Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 20 maj, 2018

Hammarby – AIK: Live stream, speltips & laguppställning

Det är dags för Stockholmsderby! Hammarby tar emot AIK på Tele2 Arena, i en tidig seriefinal.

Hammarby – AIK stream

Det är väldigt lätt att streama Hammarby – AIK i Allsvenskan. Du måste skaffa dig ett konto på CMore, och där köpa ett abonnemang eller, om du så önskar, en matchbiljett till matchen.

  • Match: Hammarby – AIK, Allsvenskan
  • Datum & tid: Söndag den 20 maj, kl. 15:00
  • Arena: Tele2 Arena, Stockholm
  • Streama Allsvenskan med CMore

Läs även om hur du kan se AIK – Hammarby stream & TV. Vi har all information som du behöver.

Allsvenskans starkaste start på 37 år

Hammarby har gjort en makalös inledning på säsongen, och ligger på allra första plats i Allsvenskan 2018 efter nio omgångar.

Sex poäng nedanför ”Bajen” finner vi AIK. AIK storsatsade inför säsongen, och verkar ha lyckats lägga ihop pusselbitarna rätt till ett riktigt starkt lag. Förlorar AIK på söndag hamnar man dock hela nio poäng bakom Hammarby, vilket skulle kunna vara Hammarbys så kallade ”guldryck”.

De grönvita har tagit åtta segrar och en oavgjord på nio matcher, men AIK:s nyckelspelare Nabil Bahoui hävdar att Hammarby haft flyt.

– Vi har inte fått med oss allt det här maxflytet som Hammarby får med sig, men ändå är vi bara sex poäng efter. Då kan jag bara föreställa mig hur bra vi kommer att vara när vi är på vår topp. Det känns bättre för varje match, vi har en ny grupp. Det gäller för mig och till exempel Tarik (Elyounoussi, ny anfallare i klubben) att komma in i systemet så fort det går.

Hammarby får klara sig utan viktige mittfältskuggen Jeppe Andersen, som drog på sig sitt tredje gula kort mot Malmö senast. Ersätter gör Mads Fenger, som i grunden är mittback.

Hammarby och AIK är de enda lagen i Allsvenskan som inte förlorat en match ännu.

Bekräftad laguppställning, Hammarby

Wiland
S. Sandberg – Paulsen – Fällman – Solheim
Junior – Fenger
P. Dibba – Tankovic – Hamad
Djurdjic

Skador: Erkan Zengin, Kennedy Bakircioglü, Neto Borges (tveksam)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, AIK

Janosevic
Milosevic – P. Karlsson – R. Jansson
Sundgren – K. Olsson – Adu – Salétros – Lindkvist
Elyounoussi – Bahoui

Skador: Jesper Nyholm, Joel Ekstrand, Oscar Linnér, Robert Lundström
Avstängningar: –

Speltips

Hammarby ångar på i Allsvenskan på sällan skådat slag. Inget lag har inlett Allsvenskan lika bra som Hammarby på de senaste 37 åren. Lagets starka resultat beror naturligtvis på att man har hög kvalitet i laget, men även att man haft just det flytet Nabil Bahoui talat om.

Vi tror att det är ungefär 50-50 i denna match, men med viss fördel Hammarby. Bajen spelar på hemmaplan och har även gjort något bättre resultat än AIK denna säsong.

Vi tippar ”Hammarby – insatsen tillbaka vid oavgjort” till oddset 2.00 gånger pengarna på Bet365.

  • Tips: Hammarby att vinna – insatsen tillbaka vid oavgjort
  • Odds: 2.00, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar