Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 30 apr, 2022

GIF Sundsvall – AIK (1/5): Stream, speltips & odds

GIF Sundsvall AIK speltips stream

Kan AIK skrämma iväg bortaspöket, när man ställs emot nykomlingen GIF Sundsvall? Läs förutsättningarna inför matchen, från speltips till information om hur ni hittar en live stream.

AIK har haft svårt för bortaspelet under såväl denna som förra säsongen, och det är någonting som växt ut till en snackis. Att spela borta mot BK Häcken och Malmö FF är dock en sak, och att möta ”Giffarna” i Sundsvall en annan. Misslyckas AIK med att vinna här, då kommer det där bortaspöket att lyftas än mer.

GIF Sundsvall har fått en tuff start på säsongen, och endast vunnit en match så här långt. Men den matchen vann man just hemma på NP3 Arena. Ta del av vårt speltips och hitta er live stream till GIF Sundsvall – AIK!

Streama fotboll online

Se matcher direkt hos Bet365

Vad: GIF Sundsvall – AIK
Matchstart Kl. 17:30, den 1/5
Vart: NP3 Arena
Live stream Discovery Plus
TV-kanal: Discovery+ Extra 1
Speltips: AIK vinner (1,55 hos Bet365)

Inför matchen

  • GIF Sundsvall har sett svaga ut den här säsongen, och lider av att man har sin bäste spelare Linus Hallenius skadad. 3 poäng på 5 matcher har det blivit så här långt.
  • AIK har vunnit sina tre hemmamatcher denna säsong, men förlorat sina två bortamatcher.
  • Senast lagen möttes i tävlingssammanhang var hösten var 2019. Då vann AIK med 2-1 efter mål av Kolbeinn Sigthorsson och Henok Goitom.

Statistik & startelvor

[sports data-token=’erd6591NWodm2gGNrNAw7pwr4lcRbALFf48CoCrC’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Streama GIF Sundsvall – AIK

Det är relativt enkelt att live streama GIF Sundsvall – AIK. För att se matchen online på internet behöver ni bara skapa ett konto hos Discovery Plus, och där köpa ett sportabonnemang. Därefter får ni tillgång till alla Allsvenskan live streams.

Det går bra att titta på er GIF Sundsvall – AIK stream såväl från surfplattan som från mobilen eller datorn. Ni kan också, med hjälp av exempelvis en Chromecast, koppla er fotboll live stream av matchen till TV-skärmen.

Det kan även vara bra att veta att matchen kommer att sändas i TV, på Discovery+ Extra 1. Har ni den kanalen behöver ni inte besvära er med att leta rätt på någon GIF Sundsvall – AIK live stream att se från nätet.

  • Gå till Discovery Plus
  • Skapa ett konto och köp sportabonnemang
  • Streama GIF Sundsvall – AIK live

Speltips & odds: GIF Sundsvall – AIK

Som vi redan varit inne på har AIK haft svåra problem på bortaplan såväl i år som förra säsongen. Tränaren Bartosz Grzelak är irriterad över att media inte lyfter lagets starka hemmafacit i samma veva, men faktum kvarstår att man har ett svagt bortafacit. Denna säsong har man spelat två bortamatcher, och förlorat båda.

Till AIK:s försvar ska ändå sägas att man i dessa bortamatcher ställts emot Häcken och Malmö, två starka lag. Nu väntar GIF Sundsvall, och här kan AIK antingen så smått knuffa undan det där spöket genom en seger – eller verkligen bevisa dess existens genom ett poängtapp.

GIF Sundsvall är den nykomling som fått sämst start på säsongen. Laget har bara tagit tre poäng så här långt, vilka man tog i hemmasegern mot Kalmar efter Pontus Engbloms sena drömmål. Annars har det blivit idel förluster.

Vi tror att AIK, trots att man inte spelar på Friends, kommer att vinna den här matchen. Laget kommer stärkta efter derbysegern senast, då man såg riktigt stabila ut. Skadeläget i truppen ser mycket ljust ut, även om Alexander Milosevic visserligen är avstängd.

1,55 gånger pengarna är ett godkänt odds på den raka 2:an, som spelas. Oddset finnes på Bet365.

  • Vårt speltips: AIK vinner
  • Odds: 1,55
  • Spelsida: Bet365

Ni är mer än välkomna att kolla in fler speltips från Allsvenskan, vilka ni hittar via länken.

Annan betting på matchen

Vårt tips landar här på AIK-seger, men det mycket andra odds att titta in.

Speltips Odds från Bet365
Båda lag gör mål – Nej 1,75
Under 2,5 mål 1,85
AIK vinner och håller nollan 2,50

Relaterat

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar