Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 10 feb, 2022

Stryktipset 12 februari: Premier League & Championship

Stryktipset lördag 12 februari! Vi analyserar alla lördagens matcher, och siktar på 13 rätt!

Stryktipsdebuten på Sportal förra helgen slutade med nio rätt, och alltså väldigt nära utdelning. Det var en svår lördag, där 13 rätt gav 116 000 kronor. Vi hoppas på stor utdelning på tipset även denna helg, och att vi kan vara med där uppe och fajtas om den. Denna helg erbjuds en jackpot på 12 miljoner kronor, så möjligheten till stora pengar finns där!

Nio rätt är över skamgränsen, men ger som bekant inga pengar. Vi är dock övertygade om att fortsätter vi bara ligga på minst nio rätt så kommer vi förr eller senare att landa på 11-13 rätt. Kanske redan denna lördag? Kolla in vår stora Stryktipsanalys för 12 februari!

Precis som förra helgen spelar vi ett system på 96 rader, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgarderingar och sju spikar. Här kan ni läsa mer om hur Stryktipset fungerar. Ni kan också välja att bygga ihop en likadan kupong på Bet365, genom ett flervalsspel där ni tar med alla matcher från Stryktipset. Oddset på en sådan kupong, med våra spel, är 357,21 gånger pengarna.

Stryktipset 12 februari

Stryktipskupongen

Spelstopp: lördag 12 februari, 15:59

1. Norwich – Manchester City, 2

Botten mot toppen. Norwich ligger på 18:e plats, medan Manchester City leder ligan med 12 poängs marginal. Visst har Norwich visat en stigande formkurva på sistone, men att de skulle stjäla poäng här känns väldigt långt borta.

City har vunnit med 5-0 i de två senaste mötena lagen emellan, och det är inget snack om att de vinner här igen. Vi slösar inte på garderingar här, utan spikar 2:an.

2. Everton – Leeds, 12

Intressant match mellan två lag som haft jobbiga säsonger. Everton bytte tränare till Frank Lampard häromveckan, och vann sin första match därefter men åkte sedan på en tung förlust mot bottengänget Newcastle. Leeds spelade i helgen 3-3 i en svängig match mot Aston Villa.

Vi tror på en oförutsägbar match, där vilket lag som helst kan gå vinnande ur striden. Detta är en match Everton måste sikta på att vinna, och är det något lag som vinner blir det kanske dem. Vi tycker dock att värdet på 2:an är bra, och väljer att spela en ”gaffel”, 12.

3. Brentford – Crystal Palace, X2

Londonderby. Brentford inledde säsongen piggt, typiskt för nykomlingar, men den positiva starten har verkligen mattats av. Nu har man fem raka förluster i Premier League, och dessutom en 1-4-förlust mot Everton i FA-cupen. Crystal Palace har sett bra ut under Patrick Vieira, men varit svaga på bortaplan där man har resultatraden 1-5-5.

Brentford verkar inte kunna vinna för tillfället, men vi kan inte utesluta krysset. X2 blir vårt spel.

4. Watford – Brighton, 2

Graham Potter fortsätter att göra resultat med sitt Brighton, och laget har nu sex raka matcher utan förlust, vilket placerar dem på en nionde plats. Endast Manchester City, Liverpool och Chelsea har förlorat färre matcher än laget.

Watford sparkade nyligen Claudio Ranieri, och ersatte med Roy Hodgson. Det har inte blivit så mycket bättre, utan bara en poäng på två matcher. Senast man vann en match var i november. Här tror vi att det blir förlust, och spelar den raka 2:an.

5. Barnsley – Queens PR, 2

Poya Asbaghis Barnsley är det klart sämsta laget i Championship, och ligger sist med bara 14 poäng på 29 omgångar. Man har just nu sex raka förluster. QPR har sju raka matcher utan förlust, ligger på fjärde plats och bara tre poäng från en direktplats till Premier League.

Vi tycker att den raka 2:an är ett givet val i denna match.

6. Birmingham – Luton, 2

Birmingham ska på pappret kanske vara bättre än Luton, men det är Luton som levererar resultaten. Den lilla klubben har 6-2-1 på sina nio senaste ligamatcher, och har bara en poäng upp till playoffplats.

Birmingham däremot ligger i mitten, i ingenmansland. Laget har två raka förluster, och fyra raka matcher utan seger. Vårt val i denna match landar på Luton.

7. Blackpool – Bournemouth, X2

Bournemouth går starkt och ligger på andra plats i Championship. Blackpool återfinns först på 14:e plats, men har faktiskt bara fem pinnar upp till en playoff-plats.

På den senaste tiden har Bournemouth visat upp en ojämn form, medan Blackpool gått bättre och bättre. Kunnandet i Bournemouth är dock högre och vi tror att de vinner, men garderar oss med X:et.

8. Nottingham – Stoke, 1X2

Nottingham Forest och Stoke är två jämna lag, som ligger på plats 6 respektive 11. Fyra poäng skiljer dem åt, men Stoke har också en match mindre spelad. Under de sju senaste mötena lagen emellan har det också varit stor variation på utfallet av matchen.

Vi har svårt att skilja lagen åt, och detta blir vår helgardering.

9. Hull – Fulham, 2

Fulham toppar Championship, och har hittat en riktig superform med fem vinster och ett kryss på de sex senaste ligamatcherna. Hull däremot kämpar i botten, och har två raka förluster i ryggen. Detta blir en spiktvåa.

10. Middlesbrough – Derby, 1X

Derby ligger näst sist i Championship men är klart starkare än tabellen visar, då de fått 19 poängs avdrag på grund av ekonomiska problem. De hade alltså kunnat ligga i mitten av tabellen.

Middlesbrough är starkare och siktar på uppflyttning, men vi tycker att hemmalaget överstreckas och vill gardera oss för att få med ett rensarkryss. 1X, blir vårt spel.

11. Millwall – Cardiff, X2

Två lag som egentligen är jämna, men Cardiff kommer till den här matchen med en klart finare formkurva. Tre raka segrar är facit för bortalaget, som ser väldigt fina ut. Millwall däremot kommer från en 0-3-förlust mot Fulham.

Vi tror mer på Cardiff, men Millwall är starka hemma och kan inte räknas bort. Vi spelar X2.

12. Peterborough – Preston, 2

Nykomlingarna Peterborough ser inte starka ut, och ligger på nedflyttningsplats – där de också lär sluta. Preston gör en halvdan säsong, men har växt efter årsskiftet. Här tror vi att bortalaget tar alla tre poäng.

13. Reading – Coventry, 2

Reading går väldigt svagt för tillfället, ligger nära nedflyttning och det ryktas att man är på väg att göra sig av med sin tränare. Coventry har sett ganska bra ut på sistone, och svenske landslagsanfallaren Viktor Gyökeres har hittat målet igen med två kassar på sina tre senaste matcher. Vi tror att Coventry vinner denna match.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: SvenskaSpel

Relaterade artiklar

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
11 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2499 Artiklar