David Wollner photo
David Wollner

- 13 dec, 2021

Hockeytipset: Odds & speltips på NHL & CHL (V.50)

Hockeytipset: Odds & speltips på NHL & CHL (V.50)

Det återstår inte många dagar av 2021 – men det finns fortfarande en hel del bra ishockey att se fram emot innan vi kan ringa in det nya året.

Innan vi kan njuta av Juniorkronorna i JVM (26:e december i Kanada) och av Tre Kronor i OS (10:e februari) – som vi förstås kommer att bevaka – så fortsätter vi att hålla koll på den bästa ishockeyn där vi i vanlig ordning delar med oss av tips och tankar kring de bästa matcherna som spelas under veckan!

Uppehåll i SHL men kvartsfinaler i CHL

Ja, den enda SHL-matchen som är kvar att spela innan Kalle Anka och hans vänner gör entré på Julafton är den mellan Malmö och Timrå den 21:e december. Dock kan man med svenska ögon glädjas åt att man fortfarande har tre(!) lag från SHL kvar i Champions Hockey League – där man nu nått det andra mötet i kvartsfinalsrundan.

Frölunda – Leksand

Svenskmöte i kvartsfinalen där Frölunda vann borta mot Leksand i första mötet. Båda lagen kommer från tunga förluster i SHL – men Frölunda har vunnit mot Leksand två gånger på kort tid och har på så vis fördel inför denna match. Håll koll på Ryan Lasch i Frölunda som leder både poäng- och assistligan i CHL.

Rögle – Sparta Prague

 • Speltips: Rögle vinner matchen (1.58 hos Betsson)
 • Nedsläpp: Den 14/12, kl. 19:00
 • Se matchen: SVT

Det tredje svensklaget som är kvar i CHL är alltså Rögle – och de möter Sparta Prague som man slog med 5-2 i första mötet. Rögle går dessutom bra i SHL och är numera nya serieledare. Svårt att se att man inte tar sig vidare till semifinal här. Vi vågar oss på att säga säker Röglevinst.

Rouen Dragons – Tappara Tampere

Första mötet slutade oavgjort i en match där siffrorna skrevs till 3-3 – trots att Tappara var det bättre laget. Även om Tappara bör ha spelmässig fördel i returmötet är oddsen på Rouen alltför lockande att motstå – så varför inte ett tips på att Rouen kan skrälla även i denna match?

Red Bull Munich – Lukko Rauma

Även i denna match slutade första mötet slutade oavgjort (2-2) och liksom Rouen är man något av underdogs som ändå tar tillvara på de chanser man får. Varför inte para ihop spel på Red Bull och Rouen med chans till grym utdelning?


Veckans NHL matcher

Notera gärna att det har blivit möjligt för dig att streama NHL hockey hos Unibet. Det gör att du både kan spela på höga odds – men även se matcherna live med Unibet. Det gör denna bettingsida ännu bättre och bredare.

Chicago Blackhawks – Calgary Flames

 • Speltips: Chicago vinner matchen (3.15 hos Unibet)
 • Nedsläpp: Den 14/12, kl. 01:30 (svensk tid)

Det är visserligen ett bottenlag som möter ett topplag här – och självklart har Calgary en hel del fördelar när man går in i detta möte. Chicago har dock spelat upp sig på sistone och Fleury i målet visar återigen varför han ska med till OS för Kanada. Apropå OS hittar vi som bekant flera svenska spelare i Calgary som spelar grymt i år och även de slåss alltså om OS-platserna – i en slutlig Tre Kronor-trupp. Hursomhelst en match där vi tror att Chicago kan ”skrälla”.

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens

 • Speltips: Pittsburgh vinner matchen (1.70 hos Unibet)
 • Nedsläpp: Den 15/12, kl. 01:00 (svensk tid)

Här har vi ett lag som förlorat sina sex senaste matcher som möter ett lag som vunnit sina senast fyra. Ja, det går riktigt tungt för Montreal just nu och de bakomliggande siffrorna talar om att de har problem på de flesta fronter. För Pittsburgh går det alltså bättre och man tar stora kliv i tabellen. Anmärkningsvärt är att man har 92,4 i boxplay-procent och leder ligan i det avseendet. Vi tror att Pittsburgh kör över ett sargat Montreal.

Colorado Avalanche – New York Rangers

 • Speltips: Rangers vinner matchen (4.00 hos Unibet)
 • Nedsläpp: Den 15/12, kl. 03:00 (svensk tid)

Colorado kommer att sakna Landeskog och troligtvis även Kadri inför detta möte – vilka förstås är stora avbräck då båda haft väldigt bra säsonger hittills. Colorado har dock fortfarande Rantanen, MacKinnon och Burakovski att luta sig mot – så räkna på att Colorado fortfarande kan producera. Sett över de senaste tio matcherna har Rangers vunnit åtta av dem och man har hakat på i toppen av totala tabellen. Defensiven med Adam Fox i spets ser riktigt bra ut och kanske är det vad som avgör i detta möte. Vinst till Rangers (och dessutom bra odds på det!).

Edmonton Oilers – Toronto Maple Leafs

 • Speltips: Toronto vinner matchen (2.35 hos Unibet)
 • Nedsläpp: Den 15/12, kl. 03:00 (svensk tid)

Det är såklart något speciellt när dessa lag möts – och chans till bra match är det definitivt även denna gång. Edmonton – med Draisaitl och McDavid i spetsen – har faktiskt förlorat sina senaste fem(!) matcher. Toronto är däremot i grym målform – ta Nylander som exempel som leder svenska poängligan och har dessutom nätat i sina senaste tre matcher. Vi tror att trenden håller i sig och att Toronto vinner Kanadamötet.

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings

 • Speltips: Carolina vinner matchen (1.83 hos Unibet)
 • Nedsläpp: Den 17/12, kl. 01:00 (svensk tid)

Gått lite fram-och tillbaka för båda lagen på sistone – även om det gått relativt bra sett till hela säsongen hittills. Carolina är med i topp av Eastern Conference och släpper in minst antal mål av alla lag i ligan. Detroit överraskar de flesta med sitt spel i år och mycket kan man tacka rookiesarna Seider och Raymond för den extraskjuts man fått. Stora siffror bakåt för Detroit de senaste matcherna – och det är det som får oss att tro på Carolina denna gång.

Winnipeg Jets – Washington Capitals

 • Speltips: Washington vinner matchen (2.50 hos Unibet)
 • Nedsläpp: Den 18/12, kl. 02:00 (svensk tid)

Spännande möte med Kyle Connor och Alex Ovechkin i målgörarduell. Washington är det bättre laget trots att man saknat Nicklas Bäckström under hela säsongen. Winnipeg spelar inte dåligt – men saknar det lilla extra i offensiven för att kunna vara med i övre skiktet av tabellen. Vi tror att Capitals tar hem det.

Observera även de tidiga matcherna (svensk tid)

Minnesota Wild – Florida Panthers lördag 18:e kl.20.00
New York Islanders – Vegas Golden Knights söndag 19:e kl.20.00
Winnipeg Jets – St. Louis Blues söndag 19:e kl .21.00

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
05 juli, 2024

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

111 Artiklar