Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 8 mar, 2011

Barcelona på Nou Camp inget speciellt

Igår var det 90 procent säkert att Cesc Fàbregas kommer att stå på planen när matchen mellan Barcelona och Arsenal sparkar igång på Camp Nou ikväll. 

Varje gång som lagen möts ligger fokus på Barcelona-sonen Fàbregas, men han själv känner inga speciella känslor inför mötet med sin gamla klubb.

– Jag tänker inte extra bara för att jag möter Barcelona på Camp Nou. Det är en speciell match för alla eftersom det är en speciell arena och att vi spelar mot ett bra lag, ingenting mer, säger Fàbregas inför matchen.

– Jag är bara här för att vinna med Arsenal. Ibland förstår jag inte folk som säger att jag vill ha det ena eller det andra. Det här är en match som vi vill vinna och vi vill göra det bra och ta oss vidare till nästa omgång i Champions League. Mer än så är det inte. 

Efter Lionel Messis uppvisning ifjol håller Arsenal ett extra öga på argentinaren. 

– Vi vet att vi inte kan ge Messi utrymme, senast gjorde han fyra mål och var helt makalös. Men vi visade vad vi måste göra i den första matchen för ett par veckor sedan och vi spelade bra fotboll. Vi kan inte fokusera på vad de ska göra hela tiden – vi är Arsenal.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar