Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 2 nov, 2018

Hammarby IF – BK Häcken: Allt inför Kennedys sista hemmamatch

Hammarby IF tar emot BK Häcken på söndag, i vad som är Kennedy Bakircioglüs sista hemmamatch någonsin. Den legendariske mittfältaren kan vänta sig en gigantisk avtackning från Hammarbys supportrar, och det lär dröja innan arenan tömts på alla de människor som aldrig kommer att vilja sluta hylla sin hjälte.

Streama Hammarby IF – BK Häcken live

Vill du streama Hammarby – Häcken på nätet? Läs om hur du gör för att titta på matchen online, så att du kan se denna match från Allsvenskan via live stream.

Sändningen drar igång 17:20, och matchen har sedan avspark på Tele2 Arena klockan 17:30. Det är givetvis möjligt att se matchen direktsänt men du kan även välja att pausa, spola tillbaka och att titta i efterhand. Se Hammarby – Häcken live på CMore.

Titta direkt från mobil, dator eller TV. Matchen går nämligen att visas i valfri plattform.

  • Match: Hammarby IF – BK Häcken, Allsvenskan
  • Datum & tid: Söndag den 4 november, 17:30
  • Arena: Tele2 Arena, Södermalm
  • Stream: CMore

Streama Allsvenskan

Titta på Hammarby – Häcken på TV

Föredrar du att titta på Hammarby – Häcken på TV istället? Det går också bra att kolla matchen på TV. Den sänds i kanalen C More Live 2. Saknar du kanalen går det lika bra att koppla din live stream-sändning från dator till TV via HDMI-kabel eller, om du har det, via Chromecast.

Trolig laguppställning, Hammarby

Blazevic
S. Sandberg – Fenger – Fällman – N. Borges
Barny – Andersen
Khalili – Tankovic – Hamad
Svendsen

Skador: Johan Wiland, Serge-Junior Martinsson Ngouali, Benny Lekström
Avstängningar: Nikola Djurdjic

Trolig laguppställning, Häcken

Abrahamsson
Ekpolo – Toivio – Lindgren – A. Andersson
Friberg – Irandust – Faltsetas
Celik – Lundberg – Paulinho

Skador: Christoffer Källqvist
Avstängningar: –

En älskad legendar tar farväl

Hösten 1998 besökte Kennedy Bakircioglü Söderstadion för första gången. Hammarbys ledning hade bjudit honom på en match, i ett försök att få honom att vilja skriva på för klubben. Och att övervinna Kennedy genom att försöka väcka känslor för Hammarby hos honom, fungerade mycket bra.

”Det är kärlek vid första ögonkastet.

SÖDERSTADION!

Den enorma stämningen. Det är världens liv på läktaren. Det rusar i kroppen på mig! Jag blir faktiskt lite chockad. På riktigt. Stämningen på Söderstadion överrumplar mig. Det där var inget jag i min vildaste fantasi hade kunnat föreställa mig.

Vad är det som händer?!

Precis så minns jag den där septemberkvällen år 1998. Fan att jag inte skrev på innan, tänkte jag när jag tittade mig runt. Då hade jag kunnat vara spelklar till den här matchen. Jag hade kunnat lira!

Så beskriver Kennedy i sin bok sitt besök på Söderstadion. Resten är, som man brukar säga, historia.

”Snart springer jag inte in här något mer”

Kennedys sista säsong har Hammarbyfansen inte fått se honom på planen så mycket som de önskat, men när han väl fått spela har han flera gånger bjudit publiken på godbitar. Höjdpunkten är frisparksmålet mot IFK Göteborg från 30 meter, ett ögonblick som han förgyllde med att i samband med firandet fånga och dricka upp en inkastad öl från publiken.

På söndag väntas mittfältslegendaren starta på bänken för att sedan, för sista gången, skickas in på planen till ekot av ramsan ”Säg oh ah Kennedy”.

– Snart springer inte jag in här och blir mottagen av jublet och allt vad det är, säger Kennedy. Jag försöker verkligen förstå det hela. Det kommer att ta sin tid tills jag har landat efter detta, jag tror att efter min avskedsmatch så vet jag inte om jag lever. Det kommer att vara väldigt känslosamt, jag vågar inte ens tänka tanken på hur det kommer se ut. Jag vet inte, man bara önskar att det aldrig kunde ta slut. Men så är det, det kommer en tid då tiden är inne för det här och jag känner ändå att när jag tänker tillbaka så vet jag att jag har gjort allt, precis allt vad jag kan för Hammarby.

Speltips

Hammarby och Häcken slåss båda om att hamna topp 3 i Allsvenskan (vilket innbeär kval till Europa League), och matchen är precis lika viktig för båda lagen. Vinnaren i mötet tar ett kraftigt grepp om tredjeplatsen, medan förloraren får det svårt. Slutar matchen oavgjort är Malmö i pole position att ta den där tredjeplatsen.

Häcken har genom åren haft enkelt för Hammarby. Lagen har mötts 8 gånger sedan Hammarby avancerade upp i Allsvenskan för några år sen, och det är sällan de grönvita har fått lämna med segern i behåll.

Första mötet av dessa, våren 2015, vanns av Hammarby sedan Kennedy och Måns Söderqvist gjort målen i 2–0-segern. Därefter har det varit Häcken för hela slanten: 5-2-0 i Häckens favör. På dessa sju matcher har Häckens brasseanfallare Paulinho gjort sju mål. Paulinho leder dessutom Allsvenskan 2018:s skytteliga med sina 20 mål, att jämföra med förra säsongens skytteligavinnare som totalt gjorde 14 kassar. Hammarby får med andra ord se upp för Paulinho (som inte är samme Paulinho som lirade i Hammarby för några år sedan).

Ett annat tydligt mönster är hur ofta det är målrika matcher mellan Häcken och Hammarby. Åtta möten har resulterat i totalt 14 mål för Hammarby och 19 mål för Häcken. 33 mål på 8 matcher ger oss det mycket höga snittet 4,125 mål per match.

Häcken är dessutom oerhört formstarka, och har inte förlorat en match på över två månader. Av sina åtta senaste matcher har laget vunnit sju och spelat en oavgjord, vilket var mot Malmö FF.

Vi lutas oss mot formen och tidigare möten, och tippar på ”Häcken vinner och båda lagen gör mål” till oddset 4.33 gånger pengarna. Hammarby lär nämligen inte ge sig i första taget, och vi tror att båda lag lyckas spräcka målnollan men att Häcken drar det längsta strået. Men kom ihåg, allt kan hända i fotboll!

  • Tips: Häcken vinner och båda lagen gör mål
  • Odds: 4.33, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar