Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 24 aug, 2011

De Rossi skulle vara perfekt för oss

Den italienska landslagsmittfältaren Daniele De Rossi har ett år kvar på sitt kontrakt med AS Roma men kan nu vara på väg att lämna den italienska huvudstaden.

Manchester City och manager Roberto Mancini är ute efter ytterligare alternativ på mittfältet och har De Rossi som tänkbar värvning.

– Jag behöver något annat på mittfältet eftersom vi har begränsade alternativ. Jag har Barry, De Jong, Milner och Touré – men om jag tittar på antalet matcher i ligan, Champions League och FA-cupen så räcker inte det, säger Mancini enligt Football365.

– Daniele De Rossi skulle vara helt perfekt för det här laget och jag rankar honom som en av de bästa mittfältarna i världen. Men jag har också en misstanke om att han kommer att stanna i Rom hela sin karriär, precis som Francesco Totti har gjort.

De Rossi fanns inte med i Romas match mot Slovan Bratislava vilket gör att han än så länge inte är knuten till Roma i Europa-spelet.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar