Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 22 jun, 2021

Slovakien – Spanien, 23/6: Speltips & odds (EM)

Grupp E ska avgöras! Samtliga lag i gruppen har avancemanget i egna händer, och här tar vi er igenom mötet mellan Slovakien och Spanien. Kolla in vårt speltips med odds samt troliga startelvor!

Med en omgång kvar av Grupp E lever gruppen totalt. Alla fyra lag har fortfarande chans att gå vidare, där faktiskt Sverige är det enda lag som redan säkrat avancemang. Här möts Slovakien och Spanien, där Spanien är pressat att vinna medan ett oavgjort resultat räcker för Slovakien.

Kolla in vårt Slovakien – Spanien speltips, där vi tippar matchen. Om ni önskar kan ni även ta del av fler speltips på EM 2021, eller läsa på om hur ni gör för att streama EM 2021.

Vad: Slovakien – Spanien
När: Den 23/6, kl. 19:00
Var: Estadio de La Cartuja, Sevilla
Vad: EM, Grupp E
Stream: C More
Speltips: Spanien HT/FT (1,63 hos Unibet)

Inför matchen

  • Spanien har kryssat sina två första matcher, och måste vinna här för att gå vidare.
  • Slovakien står på en seger och en förlust så här långt, och ett oavgjort resultat mot Spanien räcker för avancemang.
  • Lagen möttes i kvalet till EM 2016. Då vann de en match var.

Speltips inför matchen

Grupp E är totalt öppen, när den går in i sista rundan. Fram till att Grupp B avgjordes under måndagskvällen kunde samtliga lag här gå vidare eller åka ut, men nu har faktiskt Sveriges åttondelsfinalplats säkrats.

För Slovakien, Spanien och Polen är det kniven mot strupen. Slovakien måste minst kryssa mot Spanien för att gå vidare, medan Spanien måste besegra Slovakien. Vid spanskt poängtapp ryker man med stor sannolikhet, då en tredje plats med 3 poäng kan stå sig svagt mot de andra grupptreorna.

Spanien har knappast övertygat så här långt in på EM-spelet. 0-0 mot Sverige följdes upp av 1-1 mot Polen. Visserligen har man i båda matcherna skapat chanser nog för att vinna, men det spelar inte så stor roll om man inte sätter chanserna. Álvaro Morata har tagit på sig rollen som målsumpare på topp, och frågan är om han får spela från start igen. Samtidigt kan allt inte skyllas på honom – de är fler som missat och trots att man skapat en hel del under de inledande matcherna har inte alla chanser varit solklara.

Slovakien överraskade positivt i premiären, då man besegrade Polen. Sedan gjorde man en ganska slät figur mot Sverige. Nu ställs man inför sin svåraste utmaning hittills.

Samtidigt som den här matchen spelas Sverige – Polen. Här kan ni ta del av en Sverige – Polen stream & TV.

Spanien från början till slut

Pressen ligger på Spanien, efter lagets svaga insatser både mot Sverige och Polen. Två poäng på två matcher är allt annat än godkänt för Luis Enriques manskap, och nu är det bara seger som gäller. Särskilt med tanke på att man troligtvis åker ur mästerskapet om man inte vinner här.

Vi tror att Spanien kommer att komma ut till den här matchen fast beslutna om att sätta dit ett tidigt mål, för att få en bättre start än tidigare matcher. Mot ett på pappret enklare motstånd än Polen och Sverige har vi god tro på att Spanien lyckas med detta. Ledning redan i paus, och sedan vinst? Det blir vårt spel.

Vi spelar Spanien att leda i halvtid och att vinna matchen. Detta finnes till 1,63 gånger insatsen, på Unibet.

Troliga startelvor inför matchen

Slovakien, trolig laguppställning:

Dubravka; Pekarik, Satka, Skriniar, Hubocan; Haraslin, Kucka, Hrosovsky, Mak; Hamsik; Duda

Spanien, trolig laguppställning:

Simón; M. Llorente, Laporte, P. Torres, Alba; Koke, Rodri, Pedri; Ferrán Torres, Morata, Olmo

Bästa oddsen i matchen

Här finner ni fler odds på Slovakien – Spanien. Oddsen är tagna från Unibet, och vill ni kan ni läsa vår Unibet recension.

Spel Odds hos Unibet
Över 2,5 mål i matchen 1,67
Under 2,5 mål i matchen 2,25
Båda lag gör mål i matchen 2,43
Båda lag gör inte mål i matchen 1,54

Relaterat

Europatipset 11 juni
europatipset
Många spännande matcher på helgens Europatipskupong! Vi får en turkisk cupfinal, uppflyttningskval från Italien och Portugal samt massor av matcher från Allsvenskan och Superettan. Ta del av vår analys här!
10 juni, 2023
måltipset vecka 23
måltipset
Denna veckas kupong av Måltipset innehåller bland annat Champions League-finalen, men även matcher i alltifrån Allsvenskan till MLS. Se vårt spelförslag här!
09 juni, 2023
Fullträff 10 juni vecka 23
fullträff
Helgens Fullträff-kupong toppas av Champions League-finalen mellan Manchester City och Inter. Dessutom finner vi matcher från Sverige och ett par godbitar från isländska ligan.
09 juni, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

1960 Articles