Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 14 feb, 2022

OS 2022 – 15 Februari (15/2) Tider & svenska höjdpunkter

Vi går in på den sista veckan för Vinter OS 2022. Den inleds med program för OS den 15 feb som du hittar här. Under den 15/2 så kan vi se framemot snowboard final (big air), slopestyle och stafett i skidskytte för herrar.

Det finns bra chans på fina placeringar och ytterligare medaljer för Sverige. Det finns många grenar under Vinter OS den 15 febrauri med svenskt deltagande. Kolla vilka tider som gäller här nedanför.

⭐ Dagens speltips

Varje dag under OS så plockar vi fram dagens bästa speltips. Där kan du se vilka odds som vi spelar på under den 15 feb i OS. Vi har valt att lägga våra pengar på att Sverige tar medalj i skidskyttestafetten.

Speltips 15/2 Odds
Sverige tar medalj, 1-3: Skidskytte, stafett (herrar) 2.75 hos Unibet

? Svenska höjdpunkter & deltagare

Sverige har många bra medaljhopp under OS 15 feb. Vi tror att den bästa chansen ligger på skidskytte – men programmet täcker även upp curling, snowboard och freestyle.

Se alla svenska höjdpunkter & vilka tv tider du bör hålla koll på. Det gör du igenom att följa dagens schema i OS 15 februari. Vi har radat upp alla här nedanför. Njut av Vinter OS 2022 så länge det varar!


  • Sverige – Danmark, Curling (Damer) – kl. 02:05 (Lag Edin)
  • Freestyle, slopestyle, kval (Herrar) – kl. 05:30 (Oliwer Magnusson, Henrik Harlaut, Jesper Tjäder & Oliver Burvall)
  • Snowboard, big air, Final (Herrar) – kl. 06:00 (Sven Thorgren)
  • Sverige – Danmark, Curling (Damer) – kl. 07:05 (Lag Hasselborg)
  • Skidskytte, stafett, 7,5 x 4 km (Herrar) – OBS: NY TID – kl. 07:30 (Peppe Femling, Jesper Nelin, Martin Ponsilouma, Sebastian Samuelsson)
  • Sverige – Storbrittanien, Curling (Herrar) – kl. 13:05 (Lag Edin)

Inte minst så har vi svenskt deltagande i både snowboard, big air finalen – och kval i freestyle, slopestyle. Dessa två OS-grenar kommer att starta tidigt på morgonen. Där gäller det att förbereda med frallor och kaffe!

Klarar vi att få med åkare från kvalen från dessa två OS-grenar. Då kan det bli en riktigt intressant morgon från OS den 15 februari. Det är två mycket roliga – och fascinerande sporter. Det är inte ofta man som normalt sportintresserad ser freestyle, slopestyle eller snowboard, big air. Under Vinter OS får dessa sporter mer utrymme – och större publik.

Skidskyttet kan bli en rysare. Sveriges lag har varit ganska okej – fast med högre förväntningar. Under stafetten så har herrarna en god chans att nå en medalj den 15/2. Det kanske är en av de sista chanserna Sverige får att ta medalj på skidskytte OS 2022 på herrsidan.

Observera att herrstafetten i skidskytte den 15 feb har ändrat tid. Den har flyttas från 10:00 – till 07:30 (svensk tid). Anledning är en väderprogros som pekar mot kalla och blåsga förhållanden.

Det finns alltid lite curling med i schemat – så även under den 15 februari. Tre matcher spelar svenska landslagen. Där är damerna mer pressade än herrarna som hittils vunnit samtliga matcher.

Hela schemat 15 feb

För att inte missa något intressant från Vinter OS – så har vi tagit med ett komplett schema för Vinter OS 15 feb. Där hittar du mycket mer än de sporter som har svenskt deltagande.

15 februari (15/2)

02:05 Curling (Herrar)
02:30 Snowboard Big Air, final (Damer & herrar)
02:30 Freeski, herrar slopestyle final
04:00 Alpint, Störtlopp (Damer)
05:10 Ishockey, playoff (Herrar)
06:00 Snowboard, herrar big air final
07:05 Curling, damer Sverige–Danmark
07:30 Skridskor, lagstafett finaler (Damer & herrar)
09:00 Nordisk kombination, mixed
09:40 Ishockey, playoff (Herrar)
10:00 Skidskytte, 4 x 7,5 km (Herrar)
11:00 Konståkning, singel (Damer)
12:00 Nordisk kombination, mixed
12:00 Freestyle hopp, kval (Herrar)
13:05 Curling (Herrar) Sverige – Storbritannien
13:15 Bob, tvåmanna (Herrar)
14:10 Ishockey, playoff (Herrar)

Kan Sverige nå sina mål?

Sverige har nu ett mål på att ta över 15 medaljer som SOK satt upp. Det skulle kunna bli en verklighet under den 15 februari. Kanske inte speciellt sannolikt att det slås under dagen. MEN. Av allt att tyda så kommer att Sverige nå upp till målet oavsett hur det går idag. Det finns många bra chanser på att ta medalj i skicross, skidskytte, curling och ishockey i OS 2022. De som har siktet på högre än 20 medaljer – kanske snart få se sig slagna av verkligheten.

Vi tror fortfarande på att Sverige kan ta 20 medaljer. Det vore otroligt skönt rekord att sätta för den svenska OS-truppen. Hittils ligger rekordet på 15 medaljer. Ett rekord som står sig sedan OS i Sotji 2014.

Du kan redan nu läsa om schemat os tider för OS 16 februari. Vi uppdaterar dig varje dag med nya sammanfattningar av programmet.

Andra nyheter

em
Planerar du att följa matcherna i fotbolls EM 2024? Se vårt program & schema med alla datum och tider du bör hålla koll på!
22 april, 2024
champions-league
Se vart du kan sända Manchester City - Real Madrid via live stream eller direkt på TV. Vi visar dig gratis hur du streamar matcherna på nätet!
16 april, 2024
Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
fotbollsnyheter
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
15 april, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1238 Artiklar