Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 12 maj, 2023

Fullträff – 13 maj (13/5), vecka 19: Tips, förslag & analys

Ny omgång av Svenska Spels Fullträff! 13 matcher är på kupongen, och vår uppgift är att förutspå antal mål i dessa matcher. Här är vår analys med spelförslag.

Lördagen närmar sig igen, och det innebär en ny kupong av Fullträff. Fullträff är spelet som utgår från samma 13 matcher som Stryktipset, men där det handlar om att gissa antal mål i matcherna.

Den här helgen fylls kupongen av en del matcher från playoff-kvalen i de engelska divisionerna, men även matcher från Premier League, Serie A, La Liga och Allsvenskan. Vi har tagit oss an uppgiften att analysera kupongens alla matcher, och tippat antal mål i samtliga.

Det går också utmärkt att spela antal mål eller på andra marknader på de enskilda matcherna. Är ni intresserade av att göra det kan vi tipsa er om att spela hos Expekt, och då kanske ta del av oddsbonusar (utan omsättning) i samband med spelet.

  • Vårt system: 64 rader (7 spikar, 6 garderingar)
  • Total insats: 64 kronor
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Manchester United – Wolves, 2 mål

Manchester United har åkt på två raka förluster, och är nu pressade att vinna för att inte tappa greppet om fjärdeplatsen i Premier League. Här möter man ett Wolves som ligger i mitten av tabellen, och vi skulle tro att Man United tar en stabil seger med 2-0. United har varken glänst överdrivet framåt eller sett katastrofala ut bakåt på sistone, så två mål gjorda och en hållen nolla bakåt i denna förhållandevis enkla hemmamatch känns rimligt.

Se även vårt Man United – Wolves speltips.

2. Aston Villa – Tottenham, 3 mål

Två av de fyra senaste matcherna mellan Aston Villa och Tottenham har slutat 2-1, en gång till Villa och en gång till ”Spurs”. Det känns som att vi mycket väl kan få se ett sådant resultat här igen, när ojämna Tottenham spelar. Vi tippar på tre mål i denna match.

Se också vårt speltips till Aston Villa – Tottenham.

3. Chelsea – Nottingham Forest, 1-2 mål

Chelsea fick något av en islossning i helgen, då man gjorde hela tre mål mot Bournemouth och vann med 3-1. Annars har det dock inte hänt mycket framåt för Frank Lampards mannar, och vi har svårt att se att man gör tre mål här igen. Dessutom satte man två av sina mål mot Bournemouth i matchens avslutade minuter, så den matchen hade nästan lika gärna kunnat sluta 1-1. Vi tror på en relativt målsnål match här, mot Nottingham Forest, och spelar 1-2 mål.

4. Crystal Palace – Bournemouth, 2-3 mål

Roy Hodgson har tagit över Crystal Palace och då hade man kanske förväntat sig målsnåla matcher, men så har faktiskt inte riktigt varit fallet. Kanske är det hans offensivt balanserade spelarmaterial som gör att han känner sig tvungen att spela 4-3-3, och en del mål har det blivit, faktiskt åt båda hållen. Men i lagets senaste match, mot Tottenham, föll bara ett mål. Vi tror på något mer mot Bournemouth, men utan att siffrorna rullar iväg. Vi spelar 2-3 mål.

5. Southampton – Fulham, 3 mål

Southampton och Fulham har båda bjudit på några målkalas i sina senaste matcher, och här tror vi inte att det blir bara två mål eller färre. Vi förutspår att tre mål faller, precis som förra gången lagen möttes, då Fulham vann med 2-1.

6. Sunderland – Luton, 1 mål

Sunderland och Luton möts i ett dubbelmöte i semifinal av playoffet till Premier League. När två lag möts i viktiga dubbelmöten tenderar det första mötet att bli ganska avslaget, lite av en väntan på det riktiga avgörandet. Två försiktiga lag som väntar ut varandra och inte riskerar för mycket. Vi tror på något liknande här, men att något av lagen får in åtminstone ett mål. Vi spelar 1 mål.

7. Bolton – Barnsley, 1 mål

Ytterligare en playoff-semifinal, match 1 av 2, men mot Championship. Här går vårt resonemang precis som vi resonerade på matchen ovan, och vi tror att vi får se en avvaktande tillställning utan mycket mål. Men ett mål rullar oftast in förr eller senare, och vi spelar alltså 1 mål.

8. Salford – Stockport County, 1 mål

Ny playoff-semifinal, den första matchen i ett dubbelmöte, mot League One. Vi tror och satsar på ännu en match utan särskilt mycket mål, men tror att det blir åtminstone en kasse. Därav spelar vi även här 1 mål.

9. Chesterfield FC – Notts County, 1-2 mål

Här har vi en direkt avgörande final, där lagen gör upp om en plats i League Two nästa säsong. När det är direkta finaler kan vi också få se avvaktande tillställningar, men har det blivit ett mål under matchen kommer motståndarna att gå framåt för att försöka gör mål på slutet, och då faller ofta ännu ett mål – åt endera hållet. Vi spelar 1-2 mål.

10. Varberg – IFK Norrköping, 3 mål

IFK Norrköping har en bra offensiv styrka, men man får inte alltid till det framåt. På hemmaplan är det dessutom inte omöjligt att Varberg lyckas få dit en boll. Här väljer vi att spela 3 mål, vilket också varit fallet i tre av de fem senaste matcherna lagen emellan.

11. Spezia – Milan, 1-2 mål

Milans sju (!) senaste matcher har innehållit exakt 2 mål. Fyra 1-1-matcher, två 2-0-segrar och en 0-2-förlust. Två mål är mycket möjligt att vänta här igen, men med tanke på att Milan har en Champions League-semifinal som väntar på tisdag kan man säkert nöja sig med att bara sätta dit ett mål för att sedan slå av på takten. Vi spelar 1-2 mål.

12. Real Madrid – Getafe, 2-3 mål

Real Madrids tre senaste matcher har innehållit två eller tre mål, och det är nog ett troligt utfall även här. Real saknar viktige högerbacken Dani Carvajal här, och lär lufta laget en hel del inför Champions League-semifinalen som väntar på onsdag. Spelsugna spelare som vill visa att man förtjänar mer speltid, men samtidigt inte det bästa laget, öppnar för att det kan bli kanske två mål framåt och ett bakåt, eller liknande. Vi spelar 2-3 mål.

13. Villarreal – Athletic Bilbao, 1 mål

Två defensivt starka lag som möts, och här lär vi inte se någon sprudlande anfallsfotboll från någon av sidorna. Snarare en avvaktande matchbild där något av lagen, troligtvis Villarreal, lyckas få in en boll. Vi satsar på 1 mål.

nyheter
Viktor Gyökeres är glödhet på inför transfers & övergångarna i sommar. Vilken blir hans nya klubb? Se odds för transfer till Arsneal & Chelsea.
11 april, 2024
stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
29 mars, 2024
premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
27 mars, 2024
nyheter
Shanga Forsberg lägger ut på Instagram att hon ska skilja sig från Emil Forsberg.
26 mars, 2024
Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
fotbollsnyheter
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
25 mars, 2024
portugal sverige stream tv
fotbollsnyheter
Jon Dahl Tomasson gör sin första landskamp som svensk förbundskapten! Läs hur ni gör för att streama matchen live.
21 mars, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar