Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Fàbregas ska fylla luckan efter Messi

Lionel Messi skadade sig i ligamatchen mot Almería i lördags och finns inte med när Barcelona tar sig an Celtic på Celtic Park i Champions League ikväll.

Argentinaren har gjort 62 mål på sina 80 matcher i Champions League så här långt och inledde den här säsongen med ett hattrick mot Ajax. Nu ska spelare som Cesc Fàbregas kliva in i stjärnans ställe.

– Messi är världens bästa fotbollsspelare och gör skillnad men han kommer inte att spela. Det kan vi inte göra någonting åt. Vi andra måste ta ett större ansvar utan Messi. Vi måste höja oss och inte känna av hans frånvaro, säger Fàbregas.

– Jag kan få större ansvar offensivt. Jag ska försöka att göra det så bra som möjligt som forward eller i den positionen jag spelar. Jag känner mig självsäker, i bra form och att tränaren litar på mig.

Nu blir det också upp till Neymar att bevisa att han är på plats i Barcelona för att leverera.

– Vi behöver honom mot Celtic och jag tror att han är redo. Han är väldigt stark mentalt och pressen verkar inte påverka honom. Neymar är på väg att bl stjärna och kommer att bli viktig för fotbollen. Han har allt i egna händer och kan bli en av de största, avslutar Fàbregas.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar