Thelin: "Vi ska göra en av våra bästa matcher någonsin"

Jönköpings Södra förlorade det första kvalmötet med 2-0. Men det råder ändå självsäkerhet inom laget.

I onsdags tog Trelleborgs FF emot Jönköpings Södra i den första kvalmatchen, där vinnaren av dubbelmötet spelar i Allsvenskan 2018 och förloraren istället i Superettan. Trelleborg vann onsdagens match med 2-0, och Jönköping har nu ett riktigt svårt utgångsläge inför returen.

Idag spelar lagen igen, och Jönköping måste vinna med 3 mål för att det ska bli allsvenskt spel 2018. En vinst med 2-0 skulle innebära förlängning, medan en 3-1- eller 4-2-seger ger Trelleborg den totala segern på fler gjorda bortamål.

”De kommer att darra”

Trots förlusten i match 1, råder det självsäkerhet i Jönköping.
    – Vi kommer att klara det här med bra tryck hemma, säger Dzenis Kozica. Vi är starka hemma, till och med topplagen har haft jobbigt mot oss. Vi har god tro i laget, nu gäller det bara att få resten av folket i Jönköping tror på oss också. Det gäller att publiken pushar oss.

Kozica fortsätter:
    – Vi ska trycka på från start, och de kommer darra när vi får första målet. Nu är det de som har allt att förlora, vi kommer att klara det här. När vi har gjort första målet kommer de gå ner sig och tappa sin ledning.

”Vi kan göra fyra mål”

Jönköping Södras tränare Jimmy Thelin är även han segerviss inför matchen.
    – De gjorde två på sin hemmaplan, då kan vi lika gärna göra fyra på vår hemmaplan, säger Thelin. Vårt fokus ligger på att göra en av våra bästa matcher någonsin på Stadsparksvallen.