson eller Ebba Andersson missade medaljer för Sverige. Vinnaren blev istället Therese Johaug.

Det innebär att Sverige inte tagit sin första medalj i OS. Det blir inget av namnen vi sätter upp på tabellen över svenska medaljer.

Det var 65 åkare från 24 olika länder som kom till start i skiathlonen tidigt på lördagsmorgonen (svensk tid). En bitande kyla med starka vindar skapade hårda förutsättningar i första OS-tävling i längdskidor.

Johaug vann sitt första OS guld

Vinnaren av skiathlon blev som förväntat Therese Johaug. Det innebär att hon tar sitt första individuella OS-guld någonsin. Hon var inte med föregående OS 2018 i Pyongchang efter varit avstängd för dopning.

Therese var den åkare som på förhand hade allra lägst OS odds att vinna loppet. Vilket tyder på vilken favorit hon var.

Inledningen av loppen var problematisk. Speciellt för finländska åkarna som var inblandade i två krascher på första varvet. I ett av fallen så var Ebba Andersson när att dras med.

Ganska snabbt så bröts en toppklunga ut där Ebba Andersson och Frida Karlsson var med. Fram tills skidbytet var det mycket jämnt – men sedan gick Johaug ifrån. En syn vi sett flera andra gånger. Frida Karlsson var den enda som gjorde ett allvarligt försök på guldet. Vilket skapade en lucka från andra platsen till närmsta åkare.

Svenska resultat från skiathlon (damer)

Det var främst Frida Karlsson som var inblandad i topplaceringarna – väntat då hon är ett av de stora medaljhopp i Sverige. Ebba Andersson försvann ur toppen efter skidbytet. Charlotte Kalla och Moa Olsson var aldrig med i loppen på riktigt.

Det är helt okje resultat från Sverige – men med mycket mer att önska. Det hade varit skönare besked att ha flera åkare med i längre delar av loppen.

Frida slutade på en femte plats. Ebba Andersson på tioende plats. Vilket är okej – men inte mer.

  • Frida Kalrsson – 5:e plats
  • Ebba Andersson – 10:e plats
  • Charlotte Kalla – 19:e plats
  • Moa Olsson – 45:e plats

 

 

Europatipset 17 september
europatipset
Europatipset den 17 september ger oss många spännande matcher. Här finner ni vår analys med spelförslag till kupongen!
17 september, 2023
stryktipset 16 september
stryktipset
Stryktipset den 16 september ska avgöras! Ta här del av vår analys med spelförslag till kupongen.
16 september, 2023
nyheter
Unibet har en ny funktion på sin sida. Glennkupongen ger dig färdiga spel inför matcher inom fotboll & ishockey. Rygga självaste Glenn Hysén!
12 september, 2023

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1247 Artiklar