AIK - Malmö FF, 13/5: Speltips, odds & inför

AIK Malmö speltips

AIK och Malmö FF möts i en inofficiell match om vilket lag som är störst i Sverige. Kan AIK leva upp till sin självbild, eller visar Malmö än en gång att man är några steg längre fram?

AIK har haft en hyfsad inledning av Allsvenskan, och ligger på femte plats i tabellen. Nu möter man tredjeplacerade Malmö FF, som ligger en poäng och två placeringar framför ”Gnaget”.

Två lag som har en hög självbild möts på nationalarenan, i en på förhand väldigt intressant match. Vi ger er vårt speltips till mötet, och visar även hur ni hittar en AIK – Malmö FF live stream.

Vad: AIK – Malmö FF
När: Den 13/5, kl. 18:30
Vart: Friends Arena
Vad: Allsvenskan, omgång 6
Stream:
Speltips: Matchen slutar oavgjort (3,40 hos Bet365)

Inför matchen

  • AIK står på nio poäng så här långt, vilket tar laget till en sjundeplats.
  • Malmö är snäppet ovanför, med tio poäng och på plats 6.
  • De tre senaste gångerna Malmö FF besökt AIK har resultatet slutat oavgjort.

Speltips inför matchen

AIK inledde säsongen med att genom en stark prestation besegra Degerfors. Offensiven glänste och såväl Saku Ylätupa som Nabil Bahoui och Nicolás Stefanelli såg spännande ut, och de som tippat AIK i mitten av tabellen hånades på flera håll.

Därefter åkte AIK på torsk i Göteborg, när man inte hade en chans utan sänktes av gamle floppspelaren Kolbeinn Sigthorsson. Nu var tongångarna istället som sådana att AIK var på sin höjd ett mittenlag, och att premiärsegern mot Degerfors knappt räknades eftersom den kom mot ”dåliga Degerfors”. Det ska tydligen alltid vara svart eller vitt hos åskådarna, sällan någonstans däremellan.

Nu har fem omgångar passerat, AIK har slagit två väntade topplag (Hammarby och Elfsborg) men fått stryk av ett annat (Norrköping). Domen från de flesta säger nog att AIK blir ett lag strax bakom toppen, som på sin höjd är med och slåss om Europaplats.

Här ställs man mot Malmö FF, som givetvis floppar så länge man inte vinner Allsvenskan. Men Malmö har haft halvdana veckor på sistone. Kryss hemma mot Östersund, förlust med 1-3 mot Djurgården – siffror som kunde varit större – och en mot Varberg lite för knapp seger för att lugna fansen.

Jon Dahl Tomasson valde att byta ut fyra spelare i Malmö från Djurgårdsmatchen till den mot Varberg, och frågan är hur startelvan ser ut här.

Vårt speltips & odds

Matcherna mellan Malmö och AIK brukar vara jämna bataljer, där Malmö oftare är det lag som drar det längre strået. De tre senaste besöken Malmö gjort här har slutat oavgjort, och fyra av de fem senaste.

Vi känner att ett oavgjort resultat åter ligger nära till hands. AIK har knappast bjudit på några målfyrverkerier i sina matcher, och lär vilja hålla nere tempot och antalet målchanser i hopp om att kunna avgöra. Men det kan bli svårt att vinna, och vi tycker att 0-0 eller 1-1 känns som troliga resultat. Vi spelar X till hela 3,40 gånger insatsen. Det finnes på Bet365.

  • Speltips: Matchen slutar oavgjort
  • Odds: 3,40 på Bet365
  • Bonus på odds

Alla de bästa oddsen

Nedan ser ni fler odds på AIK – Malmö FF. Oddsen är från Bet365. Ta även del av vår Bet365 recension & bonus.

Spel Odds hos Bet365
AIK vinner matchen 3,30
Oavgjort 3,40
Malmö vinner matchen 2,15
Över 2,5 mål i matchen 2,00
Under 2,5 mål i matchen 1,80
VM 2022 – Åttondelsfinaler – Tips, odds & TV tider
VM 2022 – Åttondelsfinaler – Tips, odds & TV tider
En guide inför alla åttondelsfinaler i fotbolls VM 2022. Läs om betting tips, odds, och analyser. Vi samlar även alla TV tider och datuim för VM åttondelsfinalerna.
2 december, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
Här samlar vi odds i våra betting tips inför VM den 2/1. Se vilka matcher som spelas - samt vilka TV tider som gäller.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
Schema och tips inför dagens matcher från VM; 2022, den 1 december. Se vilka tider, odds och TV-sändningar som du bör hålla koll på den 1/12.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman