Fernando Torres gör comeback - klar för kanadensisk klubb?

Den nu 37-årige spanjoren ställde skorna på hyllan 2019: ”Jag har bestämt mig för att komma tillbaka”.

Under gårdagen la den före detta spanska storspelaren Fernando Torres upp ett (kryptiskt?) inlägg på Instagram med en bild på honom med nummer 9 på ryggen. I texten skriver han att han gör comeback:

“Jag förstår bara livet på ett sätt – genom att spela. Därför har jag bestämt mig för att komma tillbaka. På fredag kommer jag kommunicera var. “El Nino” är tillbaka, jag kommer tillbaka för att spela”.

Om det handlar om att han återvänder till fotbollen som spelare ska vara osagt, även om han skriver i sitt inlägg att han ska “spela” – vilket vi tolkar som att han kommer att börja sparka boll återigen. I vilken utsträckning och i vilken form återstår att se, men det låter onekligen spännande med Torres på planen igen efter några år utanför.

Nordamerika platsen för comeback?

Länge ryktades Torres till USA och MLS under sina sena dagar som fotbollsspelare, men det blev som bekant ingenting just där för honom under den aktiva karriären. Nu kan det bli något i grannlandet åtminstone.

Spanjoren är fostrad i Atlético Madrids akademi, en klubb vars ägare har flertalet klubbar i hela världen under sitt tak – bland annat Atlético Ottawa (Kanada) och Atlético San Luis (Mexiko). Den förstnämnda i Atlético Ottawa är en klubb som 37-åringen kan vara aktuell för, och kan möjligen vara dem han kommer att presenteras för under fredagen som han hintar om på sociala medier.

Torres la skorna på hyllan 2019 efter att ha avslutat sin långa, framgångsrika karriär där han spelade för Atlético Madrid, Chelsea, Liverpool och därefter Milan på lån med slutgiltigt år i Sagan Tosu i Japan.

Fler fotbollsnyheter

Vem är Anthony Elanga?
Vem är Anthony Elanga?
Läs mer om vem Anthony Elanga är. Det är en svensk spelare som gör avtryck i hans klubb Manchester United. Är det ett framtidsnamn för svenska landslaget? …
News icon1 juni, 2021
Author iconJimmie Nyman
Streama Hammarby – Häcken: Se live stream & TV (30/5)
Streama Hammarby – Häcken: Se live stream & TV (30/5)
Se final i Svenska Cupen genom att se Hammarby - Häcken via stream på nätet. Vi tipsar om sida som visar matchen via live streaming & hur du sänder på TV.
News icon28 maj, 2021
Author iconJimmie Nyman
Alexander Isak manar Real Sociedad fansen till lugn
Alexander Isak manar Real Sociedad fansen till lugn
Precis innan säsongsavslutningen i den spanska La Liga har svensken Alexander Isak valt att uttala sig i media kring sin framtid inom klubblagsfotboll.
News icon21 maj, 2021
Author iconKatten Jansson