OS 2022 – 9 Februari (9/2) – Tider & svenska höjdpunkter

Onsdagen den 9 februari så kommer programmet för Vinter OS 2022 att bjuda på slalom, ishockey och mycket mer.

Dagen erbjuder även flera tider med svenskt deltagande. Kolla in vilka höjdpunkter so finns under den 9/2. Vi radar upp alla svenskar under OS 2022 som tävlar under dagen.

Vi har i vanlig ordning vårt bästa speltips inför OS den 9 feb. Vi har där valt att ta fram de odds vi anser har goda chanser att gå in.

Dagens speltips

Vi hugger in på en av premiärmatcherna från ishockeyturneringen för herrar. Där går Ryssland mot Schweiz i en match – och vi tycker oss se generösa OS odds på rysk vinst.

 

Speltips Odds
Ryssland vinner över Schweiz (ishockey, herrar) 1.45 hos Betsson
Omsättningskrav: x1, Minsta odds: 1.50

⭐ Svenska höjdpunkter & deltagare

Det stösta utropstecknet för OS den 9 februari är slalom för damer. Där kommer Sara Hector en ny chans till fina resultat. Sedan drar flera matcher igång i ishockey för herrar. Sverige spelar dock sin match imorgon.

Du ser alla svenskar under OS den 9/2 här nedanför.

  • Alpint, slalom, första åk (damer) – kl. 03:15 (Hanna Aronsson Elfman, Elsa Fermbäck, Sara Hector, Anna Swenn-Larsson, Charlotta Säfvenberg)
  • Freestyle, Big Air, final (herrar) – kl. 05:00 (Oliwer Magnusson, Jesper Tjäder, Henrik Harlaut, Hugo Burvall)
  • Alpint, slalom, andra åk (damer) – kl. 06:45
  • Sverige – Kina, curling (herrar) – kl. 13:05 (Lag Edin)

Hela schemat (9/2)

Under den 9 februari så bjuds det inte på lika mycket svenskt deltagande som föregående dagar. Det finns ändå massor av annan sport att njuta av.

9 februari (9/2)

02:30 Snowboard, Halfpipe kval (Damer)
03:15 Slalom, åk 1 (Damer)
04:00 Snowboardcross, kval (Damer)
04:00 Freeski Big Air, finaler (Herrar)
05:30 Snowboardcross, kval (Herrar)
06:45 Slalom, åk 2 (Damer)
07:30 Snowboardcross, finaler (Damer)
09:00 Nordisk kombination, mixed
09:40 Ishockey, herrar
12:00 Skridskor, short track 1500 m (Herrar)
12:00 Nordisk kombination, mixed
13:05 Curling (Herrar) Kina – Sverige
13:20 Rodel, dubbel
14:10 Ishockey, herrar

 

Du kan följa alla tävlingar med genom att titta OS på TV & live streaming på nätet. Vi har en sida med all information som du kan tänkas behöva för att se på OS.

Du kan även se komplett OS guide med schema idag. Där kan du kolla in för att se alla tävlingar som sker under varje dag under mästerskapet.

Våra tankar om dagen

Det blir ingen fullspäckad svensk dag som OS bjuder på den 9/2. Det råder vila för både skidskytte och längdskidor – vilken ger tid för andra OS-grenar.

Det är inte minst slalom för svenska damerna. Där finns det återigen en medaljchans för Sverige. Kanske inte den allra största – men den finns där!

Det kommer vara en stor final i freestyle, Big Air. Där har flera svenskar nått till en final – och ska göra upp om guldet.

Det blir även premiärmatcher för ishockey bland herrar. Gruppspelsmatcherna bjuder på dramatik direkt. Ryssland spelar mot Schweiz. En match som vi inte tror är klar på förhand – utan blir krig under samtliga tre perioder.

Mer nyheter

Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Hitta all info om kvartsfinalerna i handbolls VM. Vi har ett schema med alla tider, datum och arenor som gäller för alla fyra kvartsfinaler.
24 januari, 2023 | Jimmie Nyman

Jimmie G. Nyman

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst. Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.