Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 5 nov, 2018

Dalkurd – Djurgården: Inför, laguppställningar & live stream

I skymundan av AIK:s guldmiss och Hammarbys Kennedyhyllning ska det idag spelas fotboll för ett annat Stockholmslag. Djurgårdens IF har rest till Gävle för att möta Uppsalalaget Dalkurd, från Dalarna. Läs allt inför matchen, från troliga startelvor till hur du kan se den via live stream.

Streama Dalkurd FF – Djurgårdens IF

Vill du streama Dalkurd FF – Djurgårdens IF live online? Det är bara att skapa ett konto på CMore, och se matchen direkt på nätet. Matchen sänds på CMore och du kan se Dalkurd – Djurgården från valfri plattform (mobil, dator, surfplatta, TV).

Matchen visas i HD-kvalitet, och du kan titta på matchen live men lika gärna pausa och spola tillbaka för att titta i efterhand.

Vill du titta på Dalkurd – Djurgården på TV? Den kanal som visar matchen är C More Fotboll, men även om du saknar kanalen kan du se den på din TV om du har en HDMI-kabel eller Chromecast. Då kan du nämligen koppla din live stream från annan plattform till din TV.

  • Match: Dalkurd – Djurgården, Allsvenskan
  • Datum & tid: Måndag 5 november, 19:00
  • Arena: Gävlevallen, Gävle
  • Streama: CMore

Trolig laguppställning, Dalkurd

Mohlin
Ray de John – Löfkvist – Ekblad
Strand – Ahmed – Awad – Lawan – Moenza
Ståhl – Ayaz

Skador: Alibek Aliev, Kebba Ceesay, Markus Thorbjörnsson, Stefan van der Lei
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Djurgården

Vaiho
Une Larsson – Johansson – Olsson – Augustinsson
Ring – Walker – Mrabti – Radetinac
Badji – Bärkroth

Skador: Andreas Isaksson, Fredrik Ulvestad
Avstängningar: Erik Johansson

Dalkurd slåss för sin överlevnad

Dalkurd FF gör sin historiska första säsong i Allsvenskan, och det har väl gått ungefär så som det brukar för nykomlingar. Laget har kämpat i botten hela säsongen, och kommer i bästa fall att få kvala för att hålla sig kvar i högsta serien.

I skrivande stund ligger Dalkurd på kvalplatsen, en pinne före Brommapojkarna som jagar. Trelleborgs FF ligger sist och har endast en teoretisk chans att hänga kvar i Allsvenskan. TFF behöver ta in 6 poäng och 9 mål i målskillnad på de två sista matcherna för att få kvala.

Djurgården har haft en ganska lamslagen säsong. Laget ligger i mitten, och har egentligen ingenting att spela för ikväll. Som bäst kan man kämpa sig upp till en sjätteplats i årets seriespel.

När dessa två lag möttes i våras vann Djurgården, som då faktiskt var ett lag som gjorde bra resultat, med 1-0 efter mål från numera sålda Tino Kadewere.

Speltips

Motivation slår klass, sägs det. Dalkurds spelare slåss för klubbens kontrakt, för sina egna karriärer och för sitt folk. Djurgårdens lirare kämpar för att ta vad som jämfört med åttondeplatsen är en obetydlig sjätteplats. Djurgården saknar dessutom viktige Erik Johansson.

Vi spelar den raka 1:an här, till oddset 3.30 gånger pengarna på Bet365.

  • Tips: Dalkurd vinner
  • Odds: 3.30, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar