Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 jan, 2019

Eriksson: ”Det kommer att bli kamp, och våra spelare kommer göra allt”

Sven-Göran Erikssons Filippinerna står inför en tuff utmaning i den sista gruppspelsmatchen i Asiatiska Mästerskapen. Laget ställs emot Kirgizistan, i en match de måste vinna för att kunna gå vidare. Utgångsläget är detsamma för Kirgizistan.

Filippinerna, som sedan oktober 2018 har den svenske tränarlegendaren Sven-Göran Eriksson som förbundskapten, ställs på eftermiddagen mot Kirgizistan i en oerhört viktig match. Efter att Filippinerna förlorade sina två första gruppspelsmatcher, mot Sydkorea och mot Kina, är laget pressat att vinna för att kunna gå vidare.

Asiatiska Mästerskapen innehåller för första gången 24 lag, vilket innebär ett upplägg med sex grupper där fyra grupptreor, utöver gruppettan och grupptvåan, går vidare. Det gäller alltså att Filippinerna blir en av de fyra bästa grupptreorna för att gå vidare.

Bahrain i Grupp A har redan säkrat en av dessa platser med 4 poäng, medan Palestina i Grupp B endast samlade in 2 poäng. Vinner Filippinerna sin match går man troligen vidare, men det beror på resultaten i de andra grupperna. Matcherna i de grupperna spelas senare idag och imorgon.

Kirgizistan har precis som Filippinerna 0 poäng, och de går in i matchen med samma förutsättningar.

”Vi kommer att ge allt”

Sven-Göran Eriksson säger inför matchen att Filippinerna kommer att göra allt för att vinna, och att han tror på en kampfylld match.

– Vi kommer givetvis att försöka vinna, och vi alla vet att det fortfarande finns möjlighet att gå vidare. Och så länge det finns en möjlighet måste vi kämpa för det. Jag är säker på att vårt lag, våra spelare kommer att gå ut och kämpa och göra allt för att vinna matchen. Jag är 100 procent säker på det.

– Vi är i samma situation som dem så det kommer att bli kamp. Vi har en chans men det kommer att bli en tuff match. De har löpstarka spelare och bra anfallare.

Filippinernas anfallare Patrick Reichelt lägger också fokus på att kämpa idag.

– Det är en möjlighet för oss att göra mål mot ett bra lag som vi har besegrat förr. Allt vi kan göra är att kämpa, jaga matchen och få det resultat som förhoppningsvis är tillräckligt för att vi ska gå vidare.

Matchen har avspark 14:30 svensk tid, onsdag 16 januari.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar