Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 25 apr, 2017

NY Rangers – Ottawa Senators: Speltips & live stream

Rangers låg under med 2-1 i förra matchserien mot Canadiens men vände och vann med 4-2 i matcher. Mycket tack vare Henrik Lundqvist som vann målvaktskampen mot Carey Price. En annan bidragande faktor var forwarden Rick Nash som tog ett stort ansvar både defensivt och offensivt. Även om han bara är känd som målskytt visade han vägen med sitt tvåvägsspel.

Ottawa passerade kvartsfinalen för första gången sedan säsongen 12/13 efter att laget besegrade Boston med 4-2 i matcher. Erik Karlsson spelade med en stressfraktur i hälen och har kunnat spela tack vare smärtstillande. Enligt honom själv och läkarteamet i Ottawa är han fullt frisk lagom till semifinalerna drar igång. Backen Dion Phaneuf passerade första rundan i slutspelet för första gången i sin karriär och det märktes tydligt att det var något otroligt stort för honom.

Alla semifinaler är givetvis sevärda men vill man se två av världens bästa svenskar på respektives position är detta en matchserie att följa. Antingen via live stream eller på teven.

Ottawa har krånglat sig igenom hela säsongen

Det har på många sätt varit en tuff tid för Ottawa. Målvakten Craig Anderssons fru fick cancer så han missade en stor del av grundserien. Han kom sedan tillbaka och har storspelat sedan dess. Erik Karlsson fick ett skott på hälen vilket ledde till en stressfraktur som gjorde att han missade de tre sista grundserieomgångarna. Clark MacArthur som knappt spelat hockey på två år på grund av hjärnskakningar gick in och avgjorde match sex.

Rangers har haft sina problem dom med. Första halvan på säsongen var otroligt bra, Chris Kreider såg ut att ha tagit stora kliv i sin utveckling för att sedan tappa allt. Lundqvist hade det tufft och puckarna studsade fel under en lång period. Men båda spelarna ser ut att prickat formen alldeles perfekt till slutspelet. Mika Zibanejad missade en stor del av säsongen men han ser även ut att vara i god form.

Vårt speltips på hur matchserien slutar

Vi på sportal tror på en jämn matchserie. Två lag som kämpat sig till en plats i semifinalerna. Erik Karlsson mot Henrik Lundqvist blir en spännande match i matchen. De båda sommartränar i Göteborg tillsammans och känner varandra väl utanför isen. Om det är en fördel för Lundqvist eller för Karlsson återstår att se.

Rangers har mer rutin i truppen och en bättre målvakt. På pappret ska de vinna denna matchserien men frågan är om Ottawa inte kan överraska. Detta är en matchserie som förmodligen kommer gå till en sjunde avgörande.

Speltips: Rangers tar sig till konferensfinal
Odds: 1.62
Bäst odds: bet365

Följ matchen på live stream och om du ryggar oss får du helt enkelt heja fram Rangers. Många svenskar möts på isen och det kommer bli en tuff kamp. Det lag som vinner denna matchserien tror vi på sportal kommer att sluta som ett av finallagen i Stanley Cup.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar