Örebro SK - IFK Göteborg: Speltips, odds & inför

Örebro Göteborg speltips

Örebro och IFK Göteborg ställs emot varandra på Behrn Arena i Allsvenskans första omgång, lördag eftermiddag. Här kan ni ta del av vårt speltips till matchen den 10/4.

Örebro SK brukar ofta tippas få svårt att hänga kvar, men landar sedan ändå alltid på omkring tionde plats. IFK Göteborg hade en fiaskosäsong ifjol men har nu storsatsat, och hoppas att det ska bära frukt.

Här tippar vi matchen mellan Örebro och IFK Göteborg. Vill ni se den kan ni till exempel läsa om Allsvenskan live streams.

Vad: Örebro SK – IFK Göteborg
När: Den 10/4, kl. 17:30
Vart: Behrn Arena
Live stream: Örebro SK – IFK Göteborg
Vad: Omgång 1 i Allsvenskan
Speltips: Matchen slutar oavgjort (3.40 hos Unibet)

Inför matchen

  • Detta är den första omgången i Allsvenskan 2021.
  • IFK Göteborg har inte besegrat Örebro i någon av de fem senaste mötena lagen emellan.
  • Stjärnförvärvet Marek Hamsik missar matchen, då han ännu inte återhämtat sig helt från skada.

Speltips inför matchen

IFK Göteborg är årets stora snackis i Allsvenskan. De hade redan en stjärntät trupp med namn som Pontus Wernbloom, Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson, Jakob Johansson, Robin Söder, Tobias Sana och Hosam Aiesh, men har nu fortsatt att förstärka. Inför säsongen har man hämtat Simon Thern – som ansluter till sin femte allsvenska klubb – och världsstjärnan Marek Hamsik.

Hamsik, och även Robin Söder, har dragits med skadeproblem under försäsongen men de är tillbaka i träning, även om Hamsik inte kan spela här. Efter sommaren ansluter dessutom Marcus Berg och Oscar Wendt, som tillhör Sveriges bästa på sina positioner.

Örebro har också en del nytt i spelartruppen. Man har tappat Allsvenskans kanske bästa målvakt i Oscar Jansson, och fransmannen Bobby Allain – senast reservmålvakt i Olympiakos – ersätter. Mest kostsamt blir nog tappet av Nahir Besara, som varit en av Allsvenskans bästa spelare under de senaste åren. Deniz Hümmet har köpts loss, Kevin Walker har värvats och oprövade Taha Ali – som dominerat Division 1 – har hämtats in.

Matchen sparkar igång strax efter att premiären mellan Malmö och Hammarby spelats. Här kan ni hitta en Malmö – Hammarby live stream, och här kan ni läsa ett speltips till MFF – HIF.

Vårt speltips

Pressen är stor på IFK Göteborg efter alla värvningar. Poya Asbaghi fick höra att det inte fanns pengar att hämta spelare för, men efter att han fått sparken från klubben har stjärnorna rullat in på löpande band. Kan det ha varit så att Poya satt på en megalön?

Skämt åsido. Frågan är hur Göteborg får ihop detta. Förväntningarna har byggts upp till skyarna, och då känns det nästan typiskt att det slutar i en tråkig 0-0- eller 1-1-tillställning. Samtidigt är kryss ett vanligt resultat i premiärer, då lagen ofta känner på varandra och hellre undviker förlust än att gå för seger.

Vi håller Göteborg något högre än Örebro, men när Örebro här får hemmafördelen och då Göteborg kan behöva tid att forma laget med alla nyförvärv känner vi att det oavgjorda resultatet ligger nära till hands. Det spelas på Unibet, som erbjuder oddset 3,40.

Alla de bästa oddsen

Nedan finner ni ytterligare odds på Örebro SK – IFK Göteborg. Oddsen är tagna från Unibet.

Spel Odds hos Unibet
Örebro SK vinner 3.45
Oavgjort 3.45
IFK Göteborg vinner 2.25
Över 2,5 mål i matchen 1.96
Under 2,5 mål i matchen 1.84

Fler sportnyheter

Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Hitta tips inför Super Bowl finalen den 13/2. Vi ger speltips med bäst odds, råd om bonusar och hjälp för att streama Super Bowl 2023 live på nätet.
3 februari, 2023 | Jimmie Nyman
Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman