Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 27 okt, 2017

Alexander Isak kan få ny startchans i helgen

Alexander Isak fick i veckan starta sin första match för Dortmund sedan ankomsten i januari. Imorgon kan han få starta sin andra.

Alexander Isak lämnade i januari AIK för Dortmund i en affär värd 90 miljoner kronor – den dyraste utlandsförsäljningen någonsin från svensk fotboll.

Isak har haft svårt att få speltid i Dortmund, och fått nöja sig med reservlagsfotboll och några enstaka inhopp. Men efter att försteanfallaren Pierre-Emerick Aubameyang dragit på sig muskelproblem lagom till cupmatchen i veckan, fick Isak sin första start. Resultatet? Alexander Isak assisterade till första målet och gjorde det andra själv, i lagets 4-0-vinst. Efteråt hyllades han av såväl lagkamrater som tränare.

Aubameyang är fortsatt ett frågetecken, och på lördag spelar Dortmund match igen, mot Hannover 96. Nu uttalar sig lagets huvudtränare Peter Bozs om situationen, och det kan mycket väl bli så att Isak får en ny startchans.
– Alexander Isak är ett alternativ om Aubameyang inte kan spela. Ett av flera alternativ, lägger Bosz sedan till.

Pierre-Emerick Aubameyang har startat varje match för Dortmund sedan laget mötte Borussia Mönchengladbach i april. Då startade Marco Reus på topp, men han är numera skadad så det är inte ett alternativ. En annan möjlighet är att någon av yttrarna André Schürrle eller Andriy Yarmolenko placeras som anfallare.

”Isak har utvecklats”

Peter Bosz fortsätter att prata om Isak:
– Aubameyangs skugga är väldigt stor och Isak är väldigt ung. Han har precis fyllt 18 år och har inte ens gjort en hel säsong här. Han har mycket att lära men är väldigt talangfull.

Bozs säger att han sett Isak utvecklas, trots sin korta tid i klubben.
– Jag har bara varit här i tre månader, men jag har sett utveckling från Isak. Han blir starkare och använder sin kropp bättre. Men vi måste vara tålmodiga, varje minut Isak får spela är viktig.

Läs om Isaks succé i första starten, och se höjdpunkter från matchen!

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar