Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 12 jul, 2022

Sverige – Schweiz, 13/7: Speltips & odds

Efter att ha spelat oavgjort i den första gruppspelsomgången är både Sverige och Schweiz ute efter sin första seger i damernas EM.

Båda nationerna tappade en ledning. Sverige fick med sig en poäng mot Nederländerna medan Schweiz gick samma väg till ödes mot Portugal.

Sverige är både ett och två nummer större. Men Schweiz är ändå vassa och effektiva i sitt anfallsspel. Denna landskamp utlovar en målgaranti.

Du kan läsa mer om Dam EM i fotboll 2022 odds & live stream i vår guide för mästerskapet.

Vad: Sverige – Schweiz, EM Damer
Avspark: Den 2022-07-13, kl. 18:00
Vart: Bramall Lane
Domare Marta Huerta
Live stream Sverige – Schweiz live stream
Speltips: Över 2,5 mål (Odds: 1.70 hos Unibet)

Inför

  • Inför mästerskapet lyckades Sverige värna upp ordentligt med att slå Brasilien med hela 3-1.
  • Uppladdningen för Schweiz var inte lika munter med två förluster mot Tyskland och England.
  • Senast nationerna möttes var i februari månad, året 2019, där Sverige vann med 4-1 över Schweiz.

Startelvor & statistik

[sports data-token=’m7FWRY4WJ8jBjNaoJ83s4vGUz038kFIH3C6SvJ1W’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Speltips & odds

På förhand var det ett öppet möte mellan titelförsvararna Nederländerna och de svenska damerna. Efter lite mer än en halvtimme in i matchen nätade Jonna Andersson för Sverige. En ledning som höll sig till pausvilan.

I den andra halvleken rivstartade Nederländerna och fick en kvittering efter några minuter genom Jill Roord.

Båda nationer hade bud på flera mål. Men det ville sig inte denna gång.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson har en sylvass offensiv, som är mer än kapabla till att ösa in mål under mästerskapet, speciellt mot mindre skickliga nationer.

Schweiz var en kraftig underdog i den första landskampen mot Portugal.

Klockan hade inte ens passerat 5 minuter innan Coumba Sow och Rahel Kiwic hade nätat för Schweiz. En chockartad ledning, som höll sig i en timmes tid. Därefter svarade Portugal genom två mål inom 7 minuter. Inget oväntat att Schweiz släppte in två mål heller, då Portugal skapade mycket och sköt 17 skott mot mål.

Förbundskaptenen Nils Nielsen spelar en offensiv och attraktiv fotboll, där Schweiz går ut för att vinna sina matcher. De lyckats bra i det offensiva spelet, på bekostnad av insläppta mål.

Under måndagen fick träningen ställas in, på grund av ett misstänkt virus som orsakat magproblem, speciellt hos ett par försvarare. Totalt kan det röra sig om 19 personer.

Att Schweiz har gått miste om ett träningspass är inget vidare. Fast om det visar sig att det inte var någon fara kommer matchen att spelas och Schweiz kommer att ge järnet igen.

I och med att Schweiz har visat sig vara farliga framåt kan de mycket väl orsaka problem i det svenska försvaret.

Fast Sverige ska nog själva klara av att näta i massor på Schweiz. Så det mesta lutar mot en målfest.

Därför faller spelet på att Sverige och Schweiz, tillsammans eller var för sig, lyckas hitta nätmaskorna minst 3 gånger i EM-matchen.

  • Vårt speltips: Över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1.70
  • Bettingsida: Unibet

Vi kan även tipsa dig extra om Unibets omsättningsfria bonus som ger dig 100 kr att spela gratis för. Din välkomstbonus kommer att betalas ut som ett free bet. Du kan sedan använda dessa pengar för att spela på en specifik match helt riskfritt.

Du kan även ta del av vår Unibet recension & omdöme för att ta reda på mer om deras bettingsida. Det är en av Sveriges största och mest omtyckta.

Annan betting inför matchen

Vårt huvudtips ligger på att Sverige och Schweiz tillsammans gör minst 3 mål i matchen.

Bland många bettingsidor så hittar vi flera spelvärda odds inför Sverige – Schweiz.

Kolla in nedan vilka fler speltips vi anser är värda att satsa på.

Speltips Odds från Unibet
Sverige vinner matchen 1.22
Båda lag gör mål i matchen 2.40
Fridolina Rolfö gör mål i matchen 2.02

Nyheter

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1581 Artiklar