Sara Hector vinner guld – Alpint, storslalom

Tidigt på morgonen så vann Sara Hector OS-guld i storslalom. Hon var sist ut i andra åket och lyckades behålla ledningen hela vägen till mål.

Sällan har vi skådat en så pass nervös idrottare som Sara Hector. Den långa väntan på andra åket ledde till stort pirr. Sara uppgav till media att hon spytt flera gånger.

I åket såg vi ingen större nervositet – utan var ett kraftigt åk. Inte bästa andra åket bland alla åkare – men tillräckligt för att vinna OS-guld.

”Stor dag för alpin skidåkning”

Det var en otroligt glad Sara som mötte pressen i målfållan. Det var enkelt att se hur lättad hon var efter att kommit ner med den bästa totaltiden.

Sara Hector var på förhand favorit tillsammans med Michaela Sheffrin. Denna stora duell tog slut redan i första åket. Sheffrin åkte ur spåret och tog sig inte vidare till andra åket. Tråkigt för tävlingen – men öppnade ännu större chanser för en svensk medalj till medaljligan i OS.

Hennes guld innebär att vi – åtminstone för kort stund – leder den totala guldligan för OS. Det blir Sveriges tredje guldmedalj.

Från OS-studio i Discovery så hyllade man hennes presentation. Där talades det om att det var en stor dag för svensk alpinåkning. Det har länge varit tvivel på att någon ska kunna ta över efter Anja Pärsson, Frida Hansdotter och Pernilla Wiberg.

”Det är en stor dag för alpin skidåkning. Så många ungdomar som kommer att se det här.”

Sara Hector kommer nu att åka slalom i OS den 9 februari, 9/2. Där kommer hon återigen få chans att vinna en ytterligare medalj.

Andra nyheter

Streama Serbien – Sverige (24/9): Live stream & TV
Streama Serbien - Sverige (24/9): Live stream & TV
Vill ni titta på Serbien - Sverige online på nätet? Här visar vi hur ni gör samt vilken kanal som visar matchen på TV.
21 september, 2022 | Emil Sandberg
Stryktipset – 17 september (17/9): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 17 september (17/9): Tips, förslag & analys
Stryktipset är tillbaka med idel engelsk fotboll! Kolla in vår spelanalys till kupongen den 17 september.
16 september, 2022 | Emil Sandberg
Streama Hammarby – Djurgården (11/9): Live stream & TV
Streama Hammarby - Djurgården (11/9): Live stream & TV
Se hur ni gör för att live streama Hammarby - Djurgården, och läs om var matchen visas på TV! …
10 september, 2022 | Emil Sandberg

Jimmie nyman

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst. Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]