Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 8 jul, 2022

Nederländerna – Sverige (9/7): Speltips, odds & inför

Holland Sverige speltips odds

Dam-EM är igång! På lördag ställs Sverige emot Nederländerna, och här ger vi er allt inför matchen. Ta del av våra tankar kring mötet, och se vårt speltips.

Äntligen har det blivit dags för damernas Europamästerskap att spelas. Premiären gick av stapeln på onsdagskvällen, och på lördag kliver vårt svenska landslag in i handlingarna. Klockan 21:00 på lördagskvällen väntar genast match mot en av guldfavoriterna, Nederländerna.

Här ger vi er allt ni behöver veta inför matchen på Bramall Lane i Sheffield. Se speltips med bra odds. Kan Kosovare Asllani, Stina Blackstenius och tjejerna leda Sverige mot ännu en mästerskapsmedalj?

Match: Nederländerna – Sverige
Matchstart: Kl. 21:00, den 9/7
Vad: Fotbolls-EM för damer
Var: Bramall Lane
Live stream: Sverige – Nederländerna live stream
TV-kanal: TV4
Speltips: Sverige vinner (2,50 hos Bet365)

Inför matchen

  • Nederländerna är regerande EM-mästare, då man vann guldet 2017.
  • Sverige har inte vunnit EM sedan 1984, men har tagit medalj i både OS och VM under de senaste åren.
  • Stina Blackstenius och Linda Sembrant går båda en kamp mot klockan för att kunna spela här.

Speltips & odds: Nederländerna – Sverige

Vi bjuds på en riktig stormatch direkt i premiären, när de regerande Europamästarna Nederländerna ställs emot OS-silvermedaljören Sverige. Ett ovisst möte, i en match som mycket väl kan komma att avgöra vilket lag som vinner grupp C.

Sedan Nederländerna vann EM för fem år sedan, har en del hänt i laget. Visserligen är kärnan från guldtruppen ungefär densamma än idag, men förbundskaptenen Mark Parsons är ny och han har velat implementera sitt eget sätt att spela. Tyvärr, för Nederländernas del, har dessa förändringar lett till att laget ser svagare ut. Särskilt försvaret, som var så vattentätt förr, har sett mer sårbart ut än tidigare.

Den allra största stjärnan i Nederländerna är Vivianne Miedema, som är den spelare som med sina 92 landslagsmål gjort allra flest för landet. Redan när hon var 18 år hade hon gjort 18 landskamper och 18 landslagsmål.

Sverige har inte vunnit EM sedan 1984, men man är alltid en av förhandsfavoriterna. Inför premiären har det varit ovisst huruvida Stina Blackstenius skulle hinna bli spelklar, men hon har tränat för fullt inför matchen och ska kunna spela, även om hon kanske får nöja sig med ett inhopp. Även Linda Sembrant har haft lite skadebesvär under de senaste dagarna, men ska kunna spela, om än inte hela matchen.

Intressant blir att följa Johanna Rytting Kaneryds framfart i mästerskapet. 25-åringen är något av en ”late bloomer”, som här gör sitt allra första mästerskap, men har kallats för en ”guldjoker” i Aftonbladet.

Vårt speltips

På mittfältet fortsätter Caroline Seger och Kosovare Asllani att styra år efter år, och det är inte så dumt. I EM-genrepet mot Brasilien visade Sverige stor klass, då man vann övertygande. Fortsätter man på den vägen kommer det att gå bra mot Nederländerna, som inte sett lika vassa ut på sistone.

Enligt oddsen är det väldigt öppet i den här matchen, även om Sverige hålls som knappa favoriter. Vi tror på vårt svenska landslag, och till 2,50 gånger insatsen ser vi värde i att spela den raka 2:an.

  • Vårt speltips: Sverige vinner
  • Odds: 2,50
  • Spelsida: Bet365

Vi välkomnar er att kolla in lite olika oddsbonusar innan ni lägger ert spel.

Annan betting inför matchen

Vi spelar svensk seger, den raka 2:an. Men titta gärna in fler odds från Bet365.

Speltips Odds från Bet365
Över 2,5 mål 2,20
1X 1,50
Under 2,5 mål 1,65

Relaterat

topptipset
Äntligen får vi in lite svensk fotboll i Topptipset den 26 februari. Blandat med Premier League, La Liga och Serie A!
26 februari, 2024
topptipset
Missa inte topptipset under fredagen den 23/2. Flera intressanta matcher tar plats i Svenska Spels kupong.
23 februari, 2024
stryktipset
Lördagen den 24 februari bjuder på en omgång av Stryktipset. Vi ger speltips inför alla matcher i kuponger - och ger förslag på rader att spela på!
23 februari, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar