Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 jan, 2024

Stryktipset – 20 januari, (20/1), vecka 3: Tips, förslag & analys

Veckans fabulösa Stryktips är en tripp, trapp, trull-variant. I Premier Leagues strålkastarljus står ligans bad boy Ivan Toney redo att göra comeback. The Championship bidrar bland annat med måstematcher för Jon Dahl Tomasson och Martí Cifuentes. League One agerar körsbär på den läckra tårta vars fyllning är en jackpot på hela 14 millar. Nu öser vi!

Spelstopp: 15:59

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

1. Brentford – Nottingham, 1

Han är tillbaka. Ivan Toney. Få andra lag i Premier League har de senaste säsongerna varit lika beroende av en enskild spelare som Brentford har varit av Toney. Åtta månader har nu passerat och The Bees stod upp riktigt bra så länge Mbeumo fanns tillgänglig. Med honom på skadelistan kommer allt att handla om Ivan. Nottingham saknar en handfull viktiga spelare som lirar AFCON. Dessutom har många av dem som är kvar på de brittiska öarna rejält trötta ben efter att veckans FA-cup-omspel krävt förlängning. Bortaspelet är undermålig och känslan är att Forest lirar andrafiol. Stabil etta!

2. Blackburn – Huddersfield, 1

Hade det inte varit för Blackburns bedrövliga finanser hade Jon Dahl Tomasson säkerligen redan ersatts. 1-4 mot WBA var ännu en klappusel defensiv insats av Rovers, som släppte in tre baljor från fasta situationer och långa inkast. Dessvärre lär Leo Wahlstedts dagar mellan stolparna vara räknade. Aynsley Pears är tillbaka och svenskens brister i luftrummet har exponerats av åtskilliga motståndare. I kolmörkret är Pears liksom Gallagher och Rankin-Castello stora tillskott från rehabstugan. Huddersfields spännande svenskbekanta nyförvärv Bojan Radulovic Championship-debuterade inte senast mot Plymouth. En ljumskkänning satte stopp, men möjligen kan han vara tillbaka här. Ettan lär inte sticka i väg procentuellt och går först. Tvåan ansluter på större lappar.

3. Bristol City – Watford, 1

Bristol City har i ärlighetens namn inte sett särskilt bra ut under Liam Manning. Ligasegrarna som plockats har ofta varit ologiska, men frågan är om inte cupmiraklet mot West Ham (1-0) kan vara en språngbräda mot en kamp på den övre halvan för The Robins. Klubben har tagit över Hulls lån av frisparksesset Scott Twine, som lär gå in och göra skillnad direkt. Jake Livermore frälste Watford med en dubbel i 2-1-segern mot QPR. Prestationen var halvdan och resultatet av det smickrande slaget. Att Ken Sema och Jamal Lewis saknades innebar att vänsterflanken var kraftigt försvagat. Denna match kommer troligen också för tidigt för duon. 1X är ett värdesäkrat lås.

4. Middlesbrough – Rotherham, 1

När dessa lag drabbade samman på annandagen kunde ett frustrerat och skadehämmat Middlesbrough inte hitta hål på Viktor Johansson i Rotherhams mål (0-1). Resultatet var föga rättvist och sedan dess har Boro stundvis visat att de är ett lag för playoff. 3-1-segern mot Millwall senast var ett sådant tillfälle. En veckas ledighet sedan dess har gjort laget gott och kanske kan unge Coburn vara tillbaka från skada. Hur det än blir med den saken ska seriens sämsta lag inte ha någonting att hämta på Riverside Stadium. Nyss nämnde Johanssons fokus ligger på att hålla siffrorna nere. League One hägrar för The Millers. Banketta!

5. Norwich – West Bromwich, 2

Det krävdes omspel för att Norwich skulle passera Bristol Rovers i FA-cupen. Inte heller i veckans 3-1-seger stod Kanariefåglarna för något större spel och det krävdes en relativt namnstark elva för att avancemanget skulle föras i hamn. Sara och Sargent är toppgubbar. Kollektivet? Undermåligt för ett lag med värdarnas ambitioner. West Bromwich har under säsongens gång blivit allt stabilare. Tydligt var att Corberán länge prioriterade ett solitt defensivt fundament. Nu har det dessutom börjat hända saker framåt. 4-1 mot Aldershot i cupen följdes av samma siffror mot Blackburn. I Thomas-Asante och Dike finns två förstklassiga forwards att tillgå. Tvåan gillas skarpt som chansspik.

6. Plymouth – Cardiff, 1

Morgan Whittaker fortsätter att vara en av The Championships allra bästa spelare. Att han gör det i ett mycket begränsat Plymouth är extremt imponerande. En ny strut kom från hans fötter när Argyle löste 1-1 borta mot Huddersfield. Leeds-lånet Darko Gyabi kastades in i hetluften direkt. Han vann boll på ett förtjänstfullt sätt, men fördelade den desto sämre. Cardiff behöver samla sig. 0-3 mot urstarka Leeds är i sig ingen katastrof. Däremot är den allmänna trenden alarmerande svag. Aaron Ramsey är tillbaka i kollektiv träning men ännu inte i matchdugligt skick. Högersidan lär bli den spelvärda och ettan mår bra av så mycket sällskap som plånkan tillåter.

7. QPR – Millwall, 1

Smekmånaden är över. Martí Cifuentes kom in som en frälsare och fick QPR att lyfta. Nu är de åter på nere i avgrundsdjupet och fortsätter det på inslagen väg kommer katalanen att lämna London innan säsongen är över. Att Cifuentes vägrar tulla på sin possession-boll hedrar honom. Kontinuiteten kan också vara ett vinnande recept, inte minst med ett så begränsat motstånd som Millwall. Lejonens inledning senast mot Middlesbrough var helt okej. Avslutningen betydligt sämre. 1-3 i baken innebar att det hemmakära lagets segersvit bröts. Även på Loftus Road kan det bli kämpigt. En rimligt prisad etta i trakterna av 35 procent är en intressant spik. Ska vi säga 1-0?

8. Sheffield Wednesday – Coventry, 1

En serie av fina resultat nådde sitt slut när Ugglorna kraschlandade i söder. Sheffield Wednesday hade inte skuggan av en chans att ro på ett formstarkt Southampton (0-4). Att bryta ihop och komma igen är vad som gäller. Med framstegen som gjorts med Danny Röhl som huvudansvarig känns det inte alls otänkbart att vi får se en omedelbar tillbakastuds. Coventry har kommit som skjutna ur en kanon genom den jämna tabellen, hela vägen upp sjätteplats. Det är fullt rättvist – de himmelsblåa har sprungit alldeles för dåligt under hösten och ska vara ett lag som gör upp om playoff-platserna. Det gäller dock att de behåller fötterna på jorden. Uppgiften på Hillsborough är erkänt svårlöst och när priset till höger är orimligt högt är det inte fel att kapa bandet till tvåan.

9. Stoke – Birmingham, 1

Nej, Steven Schumacher. Tre poäng mot Rotherham är lika mycket värda som vilka tre poäng som helst. Men att Stoke var så usla mot seriens sämsta lag är anmärkningsvärt. Även om lådan inte är proppad med premiumverktyg finns onekligen de truppmässiga förutsättningarna att lämna bottenstriden. Större anledning till oro har Birmingham. Att Blånäsorna plockade in Tony Mowbray vid rodret kan mycket väl ha räddat dem från en fullständig kollaps. När påläggskalven Jordan James satte 2-2 i 95:e mot Swansea var det lika delar förlösande och rättvist. På resande fot är det rimligt att tro att Mowbrays mannar får lite ordentligt. Vänsterfattning anammas!

10. Bristol Rovers – Blackpool, X

Bristol Rovers fest i veckans FA-cupmöte på hemmagräs mot Norwich kom av sig efter halvtidsvilan. Luke McCormick satte på sig frälsarkostymen. Dessvärre för Piraternas del skulle både han och laget i stort hinna bli avklädda av ett knippe klasslirare på Championship-nivå (1-3). Ingen skam i det. Blackpool tog det hela ett steg längre och pressade Nottingham hela vägen till ett förlängningsavgörande. Där tog det stopp, men förlusten är tveklöst att kategorisera som hedersam. Utgångskrysset håller ettan i handen i ett tidigt skede.

11. Leyton Orient – Bolton, 2

Leyton Orient gör en stabil säsong som nykomlingar i League One. Offensiven har varit lite si och så under hösten, men mot slutet har The O’s verkligen fått fart under fötterna. Dan Agyei och Jordan Brown stod för varsin kasse i 2-0-segern mot Cambridge och bidrog med ett likvärdigt strå till stacken i den skalp som värdarna tog senast mot serieledande Portsmouth (3-0). Bolton tackade och tog emot, då det gjorde vägen mot automatisk uppflyttning kortare. The Trotters gjorde ett tappert försök mot Luton i FA-cup-omspelet, utan att det räckte hela vägen. Här gäller det främst att inte få storhetsvansinne mot ett lag som bevisligen kan störa de bästa. Favorittvåan garderas efter storleken på lädret.

12. Lincoln – Derby, X

Kräftgående Lincoln visade slutligen livstecken senast mot Wycombe. Det blev bara en pinne, men att den blodröda sviten tog slut var det allra viktigaste för The Imps. Defensiven är inte minst hemma på LNER Stadium robust och kommer att bli en utmaning för The Rams att ramma. Derby var spelmässigt överlägsna mot bottenlaget Burton häromsistens, men nerven bestod hela vägen in i kaklet. Först i 93:e minuten satte PL-meriterade Conor Hourihane 3-2-bollen på volley och vild glädje utbröt. Tvåan kommer att bli ett av kupongens mest streckade tecken. Då hissas skrällflagg i Lincolnshire. 1X2!

13. Stevenage – Barnsley, 1

Jamie Reid noterades för sitt femtonde ligamål för säsongen senast mot Shrewsbury och gjorde därmed det Jamie Reid gör allra bäst – vinner matcher åt Stevenage (1-0). Late bloomern har tidigare varit en målmaskin i Non-League och Torquay, men visar nu i sin första League One-säsong att han håller bra mycket högre upp. Barnsley har en egen målspottare i form av Devante Cole, som omgärdas av flyttrykten i dessa transfertider. I tabellen har gästande The Tykes en knapp fördel. Sett till den underliggande statistiken ska värdarna ses med toppchans att behålla samtliga poäng på Lamex Stadium. Fin etta!


  • Bankräntan! – Brentford

Vid sidan av det uppenbara svaret Middlesbrough är Brentford en annan spik att luta sig mot. Toney är äntligen tillbaka och ger höjden av spelsug ett ansikte. Förhoppningsvis inte i dubbel bemärkelse. Ett decimerat Forest drar dött!

  • Knallen! – Lincoln

Att bryta den deppiga förlustsviten var steg ett för Lincoln. Steg två är att återigen få njuta av segerns sötma. Defensiven är urstark hemma på LNER Stadium, där överbetrodda Derby lever farligt.


96 rader

1. Brentford – Nottingham 1

2. Blackburn – Huddersf. 1

3. Bristol City – Watford 1x

4. Mboro – Rotherham 1

5. Norwich – West Brom 2

6. Plymouth – Cardiff 1x

7. QPR – Millwall 1

8. Sheffield W – Coventry 1x

9. Stoke – Birmingham 1

10. Bristol R – Blackpool 1x

11. Leyton Orient – Bolton x2

12. Lincoln – Derby 1×2

13. Stevenage – Barnsley 1

864 rader

1. Brentford – Nottingham 1

2. Blackburn – Huddersf. 12

3. Bristol City – Watford 1x

4. Mboro – Rotherham 1

5. Norwich – West Brom 2

6. Plymouth – Cardiff 1×2

7. QPR – Millwall 1

8. Sheffield W – Coventry 1x

9. Stoke – Birmingham 1x

10. Bristol R – Blackpool 1x

11. Leyton Orient – Bolton 1×2

12. Lincoln – Derby 1×2

13. Stevenage – Barnsley 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Andra tips

tottenham luton speltips stream
England
Speltips i Premier League mellan Newcastle mot Tottenham. Läs också om bland annat odds och livestreaming online. Matchstart söndag kl 13:30.
12 april, 2024
aik mjällby speltips stream
speltips
Mjällby välkomnar AIK till Strandvallen. Två lag som ännu inte förlorat en match på årets allsvenska drabbar samman. Läs allt inför matchen här!
12 april, 2024
liverpool atalanta speltips stream
EL
Intressant match från Europa League på torsdag kväll, då Liverpool och Atalanta ställs emot varandra. Läs allt inför matchen här!
10 april, 2024
milan roma speltips stream
EL
AC Milan välkomnar AS Roma till Stadio San Siro, för en kvartsfinal i Europa League. Läs här allt inför matchen!
10 april, 2024
CL
Toppmatch i Champions League mellan PSG mot Barcelona. Läs allt inför matchen på Parc des Princes. Speltips, odds & live streaming online.
10 april, 2024
CL
Speltips & odds i Champions League-matchen mellan Atletico Madrid mot Dortmund. Matchstart på onsdag klockan 21:00. Läs mer.
10 april, 2024

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar