United hoppas bryta förlusttrenden live stream

Med två 1–2-förluster i ryggen kommer Manchester Uniteds från två mardrömsresultat där chockförlusten mot Bournemouth följdes upp med lika oväntade nederlaget mot Norwich på hemmaplan. Det är därmed ett pressat manskap som möter Stoke, och det ryktas redan om att sparkade José Mourinho ska ta över efter Louis van Gaal om de kommande resultaten inte är tillfredsställande.

För det är viktiga pinnar som ska fördelas när Boxing day inleds. Stoke är visserligen elva i tabellen, men har bara sex poäng upp till Tottenham på fjärde plats, och till United på femte. Ska Stoke, som besegrat såväl Manchester City som Chelsea på hemmaplan innan det blev förlust mot Crystal Palace senast, kunna närma sig toppen ytterligare vore det fint med ytterligare en trea.

Historiskt sett är det givetvis en klar fördel för United som har vunnit 13 av de 16 senaste matcherna. Men Stoke har faktiskt tagit poäng hemma mot United i två raka matcher, och i tre av de fyra senaste ligamötena. Ifjol blev det 1–1 och säsongen innan vann Stoke med 2–1, lagets enda vinst mot United sedan Boxing day 1984.

Stoke saknar en del spelare där Peter Odemwingie är senast på skadelistan, där Marc Muniesa och Peter Crouch finns sedan tidigare. United kommer till spel utan avstängde Bastian Schweinsteiger och saknar dessutom Jesse Lingard, Marcos Rojo, Antonio Valenca och Luke Shaw sedan tidigare.