Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 21 aug, 2017

Champions Hockey League: Spelschema, grupper & live stream

Säsongen har nyss startat men tävlingsmatcherna börjar direkt, i alla fall i Champions Hockey League. I årets upplaga ser vi fem svenska lag, Frölunda HC, Malmö Redhawks, Växjö Lakers, HV 71 och Brynäs IF. Alla de svenska lagen utom Brynäs spelar sina första matcher den 24 augusti.

Totalt finns det åtta grupper med fyra lag i varje. De möts två gånger så varje lag spelar totalt sex matcher. Det går att följa Champions Hockey League, eller CHL som det förkortas, via live stream. Hur du gör det och matchtider för de svenska lagen kan du läsa i vår artikel.

Champions Hockey League vinnare 2016

Spelschema för CHL 2017/18

De lagen som är av mest intresse är givetvis de svenska lagen. Fyra matcher spelas på torsdag den 24 augusti och en 25 augusti. Såhär ser tiderna ut för CHL-matcherna. Flera av lagen som deltar i CHL har tagit plats på listan över de tio bästa europeiska klubblagen i hockey. Så det är bra nivå på turneringen med många spännande matcher.

Alla matcher i CHL 2017/2018 är nu spelade. I undantag för en enda match. Nämligen finalen.

Du kan läsa om hur du kan se CHL final 2018 mellan Växjö – JYP Jyväskylä. Där kommer du direkt att få tips om hur du sänder matchen live!

Karta över Champions Hockey League

Se Champions Hockey League via live stream

Det finns goda möjligheter att se CHL via live stream. Det är flera olika streamingtjänster som sänder matcherna under Champions Hockey League. Det går att se CHL hos Unibet via live stream, notera att vissa matcher är IP-begränsade och kan därför inte följas från Sverige. Man behöver även lägga ett spel för att kunna se matcherna via live stream.

Utöver det går det att följa direkt i TV-rutan och via live stream hos SVT. Så det finns valmöjligheter på vart man följer Champions Hockey League via live stream. Vi rekommenderar Unibet live stream för dom erbjuder bra kvalitet och även möjligheten att spela på matcherna.

Så kom igång med att streama hockey i Sverige redan idag och var redo när pucken släpps på torsdag den 24 augusti. Även tidigt i turneringen är det väldigt sevärd hockey och det är ofta lite spännande att se när andra ligor ställs mot varandra.

Grupper i Champions Hockey League

Det är som sagt åtta grupper i CHL i år med totalt 32 lag från flera olika länder. Det är de bästa lagen från varje serie i 13 olika länder. Nivån på varje serie bestämmer hur många olika lag som skickas till CHL. Sverige har fem tillsammans med Finland, Schweiz och Tjeckien skickar fyra lag. De mindre nationerna som Danmark, Frankrike skickar ett lag var.

Såhär ser grupperna ut i CHL säsongen 17/18

Grupp A
Banská Bystrica (SLO)
Grizzly Wolfsburg (TYS)
Red Bull Salzburg (ÖST)
Tappara (FIN)
Grupp B
KalPa (FIN)
Kometa Brno (TJE)
Malmö Redhawks (SVE)
Stavager Oilers (NOR)
Grupp C
JYP (FIN)
Neman Grodno (VIT)
Vienna Capitals (ÖST)
Zug (SWZ)
Grupp D
Adler Mannheim (TYS)
Esbjerg Energy (DAN)
HV71 (SVE)
Ocelari Trinec (TJE)
Grupp E
Bili Tyrgi Liberec (TJE)
Cardiff Devils (ENG)
Davos (SWZ)
Växjö Lakers (SWE)
Grupp F
Bern (SWZ)
Mountfield (SLO)
Nottingham Panthers (ENG)
TPS (FIN)
Grupp G
Brynäs IF (SVE)
Cracovia (POL)
IFK Helsingfors (FIN)
Red Bull München
Grupp H
Frölunda Indians (SVE)
KAC (ÖST)
Lions (SWZ)
Rapacec Gap (FRA)

Vilka är favoriter att vinna CHL?

Givetvis är det många svenska lag som kommer på tal när det pratas om vilka som ska ta hem CHL-titeln. Störst favoriter är Frölunda med tanke på deras historik i europaspel. De har dessutom värvat ihop en stark trupp som även är favoriter att gå hela vägen i SHL.

Men uppstickaren från förra årets säsong i SHL Malmö Redhawks har inte legat på latsidan. De har värvat riktigt tunga spelare och har ett lag absolut går hela vägen till final. Vi kanske får se ett svenskmöte i finalen som vi fick se när Frölunda spelade mot Luleå 14/15.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar