Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 7 feb, 2018

Hebei China Fortune försöker köpa Messi

Lionel Messi har tillhört Barcelona sedan barnsben. Nu ska kinesiska Hebei försöka att signa den argentinske stjärnan.

Lionel Messi kom till Barcelona som trettonåring, då han som en liten pojke blev del av klubbens ungdomsakademi La Masia. Lionel Messi hade brist på tillväxthormoner som barn, och Barcelona erbjöd Messi-familjen att stå för kostnaden av tillväxthormon, vilket var en av orsakerna till att Messi skrev på för ”Barca”. Messis tidigare klubb, Newell’s Old Boys, hade inte varit beredda att betala detta.

FC Barcelona skulle inte ångra sig. Redan som sjuttonåring debuterade Messi i Barcelonas A-lag, och 620 matcher senare har han gjort 537 mål, vunnit 5 Ballon d’Or och tagit FC Barcelona till otaliga titlar.

Kinesisk klubb försöker värva Messi

Lionel Messi har tidigare sagt att han planerar att avsluta karriären i Barcelona, och det har nog Barca ingenting emot. Men detta hindrar inte kinesiska klubben Hebei China Fortune FC att nu göra ett försök att köpa argentinaren.

I Hebei spelar redan de argentinska storspelarna Ezequiel Lavezzi och Javier Mascherano. Hebei har nu bett Lavezzi och Mascherano att försöka övertyga Messi att skriva på för Hebei. Återstår att se hur väl de lyckas med det.

Lionel Messis nuvarande kontrakt med FC Barcelona löper ut sommaren 2021.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar