Gustaf Rauer photo
Gustaf Rauer

- 7 mar, 2020

Inför Allsvenskan 2020: Kalmar FF

Klubbarna som ska spela i allsvenskan 2020 har börjat rusta inför den kommande säsongen. Vi går igenom förutsättningarna för respektive lag.

Förra säsongen, Kalmar FF (14:a):

Under säsongen 2019 var Kalmar FF ett lag som ständigt befann sig i den nedre delen av den allsvenska tabellen. Den dåvarande tränaren Magnus Pehrsson befann sig i en storm av kritik när hans lag inte presterade och formen haltade något enormt. De visade att truppen saknar spetsspelare som kan kliva fram när det blåser och avgöra matcher till deras fördel, trots de rutinerade Kalmarikonerna Rasmus och Viktor Elm i laget.

Kalmar FF slutade på en fjortondeplats i allsvenskan 2019, en placering som innebar kval nedåt. Väl i kvalet stod IK Brage för motståndet, ett dubbelmöte som smålänningarna vann med komfortabla 4-2 sammanlagt. Nu väntar nya utmaningar för att inte riskera att hamna i bottenträsket ännu ett år.

  • Snackisen: Kaoset runt den avgående Kalmar FF-tränaren Magnus Pehrsson var en historia av sitt eget slag under det föregående fotbollsåret. Efter att ha haft en tung period under större delar av säsongen 2019 valde den dåvarande tränaren att kliva av jobbet och lämna sin position innan den sista avgörande allsvenska matchen.

Inför säsongen 2020

Det småländska laget har precis som flera andra lag på den nedre delen av tabellen en stor utmaning framför sig inför säsongen 2020. Laget gjorde en misslyckad säsong 2019 och ser nu fram emot den nya säsongen med stor längtan. Ett nygammalt tränarnamn i Nanne Bergstrand ska sätta tonen för detta Kalmar FF som är en blandning mellan historia och framtid, dåtid och nutid. En trupp som andas och lever för staden och klubben, men med flera brister som kan visa sig under 2020.

Efter att den erfarna Rasmus Elm valt att lägga skorna på hyllan väntar nu en utmaning för andra spelare att kliva fram i hans skugga. Säsongen 2020 kommer att ställa stora krav på spelarna. Andra klubbar i allsvenskan har antingen rustat eller är inne i en generationsväxling, Kalmar FF är inget av det.

  • Årets utropstecken: Som en virvelvind svepte 19-åriga Nils Fröling fram i småländska Kalmar FF under fjolårets säsong. En kombination med snabbhet och en respektlös attityd har gjort honom till ett fruktat vapen för alla lag i allsvenskan att ta i beaktning. Det är en anfallare som vi tror kommer att göra ännu större avtryck under allsvenskan 2020 och vara aktuell för en flytt utomlands.

Inför säsongen 2020: IK Sirius

Rykten ut:

Fidan Aliti;

Kosovisk försvarare som har visat framfötterna sedan han kom till Sverige. Ryktades till Besiktas i höstas men det blev ingen affär just då. En av flera spelare i Kalmar FF som kan försvinna under säsongen.

Nils Fröling;

En ung anfallare som har tagit stora kliv det senaste året. Han har ryktats ha ögon på sig från nederländska AZ Alkmaar, schweiziska Basel, italienska Udinese och Malmö FF.

Rykten in:

Erik Israelsson;

Mittfältsmaskin som spelat i bland annat i Hammarby IF och holländska PEC Zwolle sedan han lämnade Kalmar FF permanent 2013. Han ryktas enligt trovärdiga uppgifter vara påväg tillbaka till klubben nu i vår.

Potentiella/realistiska värvningar:

Melker Hallberg;

24-åringen spelar för närvarande i skotska Hibernian, en klubb som han har varit i sedan augusti förra året. Han hade varit en bra värvning för truppen om han återvände till moderklubben, dit hans lillebror för närvarande spelar.

Drömvärvning:

Ismael Silva;

Mittfältaren tillhörde Kalmar FF i fyra år innan tog klivet utomlands. Den nu 25-åriga teknikern spelar för närvarande i ryska Akhmat Grozny där han har kontrakt till och med sommaren 2021, en klubb han har spelat för sedan 2017. Brasilianaren hade varit ett väldigt bra tillskott till laget då han hade tillfört en spets som laget hade behövt.

Tips Allsvenskan 2020

Kalmar FF hade en kaosartad säsong 2019 på flera sätt och vill reparera den skada som då var. Med en orutinerad trupp kommer laget till allsvenskan 2020 med flera spännande framtidslöften men samtidigt med flera frågetecken. Truppen har inte förbättrats nämnvärt och deras bästa spelare Rasmus Elm har slutat. Det småländska laget kommer att ställa om och renovera för att på så sätt blicka framåt med den unge anfallaren Nils Fröling i spetsen. Vi tror att Kalmar FF kommer att sluta på en elfteplacering i allsvenskan 2020 och förbättra sig något sedan föregående år eftersom de har stabiliserat sig och har den kloke Nanne Bergstrand som tränare återigen. Det finns fler lag i tabellen som är oerfarna på den högsta nivån, något som talar för Kalmar FF:s fördel.

Tips Allsvenskan 2020
1.
2. Hammarby IF
3. AIK
4. Djurgårdens IF
5. IFK Norrköping
6. IFK Göteborg
7. BK Häcken
8. IF Elfsborg
9. Helsingborgs IF
10.
11. Kalmar FF
12. IK Sirius
13.
14. Falkenbergs FF
15.
16.

Gustaf Rauer

128 Artiklar