Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 8 sep, 2022

Valet 2022 odds – Vilka vinner valet 2022?

Resultatet från riksdagsvalet 2022 kommer att stå klart den 11 september. Här kommer vi kolla in oddsen som finns bland bettingsidor inför valet 2022. Vilka kommer vinna? Kommer Magdalena Andersson eller Ulf Kristersson bilda regering? Kommer Miljöpartiet och Liberalerna klara riksdagsspärren?

Frågorna är många – och det finns flera scenarior och möjliga utfall av valresultatet. Det skapar flera olika politik odds spel bland spelbolagen.

De flesta odds inför Valet 2022 kommer du att kunna spela hos flera olika betting sidor i Sverige. Vi tipsar självklart om några av de bästa oddssisdor som erbjuder betting inför riksdagsvalet.

Vad: Valet 2022 odds – Riksdagen
När: Den 11 september, 2022
Bästa oddsen: > Unibet
Speltips: M+KD får bilda regering (4.00)

Spelbolag & betting sidor med Valet 2022 odds

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Trovärdig spelsida i Sverige
 • Utmärkt support
 • BankID
 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Vilka vinner valet 2022? – Odds

Det är otroligt jämnt mellan de två nya blocken inom svensk politik. På ena sidan har vi den röd-gröna sidan med Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet. Den andra sidan består av Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. Dessa block går – enligt nästan alla undersökningar – mot ett väldigt jämt val 2022.

Det finns flera odds för rikdsdagsvalet. Du kan kolla in vilket av följande spel som du anser har störst chans att bli verklighet efter riksdagsvalet.

Vem blir statsminister?

Oddsen som finns nedanför är kring vem som får bilda regering efter valet. De största huvudkandidaterna är Ulf Kristersson mot Magdalena Andersson. De står nu som ledare för de två block som kämpar mot varandra.

Kandidat som utses till statsminister Odds från Unibet
Magdalena Andersson 1.55
Ulf Kristersson 2.30
Jimmie Åkesson 20.00
Annie Lööf 50.00
Ebba Busch Thor 50.00

Parti som får flest röster & blir störst

Om vi tittar på den interna striden mellan partierna – så finns det även odds om vilket parti som får flest röster. Det innebär platsen som största parti i Sveriges riksdagsval. Här är det ganska stor fördel för Socialdemokraterna som verkar samla mellan 28-30% av rösterna. Spelbolagen ger väldigt låga odds på att Socialdemokraterna ska bli största parti.

Parti som får flest röster Odds från Unibet
Socialdemokraterna 1.01
Sverigedemokraterna 9.00
Moderaterna 10.00
Centerpartiet 501.00
Kristdemokraterna 501.00

Betting om regering efter valet 2022

Många politiska kommentatorer har tidigare menat på att det är först efter valet 2022 – som det börjar på riktigt. På båda sidor av blocken så finns det otydlighet på mer exakt hur politiken kommer att se ut – eller vilka partier som får sitta i regering.

Med allt annat som är oklart kring valet – så har bettingsidor lagt fram Valet 2022 odds att spela på. Här kan du se vilka odds som finns för de olika partierna kommer att finnas med i en regering efter riksdagsvalet.

Kommer partiet sitta i regering? Ja Nej
Socialdemokraterna 1.60 2.20
Moderaterna 2.25 1.57
Kristdemokraterna 2.40 1.50
Miljöpartiet 3.50 1.25
Sverigedemokraterna 3.75 1.22
Liberalerna 4.00 1.20
Vänsterpartiet 9.00 1.03
Centerpartiet 5.00 1.12

Mer odds inför Riksdagsvalet 2022

Det råder knappast någon brist på odds inför valet 2022 bland spelbolagen i Sverige. Både gamla och nya spelbolag har lagt fram en lång samling med politik odds. Det gör att du kan spela mer precisa resultat. Det behöver inte handla om partier, resultat eller statsminister. Det kan även ha att göra med valdeltagande eller riksdagsspärren.

Här nedanför kan vi ta med alla övriga Valet 2022 odds och betting som du kan spela på.

Valdeltagande

Hur många kommer att rösta i årets riksdagsval i Sverige? En del gissar på att det kommer vara lägre än tidigare år. Samtidigt som många gissar på att det blir högt efter att opinionen varit mycket jämn. Tror du att en större del av svenskarna tar sig till vallokalerna stänger den 11 september?

Valdeltagande Odds
Över 87% 1.75
Under 87% 2.00

Resultat – Över & under (procent)

Vilka procentsatser kommer partierna att nå? Vilka partier tror du tar sig över sina mål och gör ett bra val? Och vilka tror du kommer att bli valets största förlorare? Här kan du följa odds från spelbolagen som hittat nivåer där spelare får satsa pengar på över/under ett resultat.

Kommer partiet sitta i regering Ja Nej
Socialdemokraterna Över 28,5%- 1.50 Under 28,5% – 2.50
Moderaterna Över 18,5% – 1.72 Under 18,5% – 1.57
Sverigedemokraterna Över 20,5% – 2.50 Under 20,5% – 1.85
Centerpartiet Över 7% – 1.75 Under 7% – 2.00
Vänsterpartiet Över 8,5% – 3.75 Under 8,5% – 1.68
Kristdemokraterna Över 6,5% – 2.10 Under 6,5% – 1.65
Miljöpartiet Över 4% – 1.01 Under 4% – 10.00
Liberalerna Över 4% – 1.01 Under 4% – 10.00

Väljarbarometer & speltips

För att spela på odds inför Valet 2022 – så kan det vara extra bra att vara påläst. Många medior som t.ex. Svenska Dagbladet och SVT släpper inför riksdagsvalet dagliga undersökningar. Där kan du med väljarbarometer kunna räkna på hur troligt ditt speltips hos en bettingsida är. Du kan följa SVT valbarometer via länken.

Du kan även ta del av andras speltips eller uttalanden. Det finns många politiska experter i Sverige som ger sig på att förutspå valet 2022. Det kan vara bra att spänna öronen extra för att få klarhet i vilka politiker odds i riksdagsvalet 2022 som du vill spela på.

Vårt speltips

Vårt huvudsakliga betting tips inför Valet 2022 kommer att bli på att Moderaterna och Kristdemokraterna kommer att få bilda regering. Skulle högersidan av politiken vinna med endast ett mandat så verkar det som att både L och SD kan stödja regeringen – utan att själva sitta i den.

På andra sidan så kommer det istället vara mer oklart om vilka partier som får bilda regering. Oavsett om Socialdemokraterna och deras stödpartier får flest röster – så finns det flera olika utgångar vid regering. Inte minst så har Magdalena Andersson och Annie Lööf öppnat för att både Liberalerna och Moderaterna kan ingå i ett sådant samarbete.

Därför kommer vi att spela på att M+KD får bilda regering. Det kräver att högersidan vinner minst 175 mandat – och att inga krav ställs från SD och L för att ingå i regeringen.

Vårt speltips: Odds
M+KD får bilda regering 4.00

Spelbolag med odds på Valet 2022 – bonusar

Om du vill spela på riksdagsvalet i Sverige med en bra oddsbonus – så är det fult möjligt. De allra flesta sidor och spelbolag i Sverige har både Valet 2022 betting – samt en bonus att hämta direkt vid starten. Väljer du en betting sida utan konto – så kommer du med hjälp av ditt BankID kunna börja spela på nolltid.

Du bör kolla in vilka typer av bonusar som finns att spela med innan du bestämmer dig för ett spelbolag. Det finns de sidor som låter dig spela gratis free bets & riskfria spel – vilket gör att du kan betta på riksdagsvalet 2022 utan några risker att förlora egna pengar. Det finns även de betting sidor utan omsättningskrav på bonus som gör det enklare att använda och förstå en bonus. Det kommer även vara bra för dig som vill kunna göra snabba uttag av de vinster som du vunnit med hjälp av en oddsbonus.

Det följer en lista med de bonusar som vi tycker är bäst inför Valet 2022 odds bland spelbolagen på nätet.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Stor sponsor inom svensk idrott
 • Live streams av sport
 • Fokus på låga divisioner
 • Spela med Swish
 • Live streaming
 • Användarvänligt

Fler artiklare

em
Planerar du att följa matcherna i fotbolls EM 2024? Se vårt program & schema med alla datum och tider du bör hålla koll på!
22 april, 2024
champions-league
Se vart du kan sända Manchester City - Real Madrid via live stream eller direkt på TV. Vi visar dig gratis hur du streamar matcherna på nätet!
16 april, 2024
Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
fotbollsnyheter
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
15 april, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1238 Artiklar