Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 31 maj, 2021

Skador i svenska landslaget inför EM 2021 – Helander positiv

Skador i svenska landslaget inför EM 2021 – Helander positiv

Inför EM 2021 så har den svenska truppen försvagats en smula på sina håll. Först kom det stora avhoppet från en knäskadad Zlatan Ibrahimovic. Nu har Sverige fått frågetecken även i försvaret. På skadelistan hittar vi Pontus Jansson, Martin Olsson, Ludvid Augustinsson och Filip Helander.

Den sistnämnde lämnde positiva besked om hans medverkan i EM 2021. Filip Helander som har gjort en mindre succé i Glasgow Rangers under säsongen förväntar sig kunna spela i landslaget under EM. Han menar på att han är van vid att spela fotbollsmatcher på smärtstillande.

”Jag pressar mig själv väldigt ofta. Jag har i princip tagit tabletter inför de flesta matcher sedan jag var 20.” säger Filip Helander till Fotbollskanalen.

Saknas spelare i försvaret

Janne Andersson är en tränare som blivit känd för att kunna hålla en hög kvalité i försvaret. Trots att Sverige har saknat de riktiga toppspelarna i försvaret så har man lyckats hålla tätt bakåt i flera svåra matcher. Du kan läsa om EM 2021 spelschema, grupper & program här.

Nu ser det ut att bli problem med att fylla upp försvarsplatserna med stora namn och klubbadresser. Skadelistan just nu ser ut på följade vis.

  • Ludvig Augustinsson – Problem med ljumskarna och missade Werder Bremens otroligt viktiga sista match i Bundesliga. Ännu oklart om det blir något spel under EM 2021
  • Martin Olsson – Det rör sig om en fraktur i vaden som tar mellan 3-6 veckor att läka. Det innebär att han både kan vara startklar till EM – men även kunna missa samtliga matcher. Delar position med Ludvig Augustinsson.
  • Filip Helander – Skadad i slutet av säsongen och blivit ett frågetecken. Kör rehab i Malmö nu inför EM för att kunna hålla sig spelklar. Han ger själv positiva besked om hans skada – och hoppas på spel.
  • Pontus Jansson – I sista kvalmatchen för Brentford så tvingades Pontus Jansson att gå ut skadad med cirka 10 minuter kvar. Lugnande besked har kommit om att det ska ha rört sig om krampkänningar – men ännu inget som är helt bekräftat.
  • Andreas Granqvist – Sveriges stora lagkapten har blivit allt mindre aktuell för att bli en startspelare för Sverige – trots skadeproblem hos flera svenska försvarare. Han har lite småskador och inte fått mycket speltid alls i Helsingborgs IF. Oklart vilken form ”Granen” befinner sig i detta nu och om han blir klar för spel.
  • Zlatan Ibrahimovic – Den enda riktigt stora spelaren som har fått ge upp sina planer om en EM-comeback i den svenska landslagströjan. Alla chanser att Zlatan Ibrahimovic ska ansluta till truppen ser väldigt mörka ut. Endast ett mirakel kan ändra beslutet som Zlatan och Janne Andersson tvingats ta tillsammans.

Det krävs att Sverige håller sig trupp väldigt frisk nu för att öka sina odds för vinnare av EM 2021. Ytterligare skador i försvaret hade blivit ännu tyngre för Janne Andersson.

Frisk trupp i övrigt

Flera av de svenska nyckelspelarna i offensiven ser dock ut att helt friska. Spelarna har dessutom gett ett gott intryck om deras form. Emil Forsbergs match mot Finland var otroligt bra och ger oss mer att önska under EM 2021.

Alexander Isak kommer från en succé i den spanska ligan där har fått in flera baljor. Hans namn har varit uppe på tapeten många gånger när man summerar vilka spelare i La Liga som impoenerat mest. Den formen hoppas vi håller sig under hela mästerskapet.

Stjärnskottet Dejan Kulusevski har heller inga rapporter om skador eller skavanker. Det ger Sverige ytterlige en offensiv pjäs som håller mycket hög nivå!

Andra nyheter

em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
11 juni, 2024
em
Hitta TV kanal eller live stream för att sända Tyskland - Skottland från EM 2024. Vi tipsar gratis om vart & hur du kan se matchen!
11 juni, 2024
em
Planerar du att spela Euros 2024 fantasy manager teams? Då ger vi tips på spelare att plocka in i ditt lag för EM fantasy.
06 juni, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1232 Artiklar