David Wollner photo
David Wollner

- 4 jul, 2024

Blir Joe Biden demokraternas kandidat? – Odds & betting

Joe Biden såg länge ut att bli den självklara kandidaten för Demokraterna. Sedan kom debatten i CNN. Där visade siffror att en betydanden majortiet ansåg att Donald Trump vann.

Det ledde snabbt till en diskussion inom Demokraterna. Är Joe Biden verkligen en bra kandidat som orkar stå emot Donald Trump under hela valrörelsen.

Den stora boven i dramat är Joe Bidens ålder och hälsa. Samtidigt som han gjorde en trött insats i presidentdebatten – så sprids många videoklipp om hur skröplig han är.

Spelbolagen har varit snabba med att justera oddsen för att Joe Biden ställer upp i valet. Inte minst efter att tunga demokratiska röster har uppmanat partiet att tänka om.

Odds för Demokraternas kandidat – oavgjort mellan Biden & Harris

Kandidat Odds från Bet365
Joe Biden 2.37
Kamela Harris 2.37
Michelle Obama 9.00
Gavin Newsom 10.00
Gretchen Whitmer 13.00
Hillary Clinton 21.00
Robert Kennedy Jr. 51.00
Pete Buttgieg 126.00

För bara några veckor sedan verkade det inte som det fanns en konflikt om Joe Bidens kandidatur. Mycket har alltså hänt på senaste veckorna. Så pass mycket att Joe Biden nu delar samma odds för att bli kandidat för Demokraterna som Kamela Harris.

Det finns andra kandidater som kanske inte är lika troliga. Men mycket kan hända i oddsen om Joe Biden väljer att stå över årets presidentval.

Vi på Sportal.se tycker det finns goda anledningar att spela på att Joe Biden blir deras presidentkandidat. Ett odds på 2.37 – för att egentligen allt ska gå inom planerna känns värt att spela på. Vi tror nämligen att ett byte av kandidat är alldeles för sent. Trots att det finns många i det demokratiska lägret som önskar det.

Justering av oddsen för presidentsvalet

Nyheterna om Joe Bidens att vara – eller icke vara – har inte bara påverkat oddsen för Demokraternas kandidat. De har även påverkat oddsen för vem som blir president i USA 2024.

Det väger allt tyngre för att Donald Trump blir president. Det kan vara flera faktorer som påverkar oddset. Inte minst så släpps nya opinionsundersökningar. Sedan debatten så verkar trenden vara emot Joe Biden och Demokraterna.

Mer tips & artiklar från Sportal.se

speltips
Läs om semifinalmatchen i Wimbledon 2024. Medvedev mot Alcaraz. Speltips, odds och guide om hur du kan livestreama matchen online.
11 juli, 2024
speltips
Semifinal i Wimbledon: Musetti mot Djokovic gör upp om en finalplats i Wimbledon 2024. Läs om speltips, odds & guide till streaming online.
11 juli, 2024
elfsborg pafos speltips stream
EL
Som första svenska lag kliver Elfsborg in i Europakvalet, då man möter cypriotiska Pafos i kval till Europa League.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalen i Copa America mellan Uruguay mot Colombia. Speltips, odds och guide om hur du kan streama matchen online.
11 juli, 2024
holland england speltips
EM
Läs allt inför EM-semifinalen mellan Holland och England. Vi ger er vårt speltips, när det nu är dags för det sista finallaget att koras.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalmatchen mellan Argentina mot Kanda. Matchstart, natten till onsdag, klockan 02:00. Läs om speltips, odds & livestreaming online.
09 juli, 2024

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

111 Artiklar