Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 10 jul, 2017

Båstadveckan – Swedish Open 2017

Swedish Open går i vanliga ordning i Båstad under 16-23 juli. Många refererar till Båstadveckan när de talar om tennistävlingen som äger rum i sommarstaden varje år. Många åker dit för att kolla tennis men lika många åker dit för att festa med.

Det lockar en hel del folk, främst svenskar men även folk från andra länder som vill se tennis i världsklass. Det kommer många kända namn till Swedish Open i sommar. Några värda att nämna är Albert Ramos-Vinolas, David Ferrer, Richard Gasquet och såklart det svenska stjärnskottet Mikael Ymer.

Tennisspelare slår bollen

Komplett program på Swedish Open

Programmet avser tennisrelaterade evenemang under Båstadveckan. Det kommer givetvis finnas en hel del aktiviteter runt om Swedish Open men detta är ett komplett schema över turneringen.

Söndag 16 juli

11.00 – Kvaltävling, 1:a omgången på nedre banorna
12.00 – Kortege med orkester genom Båstad
13.00 – Invigning av Tennisveckorna, här får barnen smaska i sig glass

Måndag 17 juli

10.00 – Arenan öppnar
11.00 – Kvaltävling, finaler
14.00 – Singel & dubbel, 1:a omgången
Efter matcherna kommer en legends match att spelas mellan Sverige – Frankrike

Publiken på centercourten under Swedish Open

Tisdag 18 juli

10.00 – Arenan öppnar
11.00 – Singel & dubbel, 1:a omgången
Efter matcherna spelas en till legends match mellan Sverige – Tyskland på centercourten

Onsdag 19 juli

12.00 – Legendary Challenge invited guests
13.00 – Arenan öppnar
14.00 – Singel, 2:a omgången. Dubbel, 1:a & 2:a omgången
Efter matcherna spelas sunset match på centercourten

Torsdag 20 juli

10.00 – Arenan öppnar
11.00 – Singel, 2:a omgången. Dubbel, 2:a omgången & kvartsfinaler

Fredag 21 juli

10.00 – Arenan öppnar
11.00 – Singel, kvartsfinaler. Dubbel, kvartsfinaler & ev. 1 semifinal

Lördag 22 juli

12.00 – Arenan öppnar
13.00 – Singel, semifinaler. Dubbel, semifinal

Söndag 23 juli

11.00 – Arenan öppnar
12.00 – Dubbel, final
14.00 – Singel, final

Andra aktiviteter som kommer att ske under veckan är bland annat en alpin skidtävling på Hamngatan och After Ski på Sand strax efter lunch.

Tennismatch på centercourten i Båstad

Se Swedish Open via live stream

Vi hjälper dig komma igång med en live stream lagom till Swedish Open. För att kunna se Swedish Open via live stream krävs det att du har ett konto hos viaplay. Det är de som äger rättigheterna för sändning från Sverige. Det går även att se tävlingen på tv, där är det TV3 Sport som sänder. Att live streama tennis är väldigt underhållande och det är en sport som det alltid händer något i.

Det går enkelt och snabbt att komma igång med en live stream på Swedish Open. Sändningarna är givetvis av hög kvalitet med svenska kommentatorer och en studio med fylld med experter som har intressanta analyser. Är du tennisintresserad är detta något som absolut inte bör missas helt enkelt. Framförallt när det är så lättillgängligt att streama sport online idag.

Historia om Swedish Open

Första gången Swedish Open spelades var 1948, då vann Sydafrikanen Eric Sturgess. Han kom även att vinna de två nästkommande åren då han besegrade Torsten Johansson i finalerna. Den som vunnit tävlingen flest gånger är Magnus Gustafsson som vann fyra gånger under 90-talet. Björn Borg har vunnit tre Swedish Open-titlar precis som landsmannen Mats Wilander.

Arenan som Swedish Open spelas på blev renoverad 2002 på grund av ett hotellbygge. Turneringen är också en av de äldsta i världen och har spelats varje år sedan 1948.

Mikael Ymer knyter näven under en match

Spelare att hålla ett öga på under Swedish Open

Givetvis är fjolårets vinnare av Swedish Open Albert Ramos-Vinolas en spelare att hålla ett öga på under tävlingen. En annan som vunnit två gånger tidigare i Båstad är spanjoren David Ferrer. Senast vann han 2012 och innan det 2007. En spelare som varit med ett tag och han har hittills spelat in över $30 000 000.

Många känner även säkert igen fransmannen Richard Gasquet som haft ett bra år såhär långt. Han kan säkert vara med och utmana om segern i Båstad. Men den mest intressanta tennisspelaren är Mikael Ymer. Han är född 1998 och ligger just nu på plats 398 i världsrankingen. Hans två år äldre bror Elias Ymer som har kommit lite längre i utveckling är även han ett stort framtidshopp. Har du inte tillgång till att följa matcherna via live stream kan du hitta resultatet på nätet. Det finns mängder av tjänster som erbjuder livescore på massvis av sporter.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar