Hebei China Fortune försöker köpa Messi

Lionel Messi har tillhört Barcelona sedan barnsben. Nu ska kinesiska Hebei försöka att signa den argentinske stjärnan.

Lionel Messi kom till Barcelona som trettonåring, då han som en liten pojke blev del av klubbens ungdomsakademi La Masia. Lionel Messi hade brist på tillväxthormoner som barn, och Barcelona erbjöd Messi-familjen att stå för kostnaden av tillväxthormon, vilket var en av orsakerna till att Messi skrev på för ”Barca”. Messis tidigare klubb, Newell’s Old Boys, hade inte varit beredda att betala detta.

FC Barcelona skulle inte ångra sig. Redan som sjuttonåring debuterade Messi i Barcelonas A-lag, och 620 matcher senare har han gjort 537 mål, vunnit 5 Ballon d’Or och tagit FC Barcelona till otaliga titlar.

Kinesisk klubb försöker värva Messi

Lionel Messi har tidigare sagt att han planerar att avsluta karriären i Barcelona, och det har nog Barca ingenting emot. Men detta hindrar inte kinesiska klubben Hebei China Fortune FC att nu göra ett försök att köpa argentinaren.

I Hebei spelar redan de argentinska storspelarna Ezequiel Lavezzi och Javier Mascherano. Hebei har nu bett Lavezzi och Mascherano att försöka övertyga Messi att skriva på för Hebei. Återstår att se hur väl de lyckas med det.

Lionel Messis nuvarande kontrakt med FC Barcelona löper ut sommaren 2021.