Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 22 sep, 2023

Stryktipset – 23 september (23/9), vecka 38: Tips, förslag & analys

Stryktipset lördagen den 23 september bjuder oss på fyra matcher från Premier League och nio från Championship. Ta del av analys med spelförslag här!

Ny lördag och ny omgång av Stryktipset. Vi har tittat noggrant på kupongen, analyserat matcherna och kommit med ett spelförslag.

Vi väljer att spela ett 96-raderssystem, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Vill ni spela på några enskilda av matcherna kan vi tipsa er om att kolla in Expekt, och att där ta del av någon oddsbonus när ni spelar. Vi önskar er ett stort lycka till med ert spelande!

stryktipset 23 september

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Spelstopp: Lördag 23 september, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Burnley – Manchester United, 2

Manchester United har inte fått någon lyckad start på den här säsongen heller, och fem omgångar in i Premier League har man tagit blott sex poäng. Den poängskörden placerar laget på en trettonde plats, och nu har det läckt ut uppgifter om att det finns ett spelarmissnöje gentemot tränaren Erik Ten Hag.

På lördag kväll, med avspark klockan 21:00 faktiskt – hör inte till vanligheterna i Premier League – spelar United på bortaplan mot Burnley. Burnley har inte heller haft någon bra säsongsstart, utan ligger näst sist på blott en poäng. Är det någon match Man United ska vinna är det verkligen denna. Här spikar vi 2:an till godkänd procent.

Kolla in speltips till Burnley – Man United här.

2. Brentford – Everton, 1X

Brentford fortsätter att ha en hög lägstanivå men samtidigt en relativt låg högstanivå. Laget har slagti Fulham kryssat mot Tottenham, Crystal Palace och Bournemouth samt förlorat mot Newcastle med 0-1.

Everton har inlett även denna säsong svagt, och man ligger just nu på nedflyttningsplats med blott en poäng. Man har faktiskt bara hittat nätet i en enda match, mot Sheffield United. I övriga fyra matcher, som alla slutat i förluster, har man gått mållösa av planen. Vi har svårt att se ett stabilt Brentford förlora den här matchen, men X är inte heller otänkbart – Brentford har trots allt kryssat 60 procent av sina matcher så här långt. Vi spelar 1X, och hoppas att Everton får med sig en pinne så att utdelningen höjs.

3. Crystal Palace – Fulham, 1

Två lag som spelat in sju poäng vardera drabbar samman på Selhurst Park denna lördagseftermiddag. Fulham ser ut att kunna göra en ny, bra säsong, även om fjolårets tiondeplats borde bli svår att upprepa. Mna har tagit sina poäng, men vi tycker oss se redan nu att man inte är ett lika bra lag som ifjol – då man stod för en rejäl överprestation.

Crystal Palace känns trots allt starkare än Fulham i år. Spelartruppen är vassare, och längst fram har man ett ess i from av Odsonne Edouard. Vi tror att Roy Hodgsons mannar vinner den här matchen, och vi spelar således den raka 1:an.

Här hittar ni ett fullständigt speltips till Crystal Palace – Fulham.

4. Luton – Wolverhampton, 2

Luton har fått en väldigt tuff start på sin första, historiska sejour i Premier League, med noll poäng på fyra omgångar. Här tar man emot Wolves, som också gått svagt och bara vunnit en match så här långt. Det är dock så att om Wolves ska vinna några matcher, då är det just dessa mot lilla Luton. Man tog ju ledningen mot Liverpool senast, men lyckades inte hålla i den ledningen i mer än en halvlek. Sanningen är också den att Wolves haft ett tufft spelschema, då man utöver Liverpool även redan hunnit med att möta Manchester United och Brighton. Här tror vi att Wolves tar en efterlängtad trepoängare, och vi nöjer oss med 2:an.

5. Ipswich – Blackburn Rovers, 1

Ipswich har inlett säsongen på ett fantastiskt sätt, där man vunnit sex av sju matcher och ligger på tredje plats. Här möter man Blackburn Rovers, som ligger tolva i tabellen. Vi tror att Ipswich vinner den här matchen, och även om 1:an är något överstreckad så nöjer vi oss med att lämna den allena.

6. Leeds – Watford, 1

Leeds har fått en halvdan start på säsongen, där man ligger på nionde plats. Watford har blandat och gett en del, där man haft en god defensiv men samtidigt haft det svårt att göra mål framåt. Här saknar man dessutom givne startspelaren Ken Sema, och då tror vi att man får det tufft när Leeds har fördel av hemmaplan. Vi spikar 1:an.

7. Leicester – Bristol City, 1X

Leicester har vunnit sex av sju matcher och inlett säsongen bra. Bristol ligger sjua, och har varit svårslagna med sin resultatrad 3-3-1. Man är dessutom ett av lagen som släppt in minst mål. Då tror vi att det här blir en målsnål match, som mycket väl kan sluta oavgjort. Vinner något lag så är det Leicester, och vi spelar 1X.

8. Middlesbrough – Southampton, 1

Mycket fint värde på 1:an. Medan oddsen ger favoritskapet 38-27-35 så har svenska folket streckat 33-26-41. Då spikar vi 1:an.

9. Plymouth – Norwich, 1X

Nykomlingen Plymouth Argile har inlett säsongen ok, med sju poäng på sju matcher. Här möter man Norwich, som plockat 13 pinnar och ligger på femte plats. Plymouth har framför allt tagit sina poäng på hemmaplan, och detsamma gäller något bortasvaga Norwich. Här får vi dessutom gott värde på hemmalaget. Vi spelar 1X.

10. Rotherham – Preston, 1X

Preston leder sensationellt Championship men man har verkligen haft marginalerna på sin sida. Nu dras dessutom lagets bästa målskytt, Will Keane, med en skada. Rotherham har gjort det svagt på bortaplan men varit ok hemma. Här är det värde på hemmalaget och då spelar vi 1X.

11. Swansea – Sheffield Wednesday, 1X2

Bottenmöte, mellan två lag som befinner sig på nedflyttningsplats. Krysset är det viktigaste tecknet att få med här, men vi väljer att helgardera.

12. West Bromwich – Millwall, X

Två mittenlag i Championship. Då ligger krysset nära till hands, men vi väljer att gardera oss genom att ta med 1:an. 1X spelas.

13. Brommapojkarna – IFK Norrköping, 1

Gott värde på 1:an. Oddsen ger oss favoritskapet 39-27-32, men svenska folket har streckat 35-26-39. Då spikar vi BP.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
16 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar