Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 2 jun, 2023

Måltipset – 3 juni (3/6), vecka 22: Tips, förslag & analys

Måltipset den 3 juni, vecka 22! Ta del av vår analys till kupongen, med spelförslag.

Varje lördag erbjuder Svenska Spel spel på Måltipset, där man ska tippa vilka 8 av 30 matcher som kommer att innehålla flest antal mål. Vi har tagit oss an att tippa helgens kupong, där vi spelar ett M-spel och väljer ut 10 matcher som vi tror på. Systemet går totalt på 112,50 kronor.

I vanlig ordning är de första 13 matcherna desamma som de ni finner på Stryktipset och Fullträff. Där hittar vi matcher från uppflyttningskvalen till Serie A och La Liga, en final i FA-cupen och en final i Champions League. Dessutom matcher från Frankrike, Tyskland och Sverige. Resterande 17 matcher är denna helg tagna ifrån Ligue 1, belgiska ligan, portugisiska ligan, svenska division 1 och från finska Veikkausliiga.

Nedan ser ni vårt spelförslag till Måltipset, och analys av de tio utvalda matcherna. Titta också in vårt spelförslag på Stryktipset 3 juni och på Fullträff 3 juni.

Måltipset 3 juni

  • Vårt system: M-System (M10)
  • Total insats: 112,50 kronor
  • Spelstopp: 3 juni, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Manchester City – Manchester United

Manchesterderbyna är i regel målrika tillställningar. Senast agen möttes vann Manchester United ”bara” med 2-1, men dessförinnan vann City med 6-3, och i matchen innan dess med 4-1. City har spelat två riktigt stora och viktiga matcher på sistone, och då har man slagit Arsenal med 4-1 och därefter Real Madrid med 4-0. Citys offensiva kraft med världens kanske bästa anfallare Erling Braut Haaland går inte heller att överskattas. Dessutom har Manchester United även dem flertalet offensivt skickliga spelare, samtidigt som laget har skadeproblem i försvaret för tillfället då man saknar ordinarie mittbacken Lisandro Martínez. Även City är utan en ordinarie mittback, Manuel Akanji.

Mycket mål är att vänta, och att detta är första matchen på kupongen gör givetvis matchen ännu mer självklar att ta med här.

2. IFK Norrköping – Brommapojkarna

IFK Norrköping är ofta inblandade i matcher med mycket mål, och inte är det konstigt när man har en av Allsvenskans bästa anfallare Christoffer Nyman och en av hela seriens bästa spelare Arnor Sigurdsson att förlita sig på framåt. Brommapojkarna har dessutom fått i gång sin offensiv bra nu, och de kan nog också slå till med något mål. Dessutom saknar BP sin ordinarie mittback André Calisir, som varit lagets stabila kugge bakåt i ett annars ungt lag. Norrköping har fortsatt skador på sin mittback Isak Ssweankambo och sin vänsterback Jean Carlos de Brito. Här blir det säkert en del kassar, och denna match kommer med på vårt system.

8. Parma – Cagliari

Semifinal 2 av 2 i uppflyttningskvalet till Serie A. När denna match är färdigspelad har ett av dessa lag missat sin chans att nå uppflyttning. Här är det som upplagt för desperation, för så fort ett av lagen är i underläge måste de gå framåt för att hinna göra mål och inte missa sin chans. Då kan samtidigt ytor öppnas bakåt, vilket kan leda till ännu fler mål. Här saknar Parma dessutom sin legendariske målvakt Gianluigi Buffon, som gick ut i paus av det första mötet. Då ledde Parma med 2-0, men på de återstående 45 minuterna släppte man in tre mål och förlorade, 2-3. Utöver Buffon saknar Parma sin ordinarie mittback Lautaro Valenti.

Även Cagliari är utan en ordinarie mittback, Elio Capradossi.

9. Hammarby TFF – FC Stockholm Internazionale

Två offensivt skickliga lag som båda haft en del mål i sina matcher denna säsong. Hammarby TFF inledde säsongen starkt, men har tappat lite mot slutet. Här tror vi att man kommer släppa in mål, men att lagets spetsspelare framåt dessutom ordnar några kassar offensiv väg.

10. Vasalund – Motala

Varken Vasalund eller Motala har kryssat någon match, utan de båda har vunnit respektive förlorat ungefär hälften vardera av sina matcher. Med två så pass ojämna och instabila lag är det som upplagt för mycket mål.

13. Barcelona – VfL Wolfsburg

Final i damernas Champions League. Damfotboll innehåller i regel fler mål än herrfotboll, och här har vi damfotbollens kanske offensivt allra bästa lag. Man mötte Wolfsburg i semifinal förra säsongen, och då vann man första mötet med 5-1, innan man lät returen spelas av där man förlorade med 0-2. Här tror vi att det kan bli en del mål, särskilt när Barcelonas superstjärna Alexa Putellas är tillbaka i spel.

14. Ajaccio – Marseille

Ajaccio har checkat ut fullständigt. Laget är klara för nedflyttning till Ligue 2 sedan en period tillbaka, och man har inte vunnit en match sedan i februari. Lagets tre senaste matcher: 0-3, 0-5, 0-5. Motståndarna tar motorvägen genom försvaret, och sätter mål på mål. Nu möter man ett Marseille som visserligen inte har något att spela för, men det lär inte spela någon roll. Vi tror att Marseille med sina offensiva stjärnor Alexis Sánchez, Dimitri Payet med flera bjuder på show i säsongens sista match.

Det hjälper inte heller Ajaccio att man har sin viktige, rutinerade högerback Mickaël Alphonse, avstängd här. Eller att Marseille saknar sin ordinarie mittback Samuel Gigot.

18. Nantes – Angers

Angers slutar sist i Ligue 1, och har ingenting att spela för. Nantes däremot måste vinna den här matchen för att ha chans att hänga kvar. Nantes defensiv är samtidigt opålitlig, och man kan mycket väl släppa in mål även i denna på pappret enkla match. Angers vann faktiskt sin senaste match också, så helt ur slag är man inte. Här tror vi på en hel del mål!

19. Nice – Lyon

Två lag utan någonting att spela för borde väl kanske inte generera i någon målfest, men tittar vi på lagens senaste matcher ser vi att det ofta smäller för dem. Nice vann sin senaste match med 3-2, exempelvis, medan Lyons fem senaste matcher slutat: 3-0, 3-1, 1-2, 5-4 och 2-1. Två offensivt duktiga lag, som har sina brister bakåt.

20. Troyes – Lille

Troyes snittar över 2 insläppta mål per match, och dessutom gör man över ett mål framåt per match. Nu är man redan klara för nedflyttning och har ingenting att spela för. Här möter man ett Lille som behöver vinna, och då förväntar vi oss en hel del mål.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
16 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar