Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 21 aug, 2017

Dyra avgifter för sändningar med boxning

Att det väntar en gigantisk match i världen för boxning har stått klart sedan länge. Snart kommer den match som så många i Sverige och resten av världen har väntat på.

Matchen som vi syftar på är stormötet mellan Mayweather óch McGregor. En match som redan länge varit hypad runt om i världen.

Hittills ligger det mångmilonsbelopp som är satsade på vilken boxare som kommer att vinna matchen den 26 augusti. Däremot kommer det inte vara alla som får tillgång för att se boxningen via live stream.

årets bästa boxningsmatch 2017 mayweather mcgregor

Dyra streams att köpa online

Att köpa rättigheter för att kunna sända matchen live på nätet är dyrt. Det har flera aktörer inom live streams och TV fått erfara. Trots detta så kommer det finnas streamsidor i Sverige som valt att köpa upp rättigheterna att streama Mayweather och McGregor live online.

Dyra rättigheter innebär i en förlängning att det blir dyrare för oss människor att se matchen. Att streama Mayweather och McGrogor kommer därför att kosta dig ganska mycket. Matchen kommer att sändas med hjälp av Viaplay som valt att sätta priset på 499 kr för att se den legendariska boxningsmatchen.

För dig som är intresserad av att streama matchen kommer därför att vara tvungen att betala i drygt 500 kr. Detta om du vill hålla dig på rätt sida av lagen.

Att använda sig av olaglig live streaming i boxning är inget vi rekommenderar. Oftast är dessa sajter fulla med jobbig reklam eller virus som kan skada din dator. Dessutom kan vi lova att Viaplay kommer erbjuda en bättre sändning av matchen. Detta med den bästa möjliga kvalité, och helt utan jobbiga pop-up fönster och annan reklam.

Vi på Sportal tycker att dessa avgifter och kostnader för att kunna streama boxning från matchen mellan Mayweather och McGrogor är för dyra. Vi har full förståelse att det kostar mycket att köpa in ett såpass stort sportevent som detta. Däremot är 499 kr för Pay-per-view lite väl högt sagt.

Det tror vi kommer leda till att många svenskar struntar i att se matchen live, eller söka sig efter olagliga vägar.

pris och kostnad för mayweather mcgregor fight viaplay

Billigare med andra sporter

Boxning är den sport i världen som kanske är allra dyrast att streama från Sverige. Det beror på att när det väl sker en stormatch, så blir det väldigt stor hype kring eventet.

Vi ser inte alls samma utvecklig av pris för live streams i andra sporter. Många gånger kan det t.ex. vara att streama hockey, eller fotboll på nätet.

Här på Sportal.se så har vi full koll på när det kommer till sport streams online. Det ger oss en möjlighet att kunna jämföra sporter och live streams för att sedan kunna lägga fram för- och nackdelar med de olika alternativen som du väljer.

En sport som ligger nära boxning som är populär att se live är MMA. Under ett helt år så tipsar vi om flera live streams med MMA från UFC.

Läs även mer om odds & betting inför Mayweather & McGregor!

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1232 Artiklar