Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Ogbonna klar för Juventus

Innan du läser det här vågar jag lova att Angelo Ogbonna har presenterats som Juventus senaste nyförvärv. Mittbacken har idag klarat av läkarundersökningen och förväntas presenteras ikväll.

Som ni väl redan vet har Santos officiellt dragit sig ur förhandlingarna om Robinho. Spelaren har idag gjort klart att han kommer spela för Milan även kommande säsong. Den som tror på allt detta får gärna räcka upp en hand.

Milan ska trots hela Robinho-sagan jaga förstärkningar. Galliani ska träffa Antonio Candrevas agent för att diskutera en affär. Candreva delägs av Lazio och Udinese. Inte bara Ljajic på kartan alltså.

Emanuele Giaccherini lär lämna Juventus för Sunderland. Pengarna kommer, som jag tidigare skrivit, användas till att värva Alessandro Diamanti.

Inter är fortsatt ute efter att värva Mauricio Isla. Chilenaren delägs av Juventus och Udinese.

Stevan Jovetic ska enligt engelska uppgifter närma sig en flytt till Man City. Klubbarna har sedan tidigare en bra relation.

Genoas Sebastien Frey är nära att lämna målvaktsposten i hamnstaden för att istället flytta till Bursaspor. I hans ställe vill Genoa värva Palermos Emiliano Viviano som inte fick fortsätta i Fiorentina dit han var utlånad. €7 miljoner tros Viviano kosta.

Chelsea är allt närmare att värva Daniele De Rossi, om man ska tro The Guardian och Daily Mirror. Parterna ska i stort vara överens, men Chelseas brasse Wallace kan möjligtvis bakas in i dealen, därav dröjsmålet.

Milans januariförvärv, Bartosz Salamon, är nu officiellt klar för Sampdoria på ett delägarskap. Åt andra hållet går som bekant Andrea Poli.

PSG:s Gregory van der Wiel har sagt att det är möjligt att han flyttar till Inter i sommar.

Högst upp på Juventus önskelista? Man Citys Aleksandar Kolarov. Serben ses som perfekt för en kant i Juventus spelsystem.

Kevin Strootman till Roma är nu i det närmaste officiellt. Roma får betala €18 miljoner till PSV och €2,2 miljoner/säsong till spelaren. Det enda som återstår är att fastställa spelarens prestationsrelaterade bonusar och vilken färg han önskar på tapeterna i nya hemmet.

José Maria Callejon har idag signerat sitt kontrakt med Napoli.

Som jag sa när ni började läsa det här inlägget. Ogbonna är nu officiellt en Juventus-spelare. €13 miljoner landade kalaset på.

Palermo har idag offentliggjort priset på Josip Ilicic som är på väg till Fiorentina. Sicilianarna vill ha €12-13 miljoner för slovenen.

Keisuke Hondas representanter har idag suttit i möte med Adriano Galliani. Parterna ska ha kommit överens om att Milan värvar japanen på fri transfer i januari när hans kontrakt med CSKA Moskva går ut. Det kan dock fortfarande bli så att Milan köper losd honom redan i sommar, men det kräver att de rödsvarta lyckas sälja någon annan.

Här avbryter vi mercatosändningen. Samma tid, samma kanal i morgon. Kanske.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar