Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 22 aug, 2019

Traustason inför playoff-mötet: ”Vi ska inte visa någon respekt”

Malmö FF spelar ikväll det första playoff-mötet till Europa League, när man ställs mot israeliska Bnei Yehuda. Lagets skicklige mittfältare Arnór Traustason trycker på att Malmö för att få en bra start på dubbelmötet måste våga spela sitt eget spel och inte visa någon respekt för motståndarna.

Efter att ha slagit ut i tur och ordning nordirländska Ballymena United, slovenska Domzale och bosniska Zrinjski Mostar är Malmö FF nu framme i playoff till Europa League. Det sista hindret innan man är i slutspel är israeliska Bnei Yehuda Tel Aviv.

En rakt igenom enkel lottning kan tyckas, och det stämmer nog. Men ibland ska man ha lite tur, och matcher spelas heller inte på papper.

Malmö har haft en lång period med knackiga resultat i Allsvenskan, där man har kryssat sig fram igenom omgångarna. Senast blev det dock islossning, och Falkenberg besegrades med hela 5-0. En som stack ut där var Arnór Traustason, som stod för två mål och en assist i sin första start efter en långvarig fotskada.

Traustason känner sig redo att starta igen, när Malmö jagar Europa League-slutspel. Om du har lust att finna en Malmö – Bnei Yehuda live stream, då bör du följa länken.

– Idag känns kroppen bra, jag är redo för spel. Det var de första 90 minuterna sedan skadan så det tog på kroppen men jag känner mig bra och är redo igen, säger islänningen.

– Vi ska vinna alla matcher på Stadion och vi har respekt för allt motstånd. Vi måste spela vårt bästa spel för att ta oss vidare från den här matchen och den i Israel.

Mittfältaren säger att han inte har särskilt bra koll på kvällens motstånd.

– Jag vet inte så mycket om dem, vi har gått igenom dem lite och det är ett bra lag som är här för att de är bra på fotboll. Och det är vi också, så två bra fotbollslag kommer att mötas imorgon.

– Vi är favoriter. Jag litar på mitt lag och mina lagkamrater och vi är tillräckligt bra för att ta oss vidare. Det är en match vi ska vinna och vi kommer att göra allt vi kan för att vinna matchen.

Nyckeln till att skapa ett optimalt utgångsläge inför bortareturen nästa vecka?

– Vi ska inte visa någon respekt på planen, precis som mot Falkenberg. Spela vårt eget spel och presspel, hålla nollan och göra så många mål som möjligt.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar