Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 1 jun, 2017

ESL finaler – betting & stream på CS GO

E-sport är något som växt något otroligt de senaste fem åren. Tidigare var det knappt accepterat som ett yrke men nu på senare år har e-sporten fått ett större genomslag. Counter Strike Global Offensive är ett av de största spelen inom e-sport tillsammans med League of Legends. På agendan just nu är ESL Pro League season 5 finals.

ESL Pro League är en serie som innehåller lag från både Europa och USA. Nu är serien framme vid slutspelet där de två vinnarna från varje grupp är direktkvalificerade till semifinal. De överiga lagen måste ta sig förbi kvartsfinal för att nå semifinalen. Det går att följa turneringen via live stream hos Twitch.

Lagen som spelar kvartsfinal är, mousesports, SK Gaming, Team EnVyUs och Team Liquid. I semifinal väntar G2 Esports och North. SK Gaming spelar mot mousesports och vinnaren av de två får möta G2 Esports i semifinal. Team EnVyUs spelar mot Team Liquid i kvartsfinal och vinnaren möter North.

CS GO ESL Pro League S5 finaler

Kvarts- och semifinalerna spelas i bäst av tre medans finalen sedan spelas i bäst av fem. Kartorna som är valbara är Cache, Cobblestone, Inferno, Nuke, Mirage, Overpass och Train.

För att följa matcherna så krävs det inget inlogg eller konto någonstans. Alla matcher i slutspelet live streamas på Twitch, bara klicka dig till CS GO och sedan hittar du ESL Pro League live streamen.

En av de stora favoriterna till att vinna är givetvis G2 Esports som leds av Shox tillsammans med namn som apEX och kennyS.

Betting på CS GO

Att betta på CS GO går att göra hos de mest välkända spelbolagen. Alltså inte betting med skins som annars är populärt för CS GO spelarna, utan med riktiga pengar. Precis som att spela på fotboll eller vilken annan sport som helst.

Självklart skiljer det sig lite att spela på ett lag som spelar ett datorspel, men samma spänning finns där. Skillnaden är speltyperna, där det inte finns några individuella prestationer att spela på. Utan oddsen som erbjuds är ofta vilket lag som vinner första kartan, hur en bäst av tre serie slutar och så vidare.

CS GO betting & odds är kanske inte något för den som är helt novis med CS. Man bör ha en liten uppfattning om hur spelet går till för att det ska bli ett nöje att följa e-sporten via live stream och även betta på den.

Speltips på ESL Pro League kvartsfinaler

Först ut är mousesports – SK Gaming där vi förmodligen kommer få se en enkel resa till semifinalen för SK Gaming. De är det bättre laget och mousesports måste överraska för att ha en chans. SK Gaming har varit ett dominant lag sedan mitten av 2016 och är en av förhandsfavoriterna att vinna turneringen.

Vårt tips: Vinst SK Gaming med 2-0

Odds: 1.83

I den andra kvartsfinalen ser vi Team EnVyUs – Team Liquid. En matchserie som förmodligen kommer bli ungefär lika ensidig som den första kvartsfinalen. Team Liquid är ett bättre lag än mousesports men inte i samma kaliber som SK Gaming och Team EnVyUs.

Men allt kan hända på en stor scen med mycket pengar involverat. Det är något som Team Liquid tidigare erfarat när de misslyckades att stänga matchserien, som också kallas ’the biggest choke in CS GO’, mot Luminosity förra året. Vi på sportal tror att Team EnVyUs blir det andra laget att nå semifinalerna.

Vårt tips: Vinst Team EnVyUs

Odds: 1.50

Spelbolag: bet365

Matchtider och spelschema

Kvartsfinalerna spelas den 1/6 med start 19.00 och 22.30. Den andra kvartsfinalen kan börja lite tidigare, beroende på hur lång tid den första kvartsfinalen tar.

Semifinal 1 med G2 Esports och vinnaren i kvartsfinal 1 spelar den 3/6 19.00. Semifinal 2 med Nort och vinnaren i kvartsfinal 2 spelas cirka 22.30 den 3/6.

Finalen spelas sedan, förhoppningsvis inför fullsatta läktare, klockan 20.00 den 4/6. Den får absolut inte missas, det är CS GO när det är som bäst.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar