Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 14 sep, 2018

Streama IFK Göteborg – Elfsborg: Se matchen via live stream

IFK Göteborg tar emot Elfsborg i Allsvenskan på söndag, i en match mellan två underpresterande klubbar. Läs allt inför matchen här.

Streama IFK Göteborg – Elfsborg

Det är mycket, mycket enkelt att streama IFK Göteborg – Elfsborg online. Det är bara att gå in på CMore, skapa ditt konto och titta på matchen live.

Det är dock inte kostnadsfritt att titta på fotboll direkt på CMore, utan du måste punga ut 199 kronor i månaden för att kunna se IFK Göteborg – Elfsborg och andra matcher från Allsvenskan.

Det går att kolla matchen direkt från valfri plattform – mobil/smartphone, dator/laptop, surfplatta/iPad, vad du vill.

  • Match: IFK Göteborg – IF Elfsborg, Allsvenskan
  • Datum & tid: Söndag 16 september, 17:30
  • Arena: Gamla Ullevi, Göteborg
  • Stream: CMore

Streama Allsvenskan

Göteborg övergav 4-4-2 inför säsongen

IFK Göteborg anställde inför säsongen Poya Asbaghi, en ung 32-årig tränare med invandrarbakgrund, som spelar 3-4-3. Göteborg som alltid varit en klubb känd för att vara konservativ och hålla sig till traditioner och den klassiska 4-4-2-formationen, testade nu att tänka utanför boxen.

Blåvitt hade en dålig säsong 2017 (slutade 10:a i Allsvenskan) och nu var det dags att prova någonting nytt. Lokalrivalen BK Häcken har länge nått framgångar genom att hämta in många spelare från Göteborgs invandrarförorter, och inte minst AIK är ledande på detta inom Sverige.

När det kommer till tränare ligger Allsvenskan däremot efter i att våga prova någonting nytt. Det är bara att titta på hur lång tid det tog för Özcan Melkemichel att få ett jobb hos en storklubb, trots att han tog Syrianska FC från Division 2 till Allsvenskan och därefter AFC United från Division 1 till Allsvenskan.

Räddade Gefle från nedflyttning

Poya Asbaghi gjorde stort avtryck när han i mitten av förra året tog över Gefle IF, som då låg sist i Superettan. Med en bolltrillande och vägvinnande fotboll fick han Gefle att gå som tåget under resterande del av säsongen, och laget höll sig kvar i serien.

Tiden i IFK Göteborg har dock inte alls varit lika framgångsrik för Asbaghi. IFK Göteborg ligger på 11:e plats, och har varit fruktansvärt instabila. Två gånger om under höstsäsongen har man tappat ledning med 2-0 till förlust med 2-3. Båda gånger mot Sirius, dessutom.

Asbaghi är dock mycket respekterad och omtyckt av spelare ändå, som tycker om sättet Göteborg försöker spela fotboll. När Robin Söder flyttade hem under sommaren, efter några år utomlands, sa han att Poya Asbaghi var en stor anledning till att han valde att komma tillbaka.

– Främst är det Poya. Jag har inte sett alla matcher men de flesta och det finns en idé och riktning på det. Sen är vi inte där vi önskar att vi ska vara vare sig spelmässigt eller resultatmässigt. Men det främsta var att det verkligen finns en idé på planen.

Trög säsong för Elfsborg

Elfsborg har det inte gått mycket bättre för, och laget ligger med sina 18 poäng på en 12:e-plats. Lagets nye tränare Jimmy Thelin har inte lyckats bra, och det återstår att se om han tränar laget året ut. Tobias Linderoth och Anders Svensson har nyligen plockats in i organisationen, och det är inte omöjligt att någon av dem kliver in i en huvudtränarroll i framtiden. Återstår att se inom hur snar framtid.

Laget har gjort en stor förstärkning under sommaren, då klasspelaren Chinedu Obasi värvades in.

Speltips

Två uddlösa lag som haft svårt att vinna ställs emot varandra. Vi tycker att krysset ligger närmast till hands, och spelar det till oddset 3.40 på Bet365.

  • Tips: Oavgjort
  • Odds: 3.40, Bet365

Fotbollspodd

Har du förresten hört talas om vår nya fotbollspodcast? En gång i veckan kommer vi att publicera en ungefär 20-30 minuter lång fotbollsdokumentär i podcastformat. Här kan du se alla våra fotbollsdokumentärer.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar