Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 30 okt, 2019

Malmö åker till Örebro på jakt efter mål

Malmö åker till Örebro på jakt efter mål, med målet och förhoppningen att det ska räcka till SM-guld.

Upplösningen av Allsvenskan har varit något utöver det vanliga, och än är det inte slut. En av de tre klubbarna som gör upp om SM-guldet är Malmö FF, och för att de ska kunna ta det krävs först och främst att Djurgården förlorar mot Norrköping. Om det sker gäller det att vinna mot Örebro med lika många eller fler mål än Hammarby slår Häcken med.

– När Djurgården möter Norrköping i sista tar vi hem det. Jag är inte orolig. Där tappar de till hundra procent, sade Guillermo Molins för någon månad sedan.

Nr Lag S V O F GM IM MS P
1 Djurgårdens IF 29 20 5 4 51 17 +34 65
2 Malmö FF 29 18 8 3 51 16 +35 62
3 Hammarby IF 29 19 5 5 71 37 +34 62
4 AIK 29 18 5 6 45 23 +22 59

Malmö vann måstematchen – en av alla – mot AIK senast, och säkrade därmed i praktiken en topp tre-placering och med det kval till Europa. Matchen var länge mållös, men när man har möjligheten att byta in spelare som Anders Christiansen och Guillermo Molins ökar chanserna betydligt att få till sena avgöranden. Och Malmös bredd bar frukt; Christiansen stod för ett mål och Molins assisterade till ett annat – Malmö vann med 1-0.

Nu handlar det alltså om att slå Örebro med minst lika många mål som Hammarby besegrar Häcken med, i matchen som spelas samtidigt på Tele2 Arena. Det är ingen enkel utmaning, med tanke på Hammarbys vana av att ösa in mål framför sina hemmafans.

Örebro är dock ett ganska klart sämre lag än Häcken, vilket man bland annat visade upp i förlustmatchen mot Djurgården i måndags (0-3). Då saknades dock lagets två viktigaste spelare, Nordin Gerzic och Michael Almebäck, och dessa är tillbaka i startelvan nu.

Däremot har Örebro ett annat tungt avbräck. Mittfältaren Yaser Kasim drog på sig sitt tredje gula kort senast, och är således avstängd här. Kasim har haft en brokig karriär, och var en gång i tiden en stor talang från Tottenhams ungdomsled. Men han lämnade ”Spurs” för att få a-lagsfotboll i League One, tog sig till det irakiska landslaget men hamnade sedan i någon form av personlig kris och var klubblös i ett år.

Därefter hamnade han i somras i Örebro, och efter ett antal imponerande inhopp har han nu en självklar plats i startelvan. Malmö har onekligen en fördel i att han missar matchen.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar