Fans som sjunger.

Kolla in sköna hejarramsor och sånger som vi bjuds på i en säsong i Allsvenskan. Här har vi samlat ett urval med sånger som oftast får bra tryck på arenorna!

Svenska hejaramsor i Allsvenskan

Självklart bidrar flera lag från storstäderna med en lång rad omtyckta läktarsånger. Många av dessa ramsor handlar om rivaler, och det är inte alltid det är snälla saker som sjungs.

Läktarsångerna och hejarramsorna brukar oftast gå i arv, eller tas från andra lag. Många klubbar i England har varit skapare av sånger som används såväl i Sverige.

1. Här kommer hjältarna från Söder!

Lag: Hammarby IF

Melodi: Ingen speciell

Text:

”Här kommer hjältarna från söder, från orten från Årsta, Gullmarsplan! Ge oss det enda vi behöver! Bajen, och bira, karneval”

Sedan att ramsan skapdes så har den sjungits oändliga gånger av Hammarby-supportrarna. Sången brukar alltid sjungas med ett högt tryck då nog alla supportrar kan den ganska kreativa texten.

2. Hoppa om ni älskar Malmö

Lag: Malmö FF

Melodi: Ingen speciell

Text:
”Hoppa om ni älskar Malmö. Hej! Hej!”

Malmö FFs hejarklack brukar ofta kombinera rörelse och sång när denna hejaramsa dras igång. Det hoppas på läktaren och får alltid ett bra tryck från inte bara klacken, utan hela stadion som brukar gunga ordentligt.

3. Vi är överallt!

Lag: AIK

Melodi: Hand i hand – Magnus Uggla

Text:

”Allmäna, idrottsklubben AIK. Vi är överallt, men det är inte ni, för ni är Djurgårdsjävlar”

Det sägs vara Hammarby IF som var först med att använda Magnus Ugglas låt – Hand i hand först i sina hejarramsor. AIK må eventuellt tagit melodin, men gjort den till den sång som främst förknippas med Magnus Ugglas låt. Låten är riktad som både en hejarramsa, samtidigt som de får chansen att håna en av sina rivaler Djurgårdens IF.

Alla heter Glenn!

Lag: IFK Göteborg

Melodi: Ingen speciell

Text:

”Alla heter Glenn i Göteborg, alla heter Glenn, alla heter Glenn, alla heter Glenn i Göteborg ”

Göteborgarna använder sin humor för att skoja med sig själva. I många fall så användes denna ramsa av andra supportrar för att mer eller mindre håna IFK Göteborg för deras legendarer. Nu har Göteborgsklacken tagit tillbaka ramsan som nu används för att heja fram sitt fotbollslag.

Forza Djurgården!

Lag: Djurgårdens IF

Melodi: Ingen speciell

Text:

”Dju, dju, dju, dju, dju, djuuuu. Gårn, gårn, gårn, gårn, gårn, gårn, gååårn. dem, dem, dem, dem, dem. Forza Djurgården”

Självklart har stockholmslaget Djurgårdens IF en härligt hejarramsa. Melodin sägs kommer från Union Berlin som har en liknande ramsa i Tyskland. Tillsammans med rörelse från Djurgårdssupportrarna så blir det ett fantastiskt tryck.

Vi är gulasvarta Elfsborg

Lag: Elfsborgs IF

Melodi: Gulsvarta Elfsborg - Hellsborg

Text:

”Vi är gulsvarta Elfsborg. Elfsborg från Borås. Ingenting kan stoppa oss. Åhh Elfsborg allez, allez”

Här är en studiolåt som blivit en klassisk hejarramsa för Elfsborgs IF. Låten släpptes i ära av Elfsborgs IF och tagit sig från internet till läktaren. Denna sång har man hört många gånger inne på Borås Arena. Både i med och i motgång.

Norrköping – Håller på Peking

Lag: IFK Norrköping

Melodi: Ingen speciell

Text:

"Norrköping – Håller på Peking"

IFK Norrköping kallas även för Peking. Vilket de gör klart för alla under deras växelsång på läktaren. Där ena sidan skriker ut Norrköping och andra sidan svara med ”håller på¨Peking”. En sång som oftast dras igång när laget behöver det som allra mest.

Detta är självklart inte alla hejaramsor och sånger som fans i Allsvenskan bjuder på. Under matcherna med de stora och klassiska lagen i Allsvenskan så sjungs det vanligtvis i 90 minuter med stor variation på läktarsången. Dessa sånger kan kombineras i form med snygga tifon eller rörelser på ståplats. 

Kolla gärna in lite andra artiklar som vi har angående Allsvenskan för att läsa mer!

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 100 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se