Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 maj, 2011

Busquets blir superviktig i finalen

Barcelonas mittfältare Andrés Iniesta är mycket nöjd med Uefas beslut att inte stänga av Sergio Busquets i finalen mot Manchester United i Champions League. 

Busquets anklagades för att ha kallat Real Madrids Marcelo för ”en apa”, men Uefa valde att gå på Barcelona-spelarens linje vilket innebär att han nu kommer att spela finalen nästa helg. 

– Jag är glad över att hela situationen inte mynnade ut i någonting och jag är säker på att laget kommer att dra nytta av hans medverkan. Att ha en spelare som honom i laget är superviktigt, säger Iniesta till Marca. 

Iniesta minns finalen i Rom för två år sedan.

– Det var en fantastisk final. Det stod mycket på spel eftersom vi ville avsluta säsongen på topp. Det var en intensiv men härlig match. Jag kommer ihåg att Manchester inledde matchen starkt, men att vi kontrollerade matchen efter det första målet. 

– Manchester United är ett fantastiskt lag med underbara spelare. De vill spela bra fotboll och har ikoner som Paul Scholes och Ryan Giggs i laget. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1566 Artiklar