Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 7 feb, 2022

OS 2022 – 9 Februari (9/2) – Tider & svenska höjdpunkter

Onsdagen den 9 februari så kommer programmet för Vinter OS 2022 att bjuda på slalom, ishockey och mycket mer.

Dagen erbjuder även flera tider med svenskt deltagande. Kolla in vilka höjdpunkter so finns under den 9/2. Vi radar upp alla svenskar under OS 2022 som tävlar under dagen.

Vi har i vanlig ordning vårt bästa speltips inför OS den 9 feb. Vi har där valt att ta fram de odds vi anser har goda chanser att gå in.

Dagens speltips

Vi hugger in på en av premiärmatcherna från ishockeyturneringen för herrar. Där går Ryssland mot Schweiz i en match – och vi tycker oss se generösa OS odds på rysk vinst.

Speltips Odds
Ryssland vinner över Schweiz (ishockey, herrar) 1.45 hos Betsson

⭐ Svenska höjdpunkter & deltagare

Det stösta utropstecknet för OS den 9 februari är slalom för damer. Där kommer Sara Hector en ny chans till fina resultat. Sedan drar flera matcher igång i ishockey för herrar. Sverige spelar dock sin match imorgon.

Du ser alla svenskar under OS den 9/2 här nedanför.

  • Alpint, slalom, första åk (damer) – kl. 03:15 (Hanna Aronsson Elfman, Elsa Fermbäck, Sara Hector, Anna Swenn-Larsson, Charlotta Säfvenberg)
  • Freestyle, Big Air, final (herrar) – kl. 05:00 (Oliwer Magnusson, Jesper Tjäder, Henrik Harlaut, Hugo Burvall)
  • Alpint, slalom, andra åk (damer) – kl. 06:45
  • Sverige – Kina, curling (herrar) – kl. 13:05 (Lag Edin)

Hela schemat (9/2)

Under den 9 februari så bjuds det inte på lika mycket svenskt deltagande som föregående dagar. Det finns ändå massor av annan sport att njuta av.

9 februari (9/2)

02:30 Snowboard, Halfpipe kval (Damer)
03:15 Slalom, åk 1 (Damer)
04:00 Snowboardcross, kval (Damer)
04:00 Freeski Big Air, finaler (Herrar)
05:30 Snowboardcross, kval (Herrar)
06:45 Slalom, åk 2 (Damer)
07:30 Snowboardcross, finaler (Damer)
09:00 Nordisk kombination, mixed
09:40 Ishockey, herrar
12:00 Skridskor, short track 1500 m (Herrar)
12:00 Nordisk kombination, mixed
13:05 Curling (Herrar) Kina – Sverige
13:20 Rodel, dubbel
14:10 Ishockey, herrar

Du kan följa alla tävlingar med genom att titta OS på TV & live streaming på nätet. Vi har en sida med all information som du kan tänkas behöva för att se på OS.

Du kan även se komplett OS guide med schema idag. Där kan du kolla in för att se alla tävlingar som sker under varje dag under mästerskapet.

Våra tankar om dagen

Det blir ingen fullspäckad svensk dag som OS bjuder på den 9/2. Det råder vila för både skidskytte och längdskidor – vilken ger tid för andra OS-grenar.

Det är inte minst slalom för svenska damerna. Där finns det återigen en medaljchans för Sverige. Kanske inte den allra största – men den finns där!

Det kommer vara en stor final i freestyle, Big Air. Där har flera svenskar nått till en final – och ska göra upp om guldet.

Det blir även premiärmatcher för ishockey bland herrar. Gruppspelsmatcherna bjuder på dramatik direkt. Ryssland spelar mot Schweiz. En match som vi inte tror är klar på förhand – utan blir krig under samtliga tre perioder.

Mer nyheter

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar