Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 2 jul, 2023

Aimar Sher väljer Iraks landslag: ”En stor ära”

Aimar Sher väljer Iraks landslag.

Aimar Sher är nästa svenska spelare att välja att representera ett annat landslag. Enligt irakiska medier har mittfältaren beslutat sig för att börja spela för Irak.

Den förre Hammarbytalangen Aimar Sher, med sju ungdomslandskamper för Sverige på meritlistan, har bestämt sig för att börja representera Irak. Detta enligt uppgifter från irakiska sajten Goal Mix.

– Jag är irakier genom mina föräldrar och jag älskar Irak, säger Aimar Sher enligt Goal Mix.

Iraks landslag har länge visat intresse för Shers tjänster, vilket bland annat Fotbollskanalen rapporterat om, och deras representanter har över tid jobbat på att få in honom i landslaget. Nu har alltså den spelskicklige mittfältaren till slut gått med på att dra på sig Iraks tröja.

– Jag kommer att tacka ja till att representera landslaget när coach Casas (Iraks förbundskapten) kontaktar mig och bjuder in mig. Då kommer jag officiellt att presenteras för fansen. Det blir en stor ära för mig att representera Irak.

Irak tog hjälp av tidigare landslagsstjärna

Gooalmix skriver vidare att en del av Iraks arbete för att knyta till sig Aimar Sher var att Iraks tidigare landslagsstjärna Basil Gorgis, som ses som en av landets bästa spelare genom tiderna, gjorde en stor insats bakom kulisserna. Gorgis, som precis som Sher har assyrisk bakgrund, tog kontakt med spelarens familj, som var mycket tillmötesgående och berättade om Aimars dröm om att representera det irakiska landslaget.

Irakiska fotbollsförbundets ordförande Adnan Dirjal och förbundskaptenen Jesús Casas väntas kontakta Aimar Sher under söndagen.

Aimar Sher har spelat för Sveriges U17-, U19- och U21-landslag. Han spelade för U21-landslaget så sent som i mars 2023, men saknades sedan i truppen i junisamlingen.

Andra nyheter & guider

Runt om på nätet finns det massor av bonusar att välja mellan. I denna guide kan du jämföra casinobonusar - eller läsa mer om de olika erbjudandena.
23 maj, 2023
Att jämföra och granska olika bettingsidor är bra att göra innan du börjar spela. Det finns idag många riktigt bra betsidor med svensk licens som du kan vällja mellan!
25 februari, 2024
Se vilka tips vi har inför kommande Gameweeks - samt vilka spelare vi väljer till vårt FPL lag!
16 juni, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar