Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 9 nov, 2021

Georgien – Sverige (11/11): Speltips, odds & inför

Georgien Sverige speltips odds

Två omgångar återstår av Sveriges VM-kval! Här ger vi er förutsättningarna inför mötet med Georgien, och delar med oss av vårt bästa speltips till matchen.

Sverige har satt sig i en bra sits inför den avslutande samlingen i VM-kvalet, och har avancemanget i egna händer. Georgien å sin sida, är redan utslagna och har inte mycket att spela för.

Kan Sverige ta ännu ett steg mot VM i Qatar? Vi ger er vårt speltips till Georgien – Sverige, torsdag 11 november.

Match: Georgien – Sverige
Matchstart: Kl. 18:00, den 11/11
Vad: VM-kval, Grupp B
Var: Batumi Stadium
TV: TV4
Live stream: > Titta på Georgien – Sverige stream
Speltips: Sverige vinner och håller nollan (2,20 hos Bet365)

Inför matchen

  • Georgien ligger på 4:e plats i kvalgruppen, och kan inte längre kvalificera sig för VM.
  • Om Sverige vinner matchen räcker oavgjort mot Spanien i sista omgången för att vinna gruppen.
  • Sverige slog Georgien hemma med 1-0, efter att Zlatan Ibrahimovic assisterat fram Viktor Claesson till målet.

Speltips & odds: Georgien – Sverige

Sverige kan bli klart för VM 2022 redan under torsdagen. Går vi ut och besegrar Georgien i den här tidiga kvällsmatchen, och Spanien därefter tappar poäng borta mot Grekland i den sena kvällsmatchen, är förstaplatsen säkrad. Gör även Spanien sitt och besegrar Grekland, så kommer allt att avgöras i Sevilla på söndag.

Men som Janne Andersson har varit tydlig med, ska vi inte fundera över matchen mot Spanien förrän vi har gjort vårt jobb mot Georgien först. Georgien är en nation som inte ska underskattas, framförallt inte när de spelar på hemmaplan. I första hemmamatchen under kvalet ledde de mot Spanien i paus, innan spanjorerna kunde vända och sätta dit segermålet på stopptid. Även Grekland avgjorde på stopptid när de var på besök. Och när Georgien spelade borta mot Grekland slutade matchen 1-1.

Vi ska alltså inte förvänta oss någon ”walk in the park”, och inte blir det lättare av att Sverige har ett stort manfall på mittbackspositionen eller av att mittfältsmotorn Albin Ekdal är avstängd. Däremot lär Zlatan Ibrahimovics återkomst bidra med mycket positivt, och Janne talade sig återigen varm om stjärnan på presskonferensen igår.

Zlatan väntas inleda på topp tillsammans med Alexander Isak. Kulusevski petas troligtvis, men kan möjligen ta Claessons plats till höger på mittfältet. Centralt ersätts Ekdal av Mattias Svanberg, och Joakim Nilsson får chansen från start i backlinjen som i övrigt blir den vanliga.

Innan ni lägger ett spel rekommenderar vi att ni kollar in våra oddsbonusar.

Vårt speltips

Matchen mot Georgien är den ”enkla” matchen i den här samlingen, med tanke på att Spanien väntar på söndag. Men Andersson och Ibrahimovic har båda varit tydliga med att man inte kommer att slappna av eller att ta ut något i förskott, och ville knappt ens prata om Spanienmatchen. Ett bra tecken, tror vi, då spelarna inte lär sväva iväg i andra tankar eller underskatta sitt motstånd.

Georgien har stått för några bra prestationer i kvalet, men trots allt nästan alltid fallit till slut. Man var nära att ta poäng hemma mot Spanien, och var nära att ta poäng hemma mot Grekland – men räckte inte till någon av gångerna. Truppen innehåller då inte mycket som får en att höja på ögonbrynen, och målskyttet har varit ett stort problem med blott fyra mål på sju matcher.

Vi tror att Sverige står för en stabil insats, där man vinner med 1-0 eller 2-0. Därför spelar vi ”Sverige att vinna och hålla nollan”, som finnes till 2,20 gånger insatsen på Bet365.

  • Vårt speltips: Sverige vinner och håller nollan
  • Odds: 2,20
  • Spelsida: Bet365

Ta gärna en titt på vår Bet365-recension, som vi har skrivit.

Relaterade artiklar

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar